[Craft Tutorial] Felt Gift Box



Felt gift box ni sesuai ssgt tuh wedding favor taw uols. sgt mudah n simple nk buat. Tutorial ni zie jumpa kat website -->> DIY Maven.Com :) So Zie share dgn uols suma. Thanx for the tuto, Maven ^_^




**Click pic to download template**


First of all, uols have to download template bentuk box nih. Click aje kat pic utk downloading ea :)





Then lipatkan felt tersebut menjadi seperti ini **See picture**





So tadaaaa! Siap sudah. Seee simple kan. Zie dh try buat. But lom deco lg. tuh yg Zie tak snap² hehe.




Letak je reben or pape deco mengikut kretiviti uols lah. Oh ye, sebelum terlupa. Felt yg digunakan adalah felt yg berjenis keras ea. Felt yg berjenis lembut tak leh guna taw.

...kang jd cam pondan box kau nnti. HAHA :D



P/S:
-->> for more craft
tutorials, sila² lah uols
berkunjung ke blog craft
zie -- Redbloodsnow's Crafts









Blog Pilihan Entry Ini :)
::::::::::::
Blogshop Alinac Shoppe
-->> Click SINI If nak
product2 kesihatan dan
kecantikkan. Macam2
ada kooo uols :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
-->> Here! utk lihat pakej ::





Redbloodsnow Copyright©

15 comments:

Zyash said...

kak zie, nak tanye la...mane nak beli kain jenis mcm ne yer??.. Suka la ngk hobbi kak zie ne...nak try buat!! kalau kat melaka ne mane nak carik ye??

cik fza said...

cantik2..
simple n menarik..
tp kena guna byk hari nk buat byk2..

Redbloodsnow said...

ZYASH
-->> kalau kat kuching pun akak tak taw mane nk beli, yash. yg akak ade ni pun, akak beli secara on9.

kat sini akak beli -- http://tamujajakraf.blogspot.com/

try usha blogshop tu ea

e F a said...

kakzie, kacak lok, mun ribbon ya polka dot kacak gik... (kmk ndak alah2 ngan polka dot..ehehe)

Zaza said...

cantik..zaza byk belajar ttg diy neh kat blog akak..

sweethOneY said...

eeeeeeeeee sukalah!! senang plak tu. dah pasang niat nak try ni :D

asha said...

zie, wow nang rajin eh..jum agak kmk lok.tlg kmk DIY.hehehe..
chaiyok2 zie, sik lmk nk bulan 11 ya.

ardinihumaira said...

wow! gojes sakan yunk! kenan tol aku nengoknya :D


p/s: aku baru balik kelas hik3... makan lebih kalori hari ni adoyai...

Siti Nurhayati Dollah said...

Nampak macam senang, tapi tak tahulah nak buat senang ke tak. Huhu.


P/S: Zie tahu tak any website yang jual barang craft. Terutamanya cat untuk kaca

Zyash said...

Ceceh kak zie...nak g terjah jap blog dia...huhu

AmirFX said...

K engkah jam kacak jak box ya...

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

kreatip motip!!



Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

atau berminat nak join GA saya..--> 2ND GIVEAWAY

... said...

as salam.
wah! DIY project.sukaa~
haa! saya pun ada buat dulu yang DIY.tapi jenis kad pop up tu.
buka je kad ucapan, keluar bunga ros. meh tengok sini. mana tau zie berkenan nak buat untuk kad jemputan zie dalam bentuk macam ni.

http://fadzli-rt.blogspot.com/2011/01/seni-kertaspopup-card.html

mr_mrs mikko said...

weh, bgus ko wat dr sekarang..
diy ni..
mst ada sentimental value...
cntiknyaaaaaaa kan weh..
sbb non hado dekat pasaran.
hihi

Júnia Izabel said...

Linda a caixa de feltro.
E sendo vermelha.. mais linda ainda!

Grata por compartilhar.

Beijos