Alhamdulillah...My Persona Elegance Loan Is APPROVED :)



Siapa yg ada add zie di FB...sure ada terbaca my status ngiyau ttg my bank loan for my 1st car is being approved. Fuhh...FINALLY! Happy sesgt zie. Tinggal nk sign argeement je lg dgn CIMB bank di Satok, Kuching :)

So esok, since abg zie Minie being my garantor...so both of us ler ngadap argeement paper ler esok jam 2:30pm.





Zie pick kaler ini. Sewarna dgn keta Minie ^_^ Pssttt...terpaksa gak Zie n dillah korbankan our saving dan keluarkan 7K plus utk byr downpayment. Adoiiii...parkinson lah jugak weols :( Tapi takpe...

...kereta adalah benda alah yg sgt penting dlm kehidupan berumahtangga nanti. So purchase keta is done already. Tinggal purchase rumah je lg. Tp Zie n Dillah akan beli rumah AFTER keta ni weols habis byr.

Baru terurus ckit lah. So 9 years from now on...baru start sibuk uruskan pembelian rumah ^_- Thanks beloved Minie for helping me out. U ARE THE BEST BROTHER EVER! Luv ya...xoxo.











Blog Pilihan Entry Ini :)
::::::::::::
Blog Amy Ameera Make-up
-- Click SINI If interested
nak gunakan khidmat andaman
utk majlis2 uols :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
-- Here! utk lihat pakej ::






Redbloodsnow Copyright©

16 comments:

Aeen said...

seronokye da dapat kereta baru....ain pulak kereta da tinggal next yer abes bayar...so sekarang tinggal nak beli rumah jer....:D

lepas ni zie gi kerja bawak kereta lar...best2..:D

Uchi kay-f @hmad said...

tahniah zie..btw ni ade tips sikit,klu ikut pd surat perjanjian mmg 9 thn,tapi klu zie pndi manage kewangan, zie boli pendekkan byrn mebe 6 thn dri situ lebihan kdr % utk 3 thn dah bole simpan utk byr muka pembelian rumah..ia mmg agk pening tapi pndg secara positif iya.. i know U can DO IT..

ps:- kalau bole deal lagi dgn pihak bank & dealer tolong "check n balance" kadar % rates loan bawah 2%..kalau tidak zie tolong KAYAKAN pihak dealer taw..kite buyer ade hak..opss..ngee

♥ Dea ♥ said...

kacakk keta ya..hhuu

♥z@z@♥ said...

yeay, raya kete baru...wallaaahhh

NurEqa said...

wahhhh . memang bergaya persona elegance ni . kte ngn fiture hubby kte pun dah beli persona ni utk kesenangan kami d masa akan dtg . hikhik . :D

ArELeEz said...

congrats!

atty's said...

tahniah zie..kete raya tuh..
insyallah zie mesti leh drive punyer

MARIA LIZA said...

wah best kereta baru..Yes kereta itu keperluan tapi boleh tahan gaks ye downpayment tapi takpe gaji banyak apa ada hal...Bonus dapat, income nuff lagi bnyk...Sakan wo Zie raya ni..

zuneta said...

kenapa keta lam gambar ni nmpak cantik sangat?? hehe...wah, bergaya la zie raya ni....leh usung mak kesana sini...senyum melebar je mak zie nanti...

farrah said...

takpe zie, saya confident before 9 tahun zie and tunang (suami) mesti akan beli rumah jugak :)

good luck, dear!

eVa said...

alhamdulillah.. settle dah hal keta.. dpt lah mbak kayo2 mbak mkn ctok cya ow hahaha

mr_mrs mikko said...

waaaah!!! pasni kalo aku tiba2 lah berhoneyoon dkt kuching kan yaaaang! boleh ah bawa aku round kuching naik personaaaaa. ceeeaaaa

...sWeeT uMi... said...

wow best...color pun cun...suke suke...

Myra Jay said...

Wahhh bestnyer dah dapat keta baru :-)

pRincESs_N said...

tahniah beb..dpt bli kete...persona elegance tu...

Cik Rose Cute said...

cantiknya...tue ke kereta zie...