Awal Save Duit Raya Utk Anak Buah ^_^



Bila time raya nnti…uols nak tahu tak siapa yg paaaaalingggg happy sekali??? Semestinya budak-budak ler of coz. Part yg paling syorga dorg…adalah DUIT RAYA. Haishhh…teringat zie kat zaman zie kecik duit. Tak berani nk gi kumpul duit raya dari rumah ke rumah.

…sebab arwah ayah dan emak tak suka arr weols gitu. Tp zaman skrg…lambat anak-anak ngiyau nk kumpul duit raya. Mak pak dah support dulu. Aduhaiiii…





Oh ye, Zie awalllllllllll awal dh save duit raya terus masok dlm sampul. Takut nnti out of budget…menangis kang my nieces and my future nieces tak dpt duit raya dari Mak Su dorg kang…hehe :P So save awal-awal.

So that bila dh raya nnti, tak yah risau sal duit raya utk anak² buah sekalian. Oh ye, zie HANYA BAGI kat anak buah zie dan anak buah dillah je ea. Utk budak-budak lain…lalalalala.

...tunggu zie jd mak datin la ea. HAHA ^_^













Blog Pilihan Entry Ini :)
::::::::::::
Blogshop Alinac Shoppe
-- Click SINI If nak
product2 kesihatan dan
kecantikkan. Macam2
ada kooo uols :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
-- Here! utk lihat pakej ::






Redbloodsnow Copyright©

23 comments:

zuneta said...

wah...duit hijau...tuk zu ada tak?? duit hijau dua angka ya...

ArELeEz said...

anak buah leez dah b'tambah sorang. so, bajet perlu dikembangkan. owh..

Aeen said...

nak duit raye jugak....boleh?heheh

atty's said...

nak jugak.duit raya

♥z@z@♥ said...

aku lak anak sedara, sepupu yg masih kecik then bebudak yg dtg umah..huhu

Uchi kay-f @hmad said...

wah awl tue buat persiapan bajet utk duit raye...bagus zie..

ps:- emm mak suuuuu klu kite nk duit raye agk2 dpt tak? ngeee..<----*sambil gentel2 jari*

ana apez said...

ana xde ank buah..
tapi ramai sepupu kecik2 cili api.. mmg berapi la stiap kali dorang dtg rumah. mesti nak paw ana.

fairus said...

sebelah aku dan isteri ada 40 orang anak buah.. huhuh...

fairus said...

sebelah aku dan isteri ada 40 orang anak buah.. huhuh...

AJ said...

bagus bersedia awal..hehehe :p

eLLy said...

ala baru jer nak mintak duit raya kat ko ;p

eVa said...

rm 5? or rm50 zie???? hahaha.. alu ngga kaler dwit lok tekk ;p

ieqa said...

Duit raya utk adik blogger takde? hehe

syahirah sabri said...

nak duet rayaaaa! hahahah kuih raya boleh beli kat blog ahakssss

Wahidah said...

wah bestnya..dh siap tukar duit awal2

mr_mrs mikko said...

haha, aku pun bagi dengan kazen mazen saja zie..
wakaka..

^_^

Mr feckry said...

haha anak buah gua pun rm 5 sorang

Redbloodsnow said...

EVA
-->> hahaha...lucu ktk ya Eva MENDES..hehe. RM5 lah syg oi. mun RM50 sorg utk anak buah..perghhh! nang kaya lah..miahahaha.

duit raya ya semua utk anak buah dillah. utk anak buah mek pun yg 2 org jak...lain amountnya. cdak special ckit amount..hehehe



IEQA
--> Hahahaha...yg tu ek? lalalala **bersiul tgk langit* MIAHAHAHAHA

...sWeeT uMi... said...

btul tu sokong ngan zie ni...kena prepare awal2 br tak larik bajet kihkihkih

Myra Jay said...

Wahhhh nak jugak :-0

Zie ok ar dapat bonus leh reserve untuk raya..
myra ni harap duit gaji jela :(

Einaz Shah Rizal Thomas said...

wargh nak duit raya juga , einaz stdy la akk ;D

Cik Rose Cute said...

Mak sue nak duit raya jugak hihihi...kaler hijau lagi...

wear4kids said...

wah bagusla idea nie... nanti kan dah habis duit nk kasi pada hari raya sbb tak ingat duk shopping sakan....