Bahana Blogwalking, Ngidam Laksam Lerr Sudahnya :D



Gara-gara berblogwalking ke blog - Yong @ Tauke Alinac Shoppe -- baca entry dia ttg makan Laksam...adoii makkkk, meleleh koooo lior zieeee. Seriously uols, tinggal 8 hari je lg utk umur zie genap 27 tahun...

...selama itu, zie tak pernah kooo mkn laksam. Adoiyaiii. Kat mane nk carik kedai jual laksam niiii. Kuching readersss...please helpppp. Melior taukkk..hehe












Blog Pilihan Entry Ini
:::::::::::::::::::
CF.IPM LATIHAH KERJAYA
-- Click SINI Tempat melatih
lepasan graduan utk ke alam pekerjaan

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
-- Here! utk lihat pakej ::






Redbloodsnow Copyright©

21 comments:

Mrs. Farhan said...

Wahh, mengidam makan laksam. Hehehhe. Rasanya sepanjang kat kuching ari tu, xde pon nampak kedai laksam.

Kat kL banyak la kot. Tapi kalo nak pure punye laksam, kena dtg Kelantan. Heheheh.

Btw, Mr.Farhan pon x penah makan laksam. Dia ckp x reti nak makan benda2 tebal, sbb laksa sarawak kan nipis je. Heheheh. =D


p/s: sorie, aritu dtg kuching x sempat nak jmpa. dtg kejap je. nanti kna dtg lama2 sikit. =D

Myra Jay said...

Kalau susah carik pe kata yank try buat sendiri..
Lg best makan :)

Myra pun ingat nak mkn laksam jugaklah ;)

msredcheesecake said...

bw ari ni byk jumpa entry pasal sahur berbuka yg ada gamba macam2 jenis makanan yang buat terliur....ngidam suma lah...hheee

nadia said...

hye,,kmk silent reader ktk.

ktk diam kt cney??mun kt area batu kawa,ktk leh msk kwsn perumahan desa wira..kt dlm ya da kuarters tentera..n da wife2 cdak smnnjung ya da jual..kmk da beli ms 1st day posa.tp kmk diam smnjg tok salu juak mkn..heheh..nang nyamss...

[sutera kasih] said...

kmk pun sik prnh merasa laksam ya kak..nyaman ka ohh

zuneta said...

ada ke laksam kat sana?? haha!!!!...smlam zu pun baru mkn laksam...sampai menjilat mangkuk lagi..jeles ke?? haha...

L@dyKichiMachiko said...

dear....laksam mmg nyaman.1st time mek try masa 2010 yapun member dr kelantan yg masakkn.laksam ya mun sik silap dibuat dr tepung pulut rasanya..nyemss.mek pun terliur diat pic laksam ya koh!

SyUhAdA said...

xpe, kak zie..
nk mkn laksam..dtg laaa ke smenanjung..hehe..konfom dpt mkn nye..

zuneta said...

zie..lau kempunan sangat, zie buat sndiri...resepi dia tak de beza sgt dgn laksa smnjung..tambah santan...dan benda2 alah lain je...risau pula dgn org kempunan ni..zie kan pandai masak...no problem la..

[z@ck] said...

pergh..nikmat oh laksam ni..kena cari sampai dpat gak zie =)

mMoOnN aAlLeEaA said...

pergi dekat kem batu 8, banyak jual sia zie.mcm2c makanan semenanjung ada sia.kamek dolok masa kerja di kuching sialah kamek pergi

WaWa said...

eh kak zie, bazar ramadhan nektok banyak juak jual, mok pande carik jak. Tek kamek [egi bazar batu 7 pun ada nemu juak. :p

AmirFX said...

Kat bazar ramdhan d gitak sitok ada jual.. Try lerrr...

mr_mrs mikko said...

aku pn mkn laksam msa study kat kedah dlu yaaang, kalo nak merasa dekat sabah ni.. mmg aku x taw la dkt mnaaa.
huhuhu

@juera said...

alahai dh nk msk 27 ye..kt smnjung ni byk la jual laksam ni..kt sna ad jual x yunk??

Ardini Humaira said...

ko wat aku ngidam skaki la yunk. gulpp!

Cik Wanie Ghani said...

wah,
peberet wanie tue,
nyum nyum nyum,
laksam mmg sedap,
rasanya lebey sedap dr laksa kowt,
hihihihi

mimie kamisah said...

Zie, ajak dillah g bazar kat area kem penrissen.. sia banyak dak semenanjung jual...kompom ada laksam di jual d sia.. hehhehhe..

Zura said...

dh lama xpekena laksam nie..

pRincESs_N said...

suka laksam sesangatt!! cni byk jual..lg2 kt org klantan..cari restorn kelantan yunk klo ade..

Cik Rose Cute said...

Zie pun pandai makan laksam...Sis suka tue...kecik2 dulu arwah mak selalu buat untuk Sis....Yalah...Sis orang Ganu kita...mesti dapat makan hari2 tau...hihihi