Baju Raya :: Tahun Ini Zie n Tunang Bertemakan Warna Kelabu ^_^



On Friday lepas...kan ada zie gtaw yg zie n dillah nak beli baju raya yg dah siap kat kedai. Niatnya nk start pencarian on sabtu but tak kesabaran ler pulak weh. Balik keja pd ari jumaat tu...terus straight away gi cari..hehe.

...semangat dow ^_^ Aharkksss...






Eeeee uolsssssss...berkenan giler lah zie kat baju merah tueeeeeeeeeeee. Super berkenannnn. Tp tak leh nk merembat yg kaler merah dulu. Coz u know lah uols. Tema baju raya zie n dillah tahun ini adalah warna silver a.k.a kelabu.

...so kena utamakan kaler kelabu dulu lah kan ^_-






Lawa kan baju kurung kelabu tu kan. Tp zie tak rembat yg itu. Coz hiasan sulam manik dia hanya di bhgn leher je. Zie nk sulam manik di bhgn leher, lengan and bawah baju. Baru best...hehe. So nak tgk tak baju raya zie???

...meh skodeng di bawah ek











Tadaaaa! Inilah dia baju raya zie. Tp kan uols, bila zie compare patern jahit sulam manik di bhgn leher tu dgn yg satu lg tu. Patern yg satu lg tu lg lawa kan. Alahaiiii...tetiba menyesal ler plak. Adehhh…hehe

...takpe, takpe. Dh beli pun...yg ini pun lawa gak ape **ayat utk sedapkan hati **







Shawl utk raya plak….harus pick yg kaler grey gak. Shawl ni Dillah yg sponsor…hehe. Pssttt...bapak giler awal nah kan zie n dillah beli baju wat raya kan...huhu. WHY? Coz dillah sepanjang bulan puasa sampaiiiiii lah ke raya pertama nnti...

...dillah kena bertugas OPS road block kooo uols :( Tu pasal ler weols beli awal. Kang tak sempat nk berbeli nnti.



P/S:
If boss ada bagi bonus utk raya nnti,
Zie nk rembat sehelai lg baju raya.
This time definitely kaler MERAH! Hehe.













Blog Pilihan Entry Ini
::::::::::::
CHU MAJORFLAVA
-- Click SINI utk view her
blog :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
-- Here! utk lihat pakej ::






Redbloodsnow Copyright©

16 comments:

Aeen said...

look nice la baju silver tu..hehehe...x awal la zie nak rembat baju raye nie..heheh...ok la 2....kalo cari last2 minute..sumenye yg tinggal..yg x lawa punye...hehe..

AmirFX said...

Salam.. Selamat pagi Zie.. Beli awal.. Mun beli aher2 kelak mudah nak kenak rembat orang lain...

Farah Shamsudin said...

cantik je kaler kelabu tuu.. sedondon..

mr_mrs mikko said...

Yaaaang!!!
tema kta saaaamaa!
hihi....

aku blum servay lagi baju raya ni..
nmpk gaya tpaksa la shopping dlm bulan puasa ni.
hihi

Dim Benihana said...

cantik je kaler tu,
tp betullah zie, yg satu lg mcm cantik je..keke

♥z@z@♥ said...

cantek..aku pun dah siap jahit yunk..hehe

Dea said...

ktk beli dicney ya k.zie??..:)

...sWeeT uMi... said...

ahhh la zie...yg atas tu lg lawa manik nye kihkihkih...

CHU MAJORFLAVA said...

waaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!kck!!

alinac lover said...

HEHEHHE awal giler zie beli~

baju tu lawa.skali tgk cm skali ngn rantai

kayrul-shah said...

selamat berpuasa zie..sama la tema kita tahun nie...kayrul punya dah beli lagi awal. awal bln 7 dah g rembat. nie yang tak sabar nak pakai..padahal baru first day puasa..hahahhaha

Myra Jay said...

Wahh bersemangat raya betulla :)

Mudah2an dapat bonus nanti leh beli tambahan baju raya.. Myra setakat nie dah ada 3-4pasang :)

pRincESs_N said...

cantek manik die wehh...

SyUhAdA said...

cntik bju raya kak zie..
awl beli ea..hehe

zuneta said...

cantik je baju tu...zu pun nak tlg sdpkan hati zie jgk ni...haha...yg 1st tu...nampak kosong sgt.

[sutera kasih] said...

kmk suka ngga baju raya ktk ya..gik kacak bah bnding nk first ya hehe