Betapa Pentingnya Tabiat MONEY SAVING Diamalkan



Happy Wednesday uols! Hari ini baru lah ade mood nk updating blog. Baru kepala otak leh pkir other things bila condition my cat, Rifqi is not in critical condition anymore ^_^ Sujud syukur zie pd ALLAH SWT...Alhamdulillah.

Nasib baik sejak zie kenal dgn Dillah...tabiat shoppaholic + boros zie sudah zie kikis dan pupukkan dgn tabiat saving.











Bersyukur sgt sgt zie bila tabiat menabung zie sudah menunjukkan betapa pentingnya ia utk terus di amalkan...becoz we never knows what might happen, kan? tetiba zie terpikir taw uols... Camne lah IFFFFF zie tak bersimpan duit.

...KOMPOM ar zie have to see my cat dying di hadapan mata. Luckily that this thing never happen. So my advice utk para-para shoppaholic dan kaki boros. Try lah simpan a few hundred inside ur bank akaun monthly. Tak rugi ape pun if uols bersimpan koo uols.

Dunia skrg ni, itu ini memerlukan duit. No money? No talk...haa gitu.











Blog Pilihan Entry Ini
:::::::::::::::::::
Beauty A Lives Blogshop
-- Click SINI sekiranya berminat
utk membeli product kesihatan,
jamu-jamu dan byk lagi :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
-- Here! utk lihat pakej ::






Redbloodsnow Copyright©

16 comments:

Cik Rose Cute said...

Bagus tue menabung nie....

Cik Wanie Ghani said...

tuelah kan,
mcm i yg"hantu shopping" nie pun,
nak kena kikis sikap tue kan,
adoilah....

Atiqah Sa'ahiry said...

haaha, semua nak duit..kita pun nak belajar berjimatlah...

sweethOneY said...

betul, menabung tu sgt penting.. time tak kena kita tak nampak, bila dah kena barula sedar kan yg

anas said...

cane la nak menabung,asyik xckup jer...kenala keje partime..hehe..
http://augycadar.blogspot.com/

♥z@z@♥ said...

setuju sgt..

Mr feckry said...

untung lu dapat laki kaki saving

Redbloodsnow said...

MR FECKRY
-- tu ar. dia yg pupukkan semangant saving dlm diri zie..hehe. skrg dah syggggg sgt nk ngeluar duit utk shopping..hehehe.

if nk shopping pun, berkira² dulu :P

nadia said...

sepatut nya nang mcm ya lah zie..tp bila dh ada komitmen lain,such as kereta n rumah,duit pun ckp2 makan jak,ya lah nyuruh susah nk saving..seriously kmk merasa ya bila dh da komitmen..gk2 mun ktk dh kawen klak..bkn kta nk shopping apa pun..tp keperluan lbh memerlukan..

pRincESs_N said...

aku ade wat tabung rm5 shj kt uma...salah satu cara saving gak..

Myra Jay said...

Memang betul, menabung menjamin masa depan..
Teruskan menabung (pesanan utk diri sendiri jugak) :-)

Uchi kay-f @hmad said...

for me menabung tu bagus cume lebih bagus lagi amalkn 5% dri gaji kite beri pd yg memerlukan tak perlu byk RM1 sehari pun ok takpun seminggu..sbb iyalah perkara ni diluar minda kite..tapi bile kite beri kat org ..Allah akan balas balik 10 x ganda..emm..menarik kan..cume ianya tak nampak je zie..ok daa semoge bermanfaat iya..;)

Einaz Shah Rizal Thomas said...

huargh .. ssh nyer nak saving duit ni kan ..

mr_mrs mikko said...

betul yaaang, penting money saving tu... trutamanya kalo ada emergency mcm ni llaa..

yg perlukan kos rawatan segala.. dulu msa datuk aku operate mata, lbih 10k yaang kuar.. tu dr saving laaa tu..

sjak tu, aku pun saving money gak even msa tu gaji seciput saja weh. huhu

Khairul Bakhtiar said...

good point of view. But still rakyat kita masih kurang kesedaran kepentingan menabung. But menabunglah menggunakan 2 konsep ini:-

Tabung 1 - Kecemasan
Tabung 2 - Pelaburan

COntohnya:- Rm100 di tabungkan rm60 untuk kecemasan dan rm40 ke dalam ASB (sebagi contoh).

Regards,
www.usahawansme.com

AmirFX said...

Rajin.. Kmk salu mun nabung tauk ada sot.. Pakei meli kopok...