Bila Sang Tunang Nak Makan Laksa Sarawak... Apa Lagi, Transform jadi BIBIK ler Jawapnya :D



Yuuhuuu...aritu lepas balik -- ziarah pusara arwah ayah, Zie, Minie and Mak straight away singgah kat Supermall jap. Zie belikan bahan² utk buat laksa Sarawak ^_- lamaaaa dh Dillah ngiyau zie masakkan laksa utk dia.

Baruuuu aritu dtg mood rajin...aharksss :D





Pssttt...zie ngelat guna laksa sarawak paste je woii. HAHA. If nk buat paste dia secara manual...TAK KUASA mak kooo nyah. Buang masa je. Ada yg instant, better guna yg instant...

...baru tindakan yg bijak gitu. KEHKEHKEH :D






Psssttt...kak midah jd mangsa tukang hiris cili...kehkehkeh. Zie tak nak tgn zie pedas maaa..tu yg ngiyau kat kak midah :D Oh ye, tugasan kak midah rebus mee, hiris cili n tukang cuci.

...zie lak, chef maa. Mana nak buat kerja tu suma. Cewahhh, over! :D




Tadaaaa! Laksa Sarawak hasil air tgn ZIE MADINI. Vangga okeh bila mereka suma puji sedap. Ex-specially bila dillah puji sedap n bertambah sampai 2 mangkuk. Eeee...happyyy kau! Terasa penat lelah sediakan bhn² n masak berjam² worth it taw.

Ni yg buatkan zie nk gagah je senantiasa buat laksa...cewahhh ^_^ Ngeee











Blog Pilihan Entry Ini
:::::::::::::::::::
Blog Nadia Ar-Rumaisha
-- Click SINI to view
her blog :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
-- Here! utk lihat pakej ::





Redbloodsnow Copyright©

23 comments:

zuneta said...

wah...dia wat dulu dah laksa...zu pun ada entry sal wat laksa jgk...tapi laksa utara la...coming soon...simpan lama dah entry tu...

yunZ said...

untunglah

fit said...

Dapnyeee..zie share la resepi..hihi..tq Ie tlg belikan...

Redbloodsnow said...

FIT
--> hehe..mmg sedap taw. insya'allah klo sempat, esok zie kongsi resepi ea.

zie buat guna car zie sendiri :P actually kat belakang paste tu ada tertulis resepi dia gak :)

Farah Shamsudin said...

zie, fara nak resepi laaa...mesti sedapp ni..

fairus said...

laksa sarawak memang best laa.... Kalau yang belum try makan tu, jangan pikir laksa sarawak tu macam laksa semenanjung.. Tak sama langsung... :)

Thristhan said...

Rajin Masak tu :)

eLLy said...

perghhh tengok gambar pun dah dapat rasa kesedapan nye :p

AmirFX said...

Bik.. Antar ngan kmk sikit juak bik... haha..

Ardini Humaira said...

bertuahnya si dillah ko yunk dapat makan masakan si tunang. deen lom penah merasalagi gara2 kitorang jauh hehe.. tapi tarikh kawen makin dekat makin dekat... isk aku rasa cam tak caya aku bakal jadi bini dia hehe kena masak2 la sat lagi. ko ajo aku wat laksa sarawak ye sempena aku bermastautin kat sarawak :D

GnieSyazni said...

siyes nampak sedap...alala bila la nak rasa laksa Sarawak pulak ni...^_~

mr_mrs mikko said...

waaah, nnt kalo dh kawin yang..
kalo dh tggl sama2...
gemuk ah dillah leh ko ni yaaang

sarah mohamad said...

hehe dah terror buat laksa, harus lah kawen :D kekeke

...sWeeT uMi... said...

sedap nye...umi tak pernah rase laksa sarawak ni...huhuhu...

[sutera kasih] said...

ya robbi..nyaman nya ..saba jak la posa tok kak hehe

Cik Wanie Ghani said...

alahai,
rindunya nak mkn laksa sarawak,
bila tgk nie bertambah terliurlah jawabnya...

adoilah....

♥z@z@♥ said...

yummy..jenguk pepagi nie dugaan tol lah..huhu

mMoOnN aAlLeEaA said...

nyaman da rupanya zie.teringin rasa tok.

Myra Jay said...

Nanti p Sarawak nak mkn laksa sarawak la..

Yunk, pekata lanting sebungkus 2 paste tu, nk gak try, baruuu terubat keteringinan tu :)

mrs. daydeck said...

mok mek try k nyonya paste ya juak. mek biasa pake paste cap burung ya jak..

Zura said...

meh pos kat sini...:)

Ann Zahar said...

kak zie, laksa srwk mmg gne bihun ye? selama ni ingat mcm mee laksa kat semenanjung.. nampak sedappp ;)

SyUhAdA said...

nmpak sedap..
pndai kak zie msk..hehe