Hate Sgt-Sgt Kat Doctor Haiwan Yg TAK PERIHATIN!!!


**gambar sekadar hiasan**



Mulai mlm td, ada beberapa nama-nama doctors haiwan yg zie pangkah. Why? Coz they are ignoring my calls n my begging SMS. Bg Zie mereka tu lah jenis doctor yg tak perihatin dgn kesusahan org. Sepatutnya A SICK ANIMAL adalah tanggungjawap mereka! They shouldn't ignoring all my calls and SMS

...zie tahu klinik-klinik mereka sudah tutup. tp PLEASELAH...kes my cat tu adalah KES EMERGENCY. Its between hidup dan mati. How could dorg just ignore it tanpa rasa bersalah???!! Its not like im not paying any fees apa.

Bayar bah aku! Bukannya nk minta pertolongan dorg FOC je. BAYAR BAH! Tp itu lah...kalau dh jenis yg tak perihatin, gnie lah jwpnya :( Zie sgt-sgt geram + tak puas hati + KECEWA dgn doctors haiwan yg zie contact smlm.

Semlman zie tak dpt tidur risaukan Rifqi :( Seakan-akan zie dpt rasai penderitaan Rifqi :( Ya ALLAH...tolonglah selamatkan, Rifqi. Pjgkan lah umurnya...Aminnnn.



P/S:
-- If ada readers zie yg jd doktor
haiwan, Zie harappppp sgt-sgt uols
tidak menjadi spt doctors yg Zie try
hubungi itu. Jd lah doktor yg benar-
benar "doktor". Bukan doktor yg jlnkan
tugas hanya kerana GAJI. Please ek.
















Redbloodsnow Copyright©

12 comments:

Ardini Humaira said...

semoga Rifqi diselamatkan.. amin..

hu panggg doktor tu

zamzarina said...

:((...

Mizz Coki said...

Dear Zie, paham mek ngan kitak sbb kamek pun pencinta haiwan. well. mcm kamek urg paling dkt rumah is Ting & Lu Vet. nya ada doktor yang molah lokum namanya Dr. Kueh, nya memang prihatin, after balit dari klinik 2-3 hari lekak ya nya call to ask about my dog. and also call to remind pasal appointment my puppies and cats. even masa mek org lambat hantar Bim Bim ke klinik nya nganok bah... becos virus.

MARIA LIZA said...

apalah diorg ni nama je doktor haiwan tapi langsung takde perasaan kat haiwan..

EyanaNoorAzlan said...

huhu..teringat my moew yg past away time pagi raya..sedih sgt2..semua xda mood raya terus..huhu

semoga ur meow cpt sembuh..amin

Bui Junaidi said...

kesian pusak ktk..
semoga Allah memanjangkan usia nya k..
amin..amin

acikpurple said...

walaupon sy bkn doc haiwan ,sy rasa tak baik awk ucapkan kata2 mcm tu.kalau betol mereka jahat biar Allah bals tp kalau itu hanya andaian awak? awak tanggung dosa sehingga mereka memeafkan.kawal sikit panas baran awk.

Redbloodsnow said...

ACIK PURPLE
-- its not panas baran la. tp kecewa is the exact word perasaan zie dlm entry ini. if u're in my shoes...for sure awak pun akan berperasaan spt saya.

if let say awak tak berperasaan spt zie, zie kagum dgn sifat awak :)

acikpurple said...

sy mintak maaf kalau kata2 sy kasar.sebenarnya,ari tu sy ada baca blog awak...awak ckp awk ada pans baran.so sy saja la test.sbb sy ada kenal sorang ustaz dia ubat orang lebih kurang mcm tu la.dia test dulu.sy rasa ''hasil terkena benda '' dulu tu ada efek kat awk sket...:)sori yea.anyway suka baca blog awk

Redbloodsnow said...

ACIK PURPLE
-->> alaa...no need la utk mintak maaf bagai lah awak. Zie tak terasa pun...sungguh. Cuma zie just nk awak tahu. in this case, there's got nothing to do dgn my hot-tempered...hehe

yup...mmg btol la yg zie ni panas baran. but i slowly can handle it dh ^_^ Alhamdulillah..

pasal hal doctors yg ignoring my calls tu...let me describe u a situation ek :)

Cuba bygkan awak berada di situasi yg sgt-sgt panik. awk dah tak leh pkir straight. awak call org-org yg awak bergantung harapan with. but then dorg TOTALLY ignored awak. awak bg SMS yg merayu giler kat dorg in where awak stated its between life n death.

but still mereka yg awk gantungkan harapan tu, langsung takde respon bls. Sure awak sedih giler n kecewa yg teramat sgt kan?

thats my situation. thats y zie geram. its not like i didn't mention anything about life n death. for me...its their responsiblity. but they didn't act at all...thats y zie kecewa sgt2.

W/pun ianya hanya seorg kucing. bg zie...ianya still makhluk ALLAH. ramai yg pandang zie dgn pandangan mengejek gara-gara zie seakan giler menangisi sekor kucing....zie tak peduli.

coz bila sesuatu benda itu memiliki roh, maka tahu lah ia berperasaan sakit, sedih, happy etc.

Situasi zie smlm mmg sgt mencemaskan. Bygkan organ dalaman terjuntai keluar. darah mengalir byk...siapa tak panik kan.

thats y zie anggap docs yg ignoring my call n SMS rayuan tu being tak perihatin...coz they totally aware my emergency situation are :(

But now, alhamdulillah. After pembedahan...keadaan rifqi stabil. Bersyukur sgt-sgt zie. seumpama ALLAH SWT menghadiahkan zie berita dari syurga yg amat menyenangkan hati...hehe

acikpurple said...

sy tahu awk syg binatang.itu bgs :) tp disaat kita dihimpit kesusahan itu lah kita sebenarnya diuji akan kesabaran kita :)

sy faham sangat2.cuma iyalah kita tak tahu apa yg dilalui pihak yg lagi 1 pulak.

sama mcm bila kita nanti kita akan berhadapan dgn kematian org yg kita syg.kita mungkin akan salahkan org lain atas kematian atau kecederaan org yg kita syg.tp percayalah Tuhan jadikan kemalangan semua itu sbg 1 sebab sahaja sedangkan kalau tiada benda tu,kecedraan,kemalangan tetap akan berlaku

lagi sekali sy mintak maaf sbb terkasar bahasa :)

Cik Rose Cute said...

Nabi Muhammad pun suka kucing...harap-harap sabarnya zie...