Masa Utk Makan Ubat Ye, Sayang :)



FYI uols, bagi haiwan makan ubat adalah sesuatu yg sgtttttttt payah okeh. seriously ar...its sooooo difficult to give them medicine. Why??? Because dorg tu melawan. Tak nak nelan ubat. Habis tumpah. Yg tang tumpah tu satu hal...

...tang kena cakar plak, another more different story. Alahaiii...inilah dinamakan pengorbanan seorg pembela haiwan :D





Kau tgk muka dia tu uols. Bagi muka kesian weh. Tak nak makan ubat arr dia. Tp Zie terpaksa gak paksakan dia nelan ubat. Adalah gak zie membebel ala² cam emak bebel anak kecil yg tak nak makan ubat..hehe.

...agaknya paham kot dia :P






Beberapa minit pas mkn ubat...sure dia tido. Kesian nah tgk Rifqi. Td pagi kan uols, zie check his body temperature...panas kooo bdn dia uols :( Demam sudah dia agaknya....eeeee, worry dh zie skrg :( Balik karang if panas dia semakin menaik.

Akan bawa dia gi doctor sekali lg lah jawapnya.










Blog Pilihan Entry Ini
::::::::::::
Tilla Putree Sejinjang Blog
-- Click SINI utk
view her blog :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
-- Here! utk lihat pakej ::







Redbloodsnow Copyright©

13 comments:

Dilakochan said...

alalal..muka sedih dia.. tian rifqi!..
chomel pun hado bila muka dia gitu ...

Zie beli yg tube mcm injection tu. bole sedut ubat tu, sumbat dlm mulut rifqi, senang skit.

Kt meow kite mmg pakai bende mcm tube injection tu je..

Ateyn Bella said...

bg kucing mkn ubat mmg payah. smpai i fed up sgt, i hancurkan ubt tu n letak serbuk2 ubat tu dlm mulut die. haa, bru la die xleh nk ludah blek. bijak x ? hahahaha

*Vivilicious* said...

haha tua ija rupa berkumbuk ya eh..haha

siti asiah said...

salam kenal...bagi ubat guna picagari le Zie...senang sikit masuk mulut dia...:)

Lulu Caldina said...

dear, kalau nak bagi kucing senang makan ubat, cuba guna syringe yang takde jarum tu.. Pegang mulut dia, ngangakan, terus jer syringe kan ubat tu dalam mulut..

Lulu Caldina said...

eh lupa..ngee..
salam aidilfitri..

Uchi kay-f @hmad said...

kelakar plak tgk keletah si rifqi ni..xnk mam ubat ekk!

Myra Jay said...

Hehee, pengorbanan yang besar tu yank..

Nyau demam penangan operation ritu kot, hope ia cepat sembuh..

Asiah Termizi said...

Alala comelnya rifqi berselimut gitu. hehehe. dah macam baby pula rifqi ni.
akak beli yg macam injection yg salu bagi baby makan ubat tu, sure senang je nak bagi dia ubat nanti.

AmirFX said...

Sedih nar juak mukanya makan ubat ya.. Tedah.. Hope nya akan sihat seperti biasa...

eVa said...

olaa kaseh.. tedah lok eyh rifqi.. paksa juak nelan ubat k.. xpa zie.. berik jak.. even jaek ati kta ngga nya nak.. embak gk jumpa doc salu.. takut antibodi bdn nya xpat nampung nya sakit.. kmk bgg ndah juak tok hehe

zuneta said...

doktor tak bagi picagari ke zie?? tu lebih senang if nak bgi diorang minum ubat..suntik je kat mulut...bukan la yg ada jarum tu...haha...

Ardini Humaira said...

siap berselimut weh cumeynyee :D