Nak Tengok Tak Bahagian Perut Rifqi Yg Di Operate Aritu???



Ehemm…if uols tak nk tgk, pun zie TETAP gak akan publish this entry. HOHO. Siapa yg jemu baca kisah Rifqi, sila tggu next entry to be publish ea ^_- Alololo….tgk tu uols. Dia tgh jilat a.k.a bersih/ubatkan tempat jahitan tu dgn lior sendiri. Habis gondol perut Rifqi kena cukur.

Utk proses pembedahan ar. That’s why dorg shaved perut dia. Kat bgn tgn dia pun kena cukur gak ckit. Yg tu plak utk tujuan tambah air.






Haaa inilah dia uols. 5 jahitan and pjg dia hampir sepjg size perut dia. Sgttttt pjg n beso arrr luka dia aritu ek. No wonder lah bahagian dlm perut (which is lemak) dia terkeluar ek. Sure berdenyut-denyut. Yg zie nyampah time dia jilat tempat ni…nyempat gak dia gigit-gigit tali jahitan tu.

...dia try utk bukakan jahitan tu. Adoiyai…mmg jd tarzan lah zie kejap. Hehe. Takut wooo if jahitan terlepas. Kang berdarah lg kang luka tu.





Happy bila tgk dia berselera makan. Buat masa ni, zie just bagi Rifqi makan Whiskas dlm tin tu je. Tak bagi dia ikan goreng dulu. Dia kena makan makanan KHAS utk nyau. Leh cepat his fats yg had been removed tu reproduce back :)

Oh ye, his next medical check-up is on 4/9/2011. Will mark that date inside my calendar ^_-











Blog Pilihan Entry Ini :)
:::::: ::::::
Blog Ardini Humaira
-- Click SINI utk
view her blog :)


:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
-- Here! utk lihat pakej ::





Redbloodsnow Copyright©

22 comments:

atty's said...

sian rifqi..semoga cepat sembuh

Mummy Dasy said...

hihihi kelakar plak zie ni dah macam mak2 nak bawak anak gi klinik mark kar calendar so sweet :)

_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?5b0a09fc0bb7c3b1da342db72b262c60

Dilakochan said...

auuuuwchh!
Tgk je pun saaakit je..

Ok lah tu, bagi dia makanan khas,
bertenaga n sehat lebih skit pasni!

muahmuah dkt rifqi!

Uchi kay-f @hmad said...

erkk tgk gambar sambil ttp sblh mate.....*ngilu*

*Ms.Serry Fatieha said...

erk zie, benang jahitan tu mcm tali tangsi je.. biar betul?? tau pun memang tu benang yg d gunakan utk kucing / haiwan? tak mcm manusia la kan warna hitam...

CT said...

ishhhh...ngeris akk..

Myra Jay said...

Mmg salute ar ngan Zie, sanggup berkorban apa saja demi nyau tersayang.. :)

Tak semua orang macam Zie, even Myra pun lom tentu leh buat camtu..
Tahniah ye, Zie mmg patut dicontohi..

Redbloodsnow said...

*Ms.Serry Fatieha
Aok dear. nang jak tali tangi. cdak k tali tangsi bukannya apa. bintang to pandey gigit tempat jahitan nya pun mun jahitannya terasa gatal

mun k tali biasa nk ka cpt ptus. thats y docs merik tali tangksi :)

Lyaa Suriany said...

yunk oiii
seram nya..kesian sgt kat rifki

Wahidah said...

penyayang sungguh la zie ne..:))

♥ Dea ♥ said...

tedah ae.. mesti sakit glak ya...mdahan cepat sembuh, k..

CHU MAJORFLAVA said...

ehe....jadi tarzan...mok meli kandang dear

♥z@z@♥ said...

ngeri nengok tmpat jahit rifqi..huhu..moga cepat sembuh ye..

Redbloodsnow said...

CHU
-->> ya lah tek chu. planning nk beli kandang juak kelak...lak mun ktk gi grooming lala, roger mek ah. pat mek ekot n survey or beli kandang

~♥dieyba_baby♥~ said...

akak klw nak bg blu dia cantik bagi makan iams kak yg warna oren.. elok tuk bulu..

Zura said...

aduussshhh..

Luna Chempaka said...

sepupu LC dulu kalau kucing dia luka, dia pakai kan kon dekat kepala, sebab taknak kucing tu jilat luka dia.. kak zie xnak try guna ke?

AmirFX said...

Wahhhhhh.. Speechless..

eVa said...

aieeee.. nang berjait lah rupa perut nya oww.. adoh2.. tedah lok rifqi eyhh.. soh mama zie nya bgg.. hehe

zuneta said...

bagus laa..dia dah selera makan...minta2 jahitan tu cepat smbuh, zie jaga dia elok2...

L@dyKichiMachiko said...

tedahhnya rifqi.. my cat pun injured juak masa dkt2 mok raya tok tek, perutnya lukak..luckily sik terburai isik2 perut.juz lukak diluar jak.. kesian ngga.

Ardini Humaira said...

uii ngilu aku nengok jahitan tu. moga cepat sembuh rifqi!