Panas Baran...



Salam + Morning uols. Errrmm...uols, camne ek nk slow down sikap panas baran ek uols? Coz sejujurnya zie katakan...Zie memiliki sikap ini :( Sikit punya hal...sure zie melenting ke langit-langit gitu.

Hati panas sampai tak leh tertahan-tahan...hemprhhh. Dah try kawal panas baran zie ni dgn beristighfar byk-byk but still rasa marah tu meluap-luap. Hemprrhhh...im sooooo disappointed dgn diri sendiri.

Perviously zie dpt kawal. But now, my old behaviour ni kembali menguasai :( A lil help please uols.










Blog Pilihan Entry Ini :)
::::::::::::
MR. & MRS. MIKKO BLOG
-- Click SINI utk
view her blog :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
-- Here! utk lihat pakej ::





Redbloodsnow Copyright©

27 comments:

Cik Rose Cute said...

Minum air sejuk banyak2....supaya cool sikit....Dengan Dillah baran jugak ker??? Awas! lho....bahaya...

kaseh suchi said...

lupakan apa yang wat kita panas ekekeke

Redbloodsnow said...

CIK ROSE CUTE
--> tak dear. dillah tak baran. dillah penyabar org nya. Kiranya if zie bawa api, dia bawa air. Tp zie tak nak la asyik2 bersikap gnie. Dolat kang zie dgn dillah :(

kaizen said...

wuduk paling senang...

*sy pon panas baran jgak tapi kalau nak try ade produk sy leh rekemen...xtaw la berkesan ke x...

latest entry Sape nak DUIT RAYE?? & Bila Perempuan KENCING BERDIRI

mr_mrs mikko said...

aku pn ada cpt panas baran sikit yaaang.
aku rasa kan,
mmg leo punya stail owh yaaang..

aku ngan reza dahla leo dua2.. tp xpaaaa, bole control jg tu.. jgn stress2, tu yg kdg2 cpt melenting..

waaaa yang, dah ada banner aku. tunggal lagi tu dekat bawah. hahaha

Qaseh said...

tarik nafas dalam2 masa time tgh marah tuuu...kemudian bacalah al-fatihah. InsyaAllah akan beransur hilang

Dim Benihana said...

yela zie, kalau tgh marah, cuba jgn fikir sgt, ce g buat benda lain..

Dilakochan said...

Semua org pun ade sikap gitu kut zie.
Cuma yg berbeza the way mereka kawal baran nye tu..

Pekata, next time bila zie nk marah, igt wajah2 yg zie syg. Mybe, kurang or tak jadik nk melenting kut? :)

Hana Soffelia said...

Hana pun sama mcm Zie gak dulu. Tapi lama2 Hana sdar, bila mrh je Hana rasa xsdap ati n susah hati. So, bg elakkan mrh hana meletup, hana akan jauhkn diri dr sumber yg menyebabkan hana mrh, then menangis sorang2, baru lega sikit. pastu hana akan senyum bla keluar, so, sumber yg buat kita mrh tu mesti pelik, biasanya kita cptt melenting tp kali ni kita cool je. Alih2 dia org lak naik mrh. hehe so, dr situ hana dh suka snyum bla mrh tp dlm hati terkumit2 perkataan sabar hana, kalulah dia anak patung dh lama aku kerat 12 dia. hahahaha

sweethOneY said...

tu lah aku rasa dlu ko dh slow down sikit. skrg jadi balik ye yang.. hmm aku pun tatau nk advice camne sbb aku ni lagi panas baran dari ko..

sweethOneY said...

tapi aku ada satu cara yg aku tgh amalkan ni yang. kalau ko tgh marah, jgn taip or tulis or call or cakap apa2.. means klo tengah marah xyah msg2 dillah marah2 or luahkan perasaan marah kt blog ke apa. ko cool down dulu baru menulis sbb bila kita tgh marah, kite tak sedar apa kita buat..

♥z@z@♥ said...

sama la nga aku yunk..seb baik hubby jenis cool so selalu dia wat dunno je..sbb dia tau kan aku mmg jenis cepat melenting..

Farah Shamsudin said...

erm.. dulu en hubby pn temper sgt.. tapi sejak dah kawin ni, alhamdulillah ok..bila marah tu cuba terus duduk..insyaAllah blh mengurangkan rasa marah tu.

...sWeeT uMi... said...

uik bahaya ni...mmg akan terbawa2 nanti...apa kata time ngah marah tu bwkan bebyk istifar...insyallah reda marah tu (",)

PutRee SeJiNjaNg said...

tedah ktk yunk...kmk tok sik panas baran yunk...roy yunk panas baran...papa pun cool jak yunk ah...

pRincESs_N said...

kawen..pas kawen mst kurg panas baran...hihi

*ayu the sun* said...

amik wudhuk zie..
setiap kali zie rasa marah.. amik wudhuk.. tak kira zie period or not..
lepas tu duduk mengadap kiblat... istighfar...
kalau boleh, solat sunat dua rakaat...

insyaAllah...
:)
*hugs*

nUR_rOsALiNdA said...

Akak pun ada perangai panas baran ni tau Zie..Kalau hal kecik² pon kekadang akak leh naik angin..Tapi sejak² dah tua ni akak dam kurang kan la sket..Hodoh ghuper...Hahahahaha~ Bila nak marah tu jeks akak tarik nafas dalam²...Pastu akak buat benda lain...Nyanyi² ke..Buat la pape as long kita lupa pasal hal tu..

Zura said...

time rase nk marah tue...senyum je...

[sutera kasih] said...

mun marah..duduk..diam..

AmirFX said...

Minum aek jak k ilangkan rasa marah ya...

Myra Jay said...

Maybe Zie stress kot..
Mana tau kadang tu stress leh buat kita jadi cepat marah..

ArELeEz said...

sama la ngan leez. klu ade ubat panas baran, dah lama leez beli! hu3..

Natasya Aisya said...

1-g tempat yang sunyi pas2 jerit kuat2...
2- conteng atas kertas yg putih. lepas marah dekat kertas (kesian kertas jadi mangsa)

kalau 2-2 ni x jalan gak
3-ambik wuduk,then baca ayat Al-Quran

bagi saya,suke diam+mengalirkan air mata kalau betul2 marah+tension :)

Siti Nurhayati Dollah said...

Tarik nafas dalam-dalam, tahan dalam kiraan 5-10 kali. hembus perlahan-lahan.

Alihkan perhatian kpd benda lain, contohnya ambil wudhuk, buat keja kemas-kemas, main games ke,yg penting benda yg tak buat kita fikir kita sedang marah. :)

*Yg penting jauhi facebook dan twitter waktu tengah marah ;)

Ardini Humaira said...

aku pon sama yunk.. teruka gak sikap aku ni.. deen lak jenis tak baran.. sesuai la tu ehehe

zuneta said...

zu pun panas jgk zie, tapi zu jenis suka simpan sorang...bila tak tahan..nak lepas...zie leh bayangkan la macam mana besar panas dia tu...haha...nak kurangkan tu...mmg kena sabar n ingatNYA je..tu je wat kita tenang...