Rifqi Discharged Sudah ^_^



Sorry lah uols, kalau 2 – 3 days ni, entries kebanyakkan citer pasal Rifqi je. Well, he’s my pet so that’s means…he is part of my life too ^_^ Alhamdulillah uols, benar seperti apa yg dikatakan oleh doctor…He’s in good condition :)

THAT’S MY BOY! Hehe…kucing nya siapa tu ek???... hikss :P





So inilah dia medicines utk Rifqi. 3 ubat yg berbentul pills. 1 liquid utk cuci tempat jahitan. Dan 1 cream utk disapu di bhgn jahitan gak





Ketiga-tiga ubat ini…HARUS dihabiskan. Pssttt…cam ubat utk manusia gak ek. Ada painkiller, antibiotic bagai…hehehe. Apa-apa pun, Zie lega sgt-sgt because cost utk surgery and hospitalized Rifqi… kesemuanya below RM500. Only RM455 je.

...aritu awal zie standby 1K utk perubatan rifqi. Coz aritu doctor cakap kemungkinan surgery fee in between RM600 – RM700 gitu. Tu yg awal budget 1K…tp Alhamdulillah lah. Ianya tidak semahal itu ^_^

Hope sgt-sgt after this Rifqi learned his lesson…tp utk cat senakal n sedegil Rifqi, rasanya tak kot dia serik…HAHA.










Blog Pilihan Entry Ini
::::::::::::
MYSHOP2U Blogshop
-- Click SINI! Tempat menjual
product kecantikkan yg uols MUST
have :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
-- Here! utk lihat pakej ::





Redbloodsnow Copyright©

15 comments:

*Vivilicious* said...

yeah...rifqi kuat!! get well soon syg!!

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

SyukurAlhamdulillah rifqi hensem dh sembuh =0).
jgn lupak atur jadual makan ubat utk rifqi... mun nya dh sembuh sepenuhnya lak, zie beli vitamin nutricoat khas utk gebu kan kulit n bulu nya..pusak mun makan nutricoat nang kacak bulu nya..

L@dyKichiMachiko said...

get well soon..Rifqi the cat...

pRincESs_N said...

ko kne monitor la die jgn notty sgt..

KiKiHanakO said...

tedah mioww tak yaaa

ella said...

Seb baik dah oke rifqi...
Dh blh braya dh..




p/s: zie pas raya lah ella pos tau sbb kalo pos skrg mesti nnt lmbt smpai tkt hilang tgh jln... =)

Adek Pijat said...

bertuah betul rifqi dapat tuan mcm zie. mcm sy, sekor sakit pun tak kesah nak bawak g klinik pun.apatah lagi nak jaga 11 ekor yg ade ni..

Eida said...

alhamdulillah rifqi dah baik.kena pantau dulu ler nampaknya supaya cepat baik

MARIA LIZA said...

takpe le janji dah sihat..nak buat camnekan manusia ni pun ada gak yg degil..inikan pula binatang...

Ardini Humaira said...

rifqi cepat2 siat tau nanti mak ko takmo kasi wit raye :)

echa takashimaya said...

yeayyyy! dah sehat dah kucing comel yg nakal.hehe.Alhamdullillah =)

Uchi kay-f @hmad said...

rifqix2..bertuahlah ko sbb dpt tuan yg baek hati mcm zie!!!

Myra Jay said...

Mau ke si nyau tu mkn ubat Yank?? :-)

Takpe, nak cepat sembuh kena la mkn ubat kan..


Boleh tahan jugak ek cost operation tu??

AmirFX said...

Beriknya makan puas2.. Sak badannya tough n dapat lawan pusak lain.. haha.. Semoganya Rifqi cepat sembuh....

eVa said...

wooo.. boleh tahan juak rega.. tp kira oke ya.. bgs juak ktk dah ready budget lebih.. cya nang da murah.. tedah lu rifqi.. hopefully nya cepat bait..