Tinggal 3 Bulan je Lagi Utk STATUS Bertukar...



Pejam celik, pejam celik…3 months from now on, dari berstatus anak dara… bertukar ke status BINI ORG…HEHE. Seriously uols, bila thinking about such a HUGE commitment yg Zie harus commit 100% nanti...

sumpah, cuak wooo aku jadi weh.





mampukah zie menjadi isteri yg baik buat suami sekaligus menjadi anak yg baik buat emak??? Tanggungjawap zie nnti akan terbahagi 2. Kasih syg dan attention pun akan terbahagi dua.






Kalau skrg tanggungjawap zie 100% pd emak seorg je…tp bila dh kawen nnti, tanggungjawap zie akan terbahagia kpd 2. 50% utk suami, 50% utk emak. Biar sama adil kan uols ^_^ Doa dan harapan Zie Cuma 1 je…agar kebaikkan dillah terhadap emak Zie tak akan berubah bila dh kawen nnti. Insya’ALLAH :)

Semoga ALLAH SWT mempermudahkan segala kerumitan…aminnn. Dan harapppp sgt once weols kawen nnti, Dillah cepat² dpt transfer bertugas di Kuching... Aminnn aminnnn :)


P/s:
Oh ye uols, don't worry. Even tho
zie syg giler dgn mak, tp once dh
jd bini Dillah. Zie sentiasa akan
utamakan dillah dulu. Semua itu
sudah menjadi hukum hakam islam :)
Thanks for all nasihat ek uols.







Blog Pilihan Entry Ini :)
::::::::::::
KamiHerba Blogshop
-- Tempat menjual product2
kesihatan spt Foot patch, slimming
soap dan byk lg. Click -- SINI to
find out more :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
-- Here! utk lihat pakej ::






Redbloodsnow Copyright©

24 comments:

s.y.a.r.q said...

insyallah...semua yg terbaik untuk kak zie :)

mr_mrs mikko said...

Aku doakan moga korang dua bahagiaaaa yaaaang!! AMIN! mudahmudahan dillah sntiasa sayang ko dengan family ko eh.. hihi

K O R I E said...

ok xsabar nk tgok sys zie kahwin ^^

MARIA LIZA said...

apa2 pun bila dah jadi bini orang kena lebihkan suami dulu sebab syurga kita di bawah telapak kaki suami...Emak tetap yg satu...

Aeen said...

ain pulak lagi sebulan..heheeh..nervousnya...
hopefully zie...smge zie bahagia selalu wif dillah,mak zie n family zie yg lain...:D

...sWeeT uMi... said...

insyallah, umi harapkan yg terbaik tuk zie ngan dillah...mesti jantung tu dok dup dap dup dap je kan pasal hal ni hehehe...bese la tu (",)

Mummy `Aish said...

Ziey

Lepas bergelar seorang isteri..tanggungjawab paling utama or No 1 is Suami No 2 is Ibu Mertua No 3 is Ibu kandung..memang sbg anak perempuan akan rasa sedikit terkilan coz mak kandung di tempat ke 3 selepas ibu mertua..tp tu la hukum hakam dalam Islam..kene utamakan ibu mertua dlu dr ibu kandung..tu dr aspek seorang Isteri..dr aspek seorang anak..Ibu kandung lebih utama dr seorang ayah..=)

alinac lover said...

heee yong tkut jgk bila fikir2 blik

Myra Jay said...

Mudah2an..
Jangan risau Yunk, tugas isteri nie takdela beban mana pun, yg penting kita kena tau bahagikan masa k :)

Uchi kay-f @hmad said...

emm positifx3........itu je nk tulis

ngee..

hanabunga said...

aah betullah tak sabar nak tgk sis zie kawen

L@dyKichiMachiko said...

dup dap dup dap juak asa dear owh.. sik sabar mok nggu entri ur special day kelak...

sweethOneY said...

aku lagi 14 hari jd bini org, mmg cuak kebebehhh.. haha

nnt boleh aku perturunkan ilmu kt enko. keh kehhh :P

msredcheesecake said...

akak pulak rasa tak sabar...hheee...macam akak pulak yg nak kawen

fairus said...

SEMOGA JADI ISTERI YANG SOLEHAH...

♥z@z@♥ said...

insyaAllah..kita dpt melaksanakan dgn baik..sama berdoa ye..

pRincESs_N said...

insyaAllah ko bole laksanakan tjawab tu...

Einaz Shah Rizal Thomas said...

WARGH tahniah akk , mesti nuvos ni kan .. hihi

oneyani said...

Bukan dillah je..sume family dillah jugak..itu agak sukar la bg yani hoho

Dulu yani counting days nak kawen..si ciare counting days nk bersalin...skrg yani counting days nak bersalin..zie lak nk kawen..ahaha sume pon nak bulan 11 kan?

eVa said...

wah! xlamak gik.. invite mek lak zie.. hehe.. xsbr mok tgk jadi ratu sehari lak weyhhh!!! ahaha

AmirFX said...

Semoga ktk jadi isteri yang solehah kelak dan anak yang soleh serta taat kepada dua ibu bapa...

[sutera kasih] said...

semoga berbahagia sentiasa kak :)

Cik Rose Cute said...

Insya Allah zie dapat laksanakan...tanggungjawab sorang isteri dan seorang anak...Semoga Allah permudahkan semuanya nanti...

Puanbee2 said...

tak sabar kan zie.. moga semuanya berjalan lancar zie...