Try Biotherm Products Utk Dillah



Alololo...cian dillah mata bengkak + merah sebelah :( Lately ni dillah selalu gatal² mata arr uols. Org ckp jgn gosok, dia gosok. gitu lah sudahnya. Degil! soh gi klinik, tak nak..hemprhhh.

...oh ye, semlm Zie, Dillah n emak continue our shopping raya :)






Singgah kat Biotherm outlet kat Parkson di The Spring. Zie nk rembat acne products utk dillah. Dah bermacam² product jerawat dh di try...tak gak berkesan :(

So Zie suroh dia try Biotherm je la. Peoples say...bgs product ni.






We are applying for members. Suroh dillah yg isi form coz tulisan dillah lawa. Tulisan zie plak...pengsan kang org tgk + baca karang..HAHA :P





Ceaaa sempat aje nyelit utk bergambo zie ni ek. bukan nkpeduli org ade ke takde...hehe. Blogger tegar maaa. Harus kooo ginie :P





So inilah yg Zie belikan utk dillah. 3 set of products utk anti-acne ~ Cleanser, Toner & Cream ~ Mudah²an sesuai products ni dgn kulit dillah. Kesian taw dia dok kena ejek dek kawan² dia. Menyampah Zie tgk kawan² dia.

...benda yg sensitif, ituuuuu lah dorg guna utk gurauan. Gurau bodoh tu namanya..pui!





Oh ye, weols also dapat sample packs ni. yg kaler hijau to utk perempuan. So menjawap ler zie yg try...hehe. Yg satu lg tu, utk dillah. It was a night cream. Zie suroh dillah try yg night cream tu gak.

..if ok, karang zie belikan yg tu utk dia.





Dillah plak bila tgk Zie belikan dia set Biotherm Homme tu, dia nk belikan zie SK II. Tp zie ckp, tak nak dulu la. After kawen baru lah. Coz uols pepaham je la price utk set product SK II.

1K camgitu price utk full set dia...Tak nak la dulu. Still perlu duit utk kawen, tol tak uols ^_^ Lg pun kulit zie tak bermasalah. So benda cam gni...still leh di postpone after kawen ^_- winkss








Blog Pilihan Entry Ini :)
::::::::::::
KamiHerba Blogshop
-- Tempat menjual product2
kesihatan spt Foot patch, slimming
soap dan byk lg. Click -- SINI to
find out more :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
-- Here! utk lihat pakej ::






Redbloodsnow Copyright©

25 comments:

mr_mrs mikko said...

ceeaaaa, bestnyaaa korang dua ni yaaaang!! suka nah aku tengok, sorang belikan tu, sorang belikan nii. waaaa, hihi..

eleh! yg mengejek tu bikin panas ah yang! xpa2, kalo ok pakai biotherm ni yang, haa! nganga mulut dorg nengok dillah

hanabunga said...

kak zie nanti kalau berkesan,post kan lagi okeyy??utk confident-kan orang beli gak yg tu :D

zuneta said...

wah...bestnya, harap2 produk ni berkesan tuk dillah...mmg la manusia, kelemahan dan yg buruk tu la slalu di ejek..nnti gtau la mcm ne kesan produk ni...sbb kawan zu { gurl } lagi teruk masalah dia...jenis yg merah2 dan timbul besar dan amat sakit katanya...

-syira- said...

hope berkesan produk tue untuk tunang sis..:)

SKII my sis guna kalo kulit ok macam sis xde kesan apa2 pun...

Ardini Humaira said...

aku kenan SK II.. dulu penah try tak ok. maybe sebab muda sangat kut. la ni masuk 25.. tgu lagi 2-3 tahun baru aku nak try lagi produk tu.. kut2 sesuai.. :)

*Vivilicious* said...

rindok ati dillah! hahaha wow! skII ya...

...sWeeT uMi... said...

sweet nye dillah tu nak belikan zie SKII heheheh...btul gak tu tggu je la pas kawin kan, save duit tuk kawin dulu heheheh

pRincESs_N said...

aku pkai bml yunk..alhamdulillah...kurang da jerawat...skali skala tu ade la seketui dua..

aLiYaHaRiZ said...

zie, kak wani pun ade masalah kulit berminyak & jerawat. dulu pakai produk BML. memang la elok tapi kak wani dah tak nak lagi teruskan sebab takut effect kat kulit ni bahan2 kimia tu..so kak wani carik kat website. kak wani jumpe 1 produk yg ade jual kat farmasi, guardian & watson. zie try CETAPHIL. Bagus utk semua jenis kulit. Alhamdulillah..setakat ni kulit kak wani dah kurang berminyak dan ade sikit mengelupas. tapi kak wani sapukan vaseline. alaa..botol yg kecik2 tu tutup biru n badan kaler kuning..petroleum jelly. Zie boleh try.

-sharing is caring.

MARIA LIZA said...

nanti info la kalau sesuai produk tu dgn Dillah..leh try untuk Hubby laks...

kaseh suchi said...

kak zie..produk nak kasi kulit jadi putih melepak ada x? hehe

Cik Puan Nor said...

Saje nak menyelit kat cni..Nor rasa Dillah tu maybe die ada resdung kot Zie..kadang2 kalau kiter ada resdung if pakai produk skin solution pun x jadi.makin teruk nnt..kena ubat from akar umbi dulu..dats my opinion..kalau rasa nak lebih better solution, pergi jumpe pakar kulit..ermm..nnt nak naik pelamin, muka kena jaga tau..hehehe..gurau..

Mrs. Adnan said...

zie,kita pun rasa dillah ada resdung..better cure before its too late.macam setengah orang kalau resdung memang effect pada kulit..try rawatan tradisional jugak ek..tak salah untuk mencuba kan?

kalau nak beli produk SKII, beli yang essance (miracle water) tu pun dah cukup zie..:)kalau berkesan, baru beli 1 set.

Redbloodsnow said...

CIK PUAN NOR dan MRS. ADNAN
--> A'ah dears, mmg dillah ada resdung. yg tang resdung tu pun dh mcm² cara dh weols try berubat.

ttg pimples tu plak..mmg dh pernah pergi pakar kulit. 2 doctors pakar kulit weols ever try pergi. Tp sembuhnya pun idak :(

so skrg dh buntu dh nk cure resdung dillah :(

ieqa said...

Betul2, dahulukan yg penting dulu. heee

Mrs. Adnan said...

oo..macam tu ke..takpelah, yang penting zie dah ikhtiar..kita tengok prestasi Biotherm ni lak..hehe!

p/s: suh Dillah jaga pemakanan jugak tau.

Cik Puan Nor said...

oo..siannye..sbb dulu masa study muka Nor agak teruk sbb resdung. kalau mkn ayam, seafood mmg mengila jdnye..so, pergi berubat cara tradisional kat PERAK..abg tu pakai lilin resdung yg die buat sdiri & ada bacaan ayat2 ler..

alhamdullillah, mmg menjadi..bangun pagi rasa segar

pst: kata abg tu ada artis kiter pun yg pg berubat kat umah die..ermm Nor rasa Zie patut cuba rawatan tradisional jugak...

Myra Jay said...

SK II leh buat hantaran untuk kawen Yunk..
Dah dioffer nape tak rebut...hikhikhik :)

Cik Rose Cute said...

kalau tak boleh doktor pakar...berubat kampung pulak yunk...lagi satu kena pantang makan huhuhu cam sis...kalau makan seafood...rasa nak tercabut hidung campur gatal gan bersin huhuhu sengsara hidup ...

Uchi kay-f @hmad said...

emm bagusnye zie fikir ape yg perlu je..kagumlah!

acikpurple said...

salam kak.sy silent reader akak.sy nak bgtaw yg kalau biotherm tu x bekesan akak try AG2000.yg ni konfem.akak bleh google produk ni.sbb sy tgk dillah pny acne bkn acne biasa yg bleh sembuh dgn produk mcm biotherm.tp kalau bleh alhamdulillah.cuma kalau xok,sbb dlu jrwt sy mcm pkwe akak.produk2 mcm tu memg susah nak baik kak.AG2000 ni harga mcm biotherm lebih kurg .dia buat dari gamat.n mmg sgt bekesan.caye lah!

NinieyAziane said...

salam k.zie..ninie nak suggest cuba k.zie mintak a.dillah try this product nama dia " Dalacin-T " dia antibiotik untuk kulit..alhamdulillah member ninie yg muka dia teruk skang da ok..tgal cuma parut2 sikit je..skang ni da kurang da..dia just dlm botol kecik lam bentuk cacir..just sapu kat muka sebelum tido setiap hari..murah je harga dia below RM40 ..boleh dptkan kat farmasi mcm guardian or watson ..

Wahidah said...

wah merahnya mata dillah...wah bgs la zie ne..aper2 pentingkn budget utk kawen dl yea..thumbs up la

Mizz Coki said...

wah besh nya SKII , kamek yg keja 11 tahun tok, hanya setia dengan Maybelline wakakakaka...

Stilla Royazrie said...

hmmm tedah dillah lok...mudah-mudahan produk ya ngasi ngan nya yunk..