What??? An Admin Assistant for Miss Dictator???



Sorry uols, Zie tak dpt dh nk blogwalking sgt lately ni. Dekat nak Raya, kerja pun menimbun-nimbun. Ni Zie just find out, yg my boss is looking an admin assistant for Miss Dictator. I was like..."OMG! Mati la akuuuuu..." For sure this admin assistant will be "a lil dictator" nanti.

...for sure punya! For sure this 2 ladies akan lanting keja-keja dorg pd zie. Seriously, why boss nk bg Miss Dictator tu an assistant. Didn't he know that im doing HALF of her job?

Seriously, zie dh getting fed up n fed up dah working in here. Org lain start kerja jam 8:30am. time rehat, org lain rehat. Zie plak...start 8am dan LANGSUNG tak dpt rehat. Ada-adaaaaaa je kerja urgent yg nk dibuat.

Setiap hari zie balik umah dgn keletihan yg teramat sgt. Smlm gara-gara stress dgn kerja + letih...tak dpt zie tahankan lg tears zie. Menangis jugak zie...I HATE WORKING in here!

Tp i have no choice...since getting a new job is sooooo damn difficult, Zie have to have stuck kat company ni whether i like it or not. Demi utk menyara emak zie uols...Tetiba rindu arwah ayah :( **teary dh mata zie**




P/S:
Zie tak phm...kenapa ek
org atasan selalu MEMIJAK
org bawahan? They ar SOOOO
Selfish and mean! Zie tahu
tak semua gitu. But MOSTLY
of them camgitu :(








Blog Pilihan Entry Ini
:::::::::::::::::::
BLOG ZAZA
-- Click SINI to view
her blog :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
-- Here! utk lihat pakej ::





Redbloodsnow Copyright©

26 comments:

Ena said...

lahai..siannya..

sabar ye zie.. Teruskan usaha mencari keje yg lebih baik.. InsyaAllah.. ada rezeki zie nanti..

kaizen said...

becoz when they HIGH they forget people below & when they HIGH they forget that they also from below..

Zaza Zafran said...

sabar la kak yer.. Za faham situasi akak.za pon dh alami n deside berhenti kerja.last2 nyesal coz sampai sekarang tak dpt kerja lg..be strong k..

mr_mrs mikko said...

yang sabo yaaaang..
nak quit pun keja lain blum ada..
nnt bila dh ada rezeki dkt gomen,
ko trus quit yang..

tabahkan ati saja, Ingat Allah taw yang.. ^_^

CHU MAJORFLAVA said...

hehe..dats y jgn jd org atasan.coz slalu nyusah orang..sikpa dear redha jak.ada hikmah semua ya.secara sik lansung kita diajar untuk manage kerja urgent & stress.biar start dari bawah,so kt tau susahnya gney.

erienz said...

siannye zie, saba yer, bnyk2 berdoa...moga rezeki dapat keje lain akan datang jugak...

akk mmg x pernah keje ngan cina, tp dgr pengalamn orang lain...mmg rasa x sanggup keje kat syrikat cina...

sweethOneY said...

sedihnya. sabar ye yunk. doa2lah mana tau rezeki org nak kawen ni, ada keja kosong kt tempat lain..

aku pun dh tak tahan dok sini gak. ada jugak menangis aku disebabkan bos gila ni. nyampah kan if bos perasan bagus ni

Mizz Coki said...

sudah tiba masanya, register di jobstock carik kat facebook. dah berapa lamak kerja sia? start polah resume, kalau boleh dalam seminggu hantar sebanyak2 mungkin resume ke luar nun. I did the same to hubby, syukur now dah 4 tahun dah blah dari 'neraka' ya. jgn ingat pompuan, orang laki pun boleh tahan jadi pembuli dan penabur fitnah demi untuk menjatuhkan orang lain. Dolok eh Zie, kamek nulong hubby mek molah resume dalam seminggu pernah hantar 10 resumes keluar ahahahha... berkat kesabaran dapat juwak bah , OK? Tuhan tauk niat kita bait nak nulong mak tapi yalah sik kan lah sampei stress kedak ya ujong2 betemu kita duak di speta tempat mek kerja tok huhu.

Mizz Coki said...

Erienz: aku pernah kerja dgn derang dan didera secara mental masa pregnant sarat pulak tu! Thanks Zie, aku dah dpt idea nak berblogging ni.... rasa geram pun ada dengan citer si Zie ni.

♥z@z@♥ said...

sabar ek yunk..InsyaAllah..Allah dengar rintihan kamoo yunk..

Cik Wanie Ghani said...

tuelah yg susahnya kan,
apapun sabarlah dear...

adakalanya kita sebagai pekerja bawah nie,
harus berterus-terang,
sampai bila nak pendamkan saja....

kita bukan robot yg x henti2 ngn keje saja,
kita hanya manusia biasa....
hurm...

Dieba said...

sabarla zie, byk2 doa spye dpt kerja baru kt tempat lain.. doa buln puasa ni insyaAllah dimakbulkan.. sye doakan zie dpt kerja y lebih baik..

zuneta said...

mmg tak smua suka tindas mcm tu..zu tak prnah lagi dalam situasi mcm zie...tapi zie, jika boleh sbar..kuatkan hati...ingat je demi mak zie...sptutnya zie yg dapat pmbantu..kenapa lak dia??

Daeng Nawa said...

Sabar yah..

kayrul-shah said...

sian kat zie..apa kata zie face to face dengan bos zie, cakap jer selama nie zie yang banyak buat kerja miss dictator..kalau zie pendam je, sampai bila2 zie akan kena buli...bangun tegakkan kebenaran..

Aeen said...

sabar la yeh zie...ain pun penah rasa kerja mcm mane zie rase skg nie...mmg tekanan gilerrr...zie da ade pgalaman...da smp masa la zie try find out keje lain...jgn berhenti dulu...just cari je dulu..anta resume..ade interview zie pegi je..mane tau rezeki...keje dalam tekanan pun x best jugak...hari2 u tension..nanti u saket...besabar lah ek dear...:)

atty's said...

Sabar ye zie..kty doakan zie dpt kerja baru secepat mungkin

Zura said...

sbb zie org melayu kot..atau zie jenis xreti menolak keje..

pRincESs_N said...

cian ko..sabar k..doa byk2 dpt offer len..

Myra Jay said...

Sabar ye dear..
Dugaan tu...
Tambahan lak bulan posa kan lagi la letey tu extra kan :)

Softtouch [Hanim] said...

siannye zie...sabar yer..mgkin bos nk mngurangkan kerja zie ke..lepas ni dia dah xkaco zie ke

Stilla Royazrie said...

ola tedah ktk yunk...pahal sik carik asst pake ktk jak owh...caken juak miss d ya...yah...kmk gik geram..

eVa said...

ololololo sabar k dear.. mbak ilek jak.. trok naa juak org atas ya eyhh..ada mek dtg company ktk zie.. moha moha mek ngn cdak lak.. brani molah kembar mek mcm ya haha.. joking jak deng.. mok polah tak happy.. dont be sad k.. smile always.. ;)

eVa said...

btw lupak cgek tek.. kck pic ya.. sexy looks menajam haha

Noni Safuani said...

Try again register online for SPA..kedak kmk, 5 years keja company baruk dapat keja gomen..1st interview failed, nasib 2nd ya pass..at first 2 3 nak accept keja gomen, tp mikir future better gik, on jak..now dah 4 years dah keja gomen..try again and good luck k? ^^

♥Cik Nurfarah♥ said...

kesian akak..kita pun kena macam tu dulu..luahkan kat blog then boss terbaca..dia bengang and sindir2 then kita kena resign :(