Ya ALLAH...Selamatkan Kucing Ku, Rifqi


Skrg ni zie sgt-sgt sedih uols. Risau sgt-sgt zie dgn nyau zie sekor ni, Rifqi. Skrg ni dia sdg mengharungi saat-saat sukar utk hidup. Smlm Zie n family zie find out. Dia balik ke rumah dgn usu perut dia berjuntai keluar.

Ya ALLAH uolsss...terkejut bercampur ngeri yg teramat sgt zie tgk. Tak dpt zie tahan tears zie dr mengalir keluar. Panic sgt-sgt zie uols. Habis semua doctors haiwan yg zie tahu contact number zie kol.

tapi AMAT MENGECEWAKAN...kesemua mereka keji! Call, tak di answer dorg. SMS merayu mereka utk help, pun langsung tak di reply. Sedih giler zie sampai terduduk menangis.





Time zie tgk balik pic dia time beberapa hari baru lahir, sebak giler zie. Zie mmg sgt sygkan kesemua nyau-nyau. W/pun Rifqi ni nakal...sgt-sgt nakal, bdn tak terurus segala. Zie tetap sygkan dia sgt-sgt.

...jam 8:30am nanti, Zie akan bawa dia ke klinik haiwan. Rifqi akan di operate nanti utk memasukkan balik usus perut dia yg berjuntai keluar. Zie harap luka dia masih dpt di ubati dan tidak terkena infection yg teruk.

W/pun dia hanya sekor kucing, Zie memohon agar uols sama-sama mendoakan keselamatkan Rifqi yg sdg bertarung nyawa skrg ini. Zie akan do all my best utk selamatkan rifqi. Beribu ke bayaran operation nanti...I DONT CARE.

as long as zie dpt menyelamatkan satu nyawa. w/pun hanya nyawa sekor binatang. Hanya pencinta haiwan je yg memahami kerisauan dan kesedihan hati zie yg teramat sgt....Zie serahkan semuanya kpd ALLAH SWT. DIA lah penentu segala-galanya...AMIN



P/S:
-- Nak hantar dia ke klinik
semlm, tp klinik haiwan suma
dh tutup :( Thats why zie
terpaksa wait hari ini :(


















Redbloodsnow Copyright©

21 comments:

mr_mrs mikko said...

kesian rifqi weh...
hrp luka dia tu smbuh taw yang..

apa kata klinik haiwan pun mesti ada emergency kan yang.. snang, kalau nak gi masa malam.

echa takashimaya said...

cam ne boleh kuar usus dia? kucing anak buah echa hari 2 kena pukul dengan jiran, samapi patah pinggang dia.tgk dia jalan sian sgt.tapi skrg dah mati da =(

Ku Azhar said...

insyallah selamat..sedihnya....ku dlu pn ade kucing...comel sngt...bela dari tahun 2002...tahun 2009 tetiba dia hilang smpai skrng..

Uchi kay-f @hmad said...

harap si rifqi tu akan dpt dioperate arini...

ps:-zie jan sedih sumenye akan ok...

Uchi kay-f @hmad said...

harap si rifqi tu akan dpt dioperate arini...

ps:-zie jan sedih sumenye akan ok...

msredcheesecake said...

nape leh jadi cam tu? muga rifqy embuh balik...kalau cedera angkara manusia, keji betul dia.

Scarecrow said...

bergenang air mata saya...

kaizen said...

minx2 la kucing akak selamat...

iMBobo said...

teruk tu keadaannya..insyaAllah selamat tu..

*Vivilicious* said...

huhu ngs mek maca..fhm mek perasaan ya zie. pernah mengalami saat cemas yg sama..semoga rifqi cepat sembuh..

sweethOneY said...

sedihhhhhhh baca :(

semoga rifqi selamat yang

CHU MAJORFLAVA said...

cian rif!!:(((

*ayu the sun* said...

ya Allah!!! i cried.. and akak faham sangat perasaan zie skrng...

pls pls update nnt ye..
prayers fr rifqi..

sobs

zuneta said...

klinik swasta ke?? lau zu pun...ngis jgk zie...tak sggup tgk..mmg tak kisah duit dah...sbb dah sayang..zie, nnti zu bw kat sini ye...super bz dah skrg...hehe

Ardini Humaira said...

semoga rifqi cepat sembuh, huuu tringat kat nyau2 adik aku yunk

Aisumi Chan Kawa'i said...

harap semuanya selamat.. huhuu T_T

Dilakochan said...

aduh, walaupun hanya membaca statement zie..

tak dpt nk bayangkan kesakitan yg ditanggung rifqi tu..

hopefully semuanya selamat...
n rifqi cepat sembuh :'(

Asiah Termizi said...

akak mcm mane boleh terkeluar usus dia dan luka tu.

kesian nya :(

semoga rifqi cepat sembuh..

AmirFX said...

Yorobi.. Teruk juak.. Ish.. Semoganya cepat sembuh...

Myra Jay said...

Camne leh jadi camtu yunk... siannye..

Mudah-mudahan nyau Zie kembali sihat ye..

Cik Rose Cute said...

Camna boleh terkeluar usus rifqy tue yunk???mesti terlanggar benda2 tajam..buat elok untuk binatang memang banyak kebaikan.....kemungkinan Insya Allah...binatang yang kita pelihara itu...mendoakan kesejahteraan kita di dunia dan akhirat...