ALHAMDULILLAH... Diana Amir Yg Seksi Meksi Tu SUDAH Bertudung :)



Rasanya ramai yg dh tahu Diana Amir dh pun bertudung skrg kan? Alhamdulillahhhhhh sgt² coz dia sudah mendapat hidayah dari ALLAH SWT :)


"Diana pernah didatangi perasaan takut akan hari kiamat, apa yang akan berlaku selepas meninggal dunia. Diana tahu banyak buat dosa, dan Diana belum bersedia untuk menghadapi hari perhitungan, belum bersedia untuk menghadap Pencipta" Diana Amir

Happy zie baca pengakuan Diana yg ini taw. Sesungguhnya insan yg mengingati dosa²nya amatlah disayangi oleh ALLAH SWT. Wallahhua'alam :)


"Dosa Diana yang belum berkahwin pun ditanggung sama dengan ayah Diana. Sampai hati Diana biar abah pikul dosa yang Diana buat. Sedangkan, abah sentiasa berdoa untuk Diana menjadi muslim yang taat kepada tuhan. Abah insan yang sangat baik. Kenapa Diana tak dengar nasihat abah?" Diana Amir

Part Zie baca pengakuan Diana Amir yg ini. Sebak n menitis air mata Zie. Coz its remind me of myself many years ago BEFORE zie bertudung :( Mimpi arwah ayah di seksa setiap mlm because of me :( Eee....sedih! Tak nak ingat :(

...my old readers, sure tahu ttg ini. To my new readers lak...if rasa nk baca entry Zie ttg pengalaman zie mendpt hidayah ALLAH SWT utk dijadikan tauladan, uols boleh -- CLICK SINI.

Pape pun, to Diana Amir... WELCOME ON BOARD, Honey! :)










Blog Pilihan Entry Ini :)
::::::::::::
Blog Izza a.k.a SweetHoney86
-- Click SINI utk
view her blog :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
-- Here! utk lihat pakej ::







Redbloodsnow Copyright©

17 comments:

eVa said...

wah! santek jak nya k tdung ow.. alhamdulillah.. aie mena? mok bc ktk pun entri lok eyh..

aok eyh sedih mek part pengakuan diana ya.. hohoho..

Izzatie said...

Muka you pon ade sikit macam diana amir :) Hehe comel je .

Cik Rose Cute said...

Al-hamdullillah...Diana Amir dah bertudung...huhuhu

Lollita Perla said...

Alhamdulillah...yunk nak tanya mcm mn nk bt blog bagi jadi mcm ur blog..ader link2 yg kt atas tuh..macam menu2 tuh..sayer budak baru belajar nk guner blog..heheheh

c genk bah ne said...

Alhmadulillah..Makin cantik dan manis Diana Amir


MAAF SAYA TAK LAYAN BLOGGER FOLLOWER CIPUT

ika said...

sebaknye bce kata2 diana..

Uchi kay-f @hmad said...

oh tak tahu plak psl zie nie! apepun syukurlah zie dah bertudung skrg nmpk ayu gitue!..


btw for diana amir..kuat kn smngt!

[sutera kasih] said...

Syukur alhamdulillah..terharu baca pengakuan diana ya..siapa sangka..semoga dia dan kita semua istiqomah dgn perubahan yg baik..

Cik Kuntum said...

alhamdulillah eloklah, kalau dia ikut cara wardina mmg oklah, tapi kalau ikut sebahagian artis lain yang bertudung tak ikut syariat tu mmg x reti nak cakap plak...pasal nowadays banyak je bertudung tapi ber TABARRUJ make up tebal, tudung singkat tak tutup dada, pakai baju lengan pendek, ketat, nipis..moga hidayah Allah beri tak dipersia2kan..amin

Cik Ila said...

huhuhu..i'm the one yg dh berubah dr freehair kpd pakai tudung...bila baca k.zie punye story kt link tu...rasa mcm bertuahnya cik ila sbb Tuhan dh bg kesedaran awl2 pd kita...Alhamdulillah..

dak eina said...

alhamdulillah.. lepas sorang2 artis dpt hidayah...

acikpurple said...

salam.boleh sy tambah sikit komen?harap realiti teguran ini tak menyakitkan hati wpon memgn akan terasa

kpd yg betudung.alahmadulillah.tp bertudung la dgn cara betul.kalau tak sia2,sia2 maknyanya anda tak akan dapat apa2.

pakai tudung yg tutup dada :) tiada alasan utk menangguhkannya krn bila kita diwajibkan puasa di bulan ramadhan kita laksanakan tanpa alasan,sama konsepnya dgn menutup aurat yg sama wajibnya mcm puasa.

dan jgk,bilamana anda bertudung dan dlm masa sama anda pakai pakaian ketat,tgn pendek,bertaubatlah krn anda sedang mempersenda agama wpon tanpa niat krn mempersenda agama bukan sj melalui hati ttp melalui perkataan dan perbuatan.

harap teguran ini membuka minda semua.

echa takashimaya said...

alhamdullillah =)

Ardini Humaira said...

cantik sangat kan :) syukur Alhamdulillah..


p/s: aku tak update blog dekat 3minggu.. sorry tak bw tau yunk! miss you :')

My Life's Journey said...

Sedih umi bace pengakuan die ..harap lepas ni tak der orang kcau diana lagi uuu ..

Nice entri zie ...muahhh

mysara said...

lagi cntk dye bertudung kan...;)

♥z@z@♥ said...

Alhamdulillah..makin ramai artis pilih ke jalan yg lebih baik..moga terus berubah..