Before Gi Klinik, Bukan Main Lg Sakit. Tak Tertahan²... Tapi Bila Dah Di Klinik....



Ingat lg tak entry zie on isnin aritu tentang zie sakit kaki??? If tak ingat, leh click -- SINI :) Well, FYI…zie hnya dpt bertahan beberapa jam je. Rasa denyut-denyut dia terlampaunah ar. Tu yg terpaksa gak gagahkan diri gi klinik.

…pssstttt, mmg laku lah business Klinik Yii ni. Baruuuuu je bukak klinik. Dah ramaiiii pesakit tggu taw. Nasib zie number 7…hehe






After check up n consultation dgn doctor, doc gtaw nerve pain je. Penangan Beraya kot…tp zie takde ler plak seakan nah jalan. Coz kau taw la uols…pergi berziarah umah org je pun. Mana lah guna sgt kudrat kaki ni.

…kudrat keta je yg di gunakan. So ada sedikit pelik di situ bila tetiba sakit sakit :( Dah tua kot…tu pasal la ^_^ Ngee






Leceh nah arr nk mkn ubat. Tp kan uols…yg best nya. Cam taw taw je sakit ni cuak taw. After jumpa doc, terus tak sakit lg kauuuu! Adoiiii…gedik lah kaki ni. Boleh plak gitu, ek? Hehe. So menjawap la medicine suma tu tak di telan…

…fuhhh lega :D Actually zie worried arr bila kerap sgt mkn ubat. Tauk kidney nanti tua karanf rosak. Eee…selisih malaikat 44 **touch wood, touch wood**












Blog Pilihan Entry Ini
::::::::::::
CHU MAJORFLAVA
-- Click SINI utk view her
blog :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
-- Here! utk lihat pakej ::





Redbloodsnow Copyright©

9 comments:

pRincESs_N said...

cbe ko try stop jap pkai high heels..mayb sbb kaki letih kot..

Atien Dyana said...

actually sis, kidney failure is really2 long term.. what pt should worry, is that when we simply take the medication, we (docs and p'cist) worried that pt will develop resistance.. once you get resistance in that medication, we have to choose other drugs that are more strong and increase chance to have side effects.. so my advice is if you are sick like fever and cough, avoid ice, drink more water, use cool fever- use non-medication first., if persistent or more than 3 days baru jumpa docs.. and in your case, sakit kaki, most suggest utk wat massage first, reflexology massage.. mcm org2 veteran ckp, selagi ada cara len berubat, nape perlu msokkn chemical stuff inside our body.. :)

Redbloodsnow said...

ATIEN DYANA
-->> Pssttt...dh try dah berurut. reflexology bagai taw. but still sakit. thats y ar jumpa doc. coz takut kena gaot ar..hehehe.

azab giler rs sakit tu taw. luar biasa. tu yg takut terkena gaot di usia muda...hikss :D

AmirFX said...

Less pakei high asa kmk bok kaki ktk sik sakit.. Sikpun mbak pergi berurut dengan orang kampung Buntal...

Mr feckry said...

nak kawen ni jangan banyak makan pil

Dilakochan said...

Agaknya zie, kaki nk rest dr pakai high heels kejap kut.

zie kan gemar pakai heels.
Tkut itu puncanya..

ape2 pun moga cepat hilang sakit2 tu ya...

Uchi kay-f @hmad said...

sakit kaki? zie selalu ke sakit kaki..

xper2 pikir positif,emm zie klu boleh bykkan minum air kosong dan kurg ambil air yg tinggi kandungan gula okeh contohnye klu sllu minum 4 gelas air manis cube kurgkn 1-2 cawan yg manis tue dgn air kosong okeh bese kes sakit kaki ni sbb kandungan asid urik tinggi.......<--in fact no auta taw!

Myra Jay said...

Maybe masa raya Zie guna high heel mayb tu salah 1 penyebab.. Tp ye ke Zie guna high heel??mandai2 jek.. :)

Cik Rose Cute said...

sis pun setuju gan Dilakochan...mungkin pakai kasut tinggi tu yang jadik camtu...atau berat badan bertambah boleh jadik jugak...sebab tak mampu menampung berat hihihi...