Rasa TERHENTI Kejap Degupan Jantung Bila Blog Tetiba HILANG :(



Semalam kan uols, around jam 3pm gitu lah. Zie nk view my blog. Alih-alih result viewing adalah gnie...


"Sorry, the blog that you were looking has been removed"



Ala² gitu lah message yg blogspot bagi kat Zie. Terus worried wooo zie. Try to refresh berkali², still gak kuar message gitu. Last² Zie try to log in blog Zie. sekali tgk...ALL my blogs are all GONE!

...ibarat cam a new account. Sumpah uols....rasa nak NANGIS aku taw :(






Terus lah ngiyau kat FB. Hanya blogger Dilla Haris yg cepat² try buka and seeing my blog had been removed. Sumpah uols bapak giler PANIC aku taw. Terus call dillah utk redakan panic.

Once panic dh ok cikit...baru zie try to solve this problem.






Tak sampai pun 15 minit. I can get back all my blogs. YAYYY! Zie mmg clever! Ceaaa...HAHA. Actually kan, blog Zie tak kena hacked. Err..tak tahu lah kena hacked ke tak.


...apa yg zie tahu. I need to verify my google account. Itu je. Step dia...

1) Try to log in seperti biasa.
2) Once open a page yg mintak uols utk key in uols nyer handphone number utk tujuan verify. Uols just key in je hp number uols ek :)
3) Once done kat step (2) uols akan redirect page submitting ur verify code. Biarkan kejap and check ur handphone inbox.
4) Uols akan recieved a code dari google. It will be 6 digits number ea.
5) once dh ada code tu, baru lah uols submit ke page yg kat step (3) td.

Bila uols dah complete all the step. The try to log in ur blog seperti biasa. TADAAA! Semuanya back to normal :) Fuhhh...lega dow. HEHE.






Haaaa ginie lah SMS dari google bagi verify code tue. If uols ever terkena kena sama cam zie ni. JGN PANIC ek...try buat spt apa yg zie ajar kat atas tu. Insya'ALLAH uols akan dpt balik blog uols.


...so no worries ea :) Tp sumpah ok uols....tak dpt zie imagine camne keadaan zie IF my blog ni betul hilang dan tak dpt di retrieved balik. Eee...tak nak pikir dah.

Selisih malaikat 44...puhhh puhhh.











Blog Pilihan Entry Ini
::::::::::::
CIKGU LANGSING BLOGSHOP
-- Click SINI Blog Cikgu Langsing adalah
blog online yang menjual pelbagai produk
kecantikan & slimming dengan harga yang
berpatutan ^_^

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
-- Here! utk lihat pakej ::






Redbloodsnow Copyright©

16 comments:

SYANI said...

Lately ni memang banyak blog jadi camtu. Thanks for the info. At least kalau kena, dah tahu nak buat cemana.

lan_ax said...

Kalo blog ni hilang.. ada yg terjun lombong nnti..
http://miahahahahaha.blogspot.com/

My Life's Journey said...

Makceh info ya zie ..mun terkenak ..sekurang dah da tunjuk ajar .. kmk nyanyi jap ar. Tunjuk ajar mu sifu .. chak!

eVa said...

yohh.. mun kmk tek alu nangis.. mejin bah brg suma kta dah dalam blog.. kira mcm sebahagian dlm hidup kta.. my other half.. chewah p mena bh.. huhuhu.. takut juak mek knk lak.. tp bgs juak zie share.. ne tauk sapa2 asa kenak.. mek asa nak blog ktk perlu verify gik.. kali mok secure ktk pun blog.

♥z@z@♥ said...

byk susah hati kan..dah la memcm ade dlm nie...huhu

ika said...

takutnye law blog ika jd cm uh..

MARIA LIZA said...

baru hari tu kena tapi terus kuar buat verification...

Cik Rose Cute said...

nasib baik dah okey....hihihi

...sWeeT uMi... said...

sama la...umi pun kena br kejap td..then now dah ok hehehe...fuhhh lega...

missoyahanisah said...

ptut la bila adik bkak blog akak nak bce entry akak tak leh..ingt an akak dah tukar link..tp alhmdllh la skrg dah ok:D

pRincESs_N said...

mau da ketaq ko blog kne removed...sumber pendapatan ni..aku yg seciput tu pon confirm gelabah klo tetibe blog removed..

oneyani said...

Yani aritu pon dah kene gini..dalam awal tahun kot..xperasan zie pon kene..tp yani mase tu mmg dah xkeruan gak..even blog xkencang mcm zie..lama gak nak bole dpt balik..lepas tu teros tukar password..huhu

AmirFX said...

Kmk pernah kenak juak.. Sikit gik nak ngempas dirik kat Masja...

SyUhAdA said...

dah penah kena jgk..tp lme giler..3 hari kot..rsa cam nak nangis je time tu..huhu

DibaHadzim said...

Ya Allah diba dh menanges dah tadi bile blog dah kena removed . naseb baek ade kengkawan blogger yang sudi tolong . really thankful sb dorang sudi tolong !

Redbloodsnow said...

DIBA
--> happy sgt dpt membantu. zie paham perasaan diba. coz zie been in that situation. zie pun sama...mmg rasa nak nangis.

nasib baik pantas bertindak. heheheh