Rupanya SUPER SENANG Buat Bubur Durian Noks



Ginie lah uols, adat bakal menjadi isteri org ni. Bila bakal suami nak mkn itu ini, kena diusahakan. Kena latihkan diri utk tak mim alif lam sin (malas) utk masak..hehe. So...before mula masak bubur durian. Kena lah pilih buah durian yg elok terlebih dulu ^_-

…once dah, baru ler proses memasak leh di mula. Ceaaa…dah cam bunyik chef le pulak dah :P







Bahan-bahan yg di perlukan. Jagung, durian, daun pandan, santan dan sago. Yg tang santan tu, zie guna santan beku. Nangis koooo guna santan gitu if dibandingkan dgn yg kotak tu :P






Erkss…kualiti gambar kureng
. Hehe. So tadaaa!!! Clap clap to myself. My 1st trial masak bubur durian BERJAYA! Yippieeee….sokka sokka! Berselera Dillah mkn taw. Sedap katanya…sampai 2 mangkuk kooo dia nelan. hehe.

...Fav dillah bubur durian ni. Tu yg zie KENA TAHU masak ini ^_^ happy bila salah 1 makanan fav dillah zie dh pandai masakkan ^_^ Sooo proud of myself…hehe.












Blog Pilihan Entry Ini
:::::::::::::::::::
Aisumi Blog
-- Click SINI to view
her blog :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
-- Here! utk lihat pakej ::





Redbloodsnow Copyright©

13 comments:

zuneta said...

bubur mmg sng masak...tapi kena kacau slalu je masa dah letak santan..takut dia pecah minyak je...hehe...tak suka bubur, tunggu la bila bakal suami suka bubur, baru nak belajar masak semua bubur yg ada kat malaysia ni...haha

Uchi kay-f @hmad said...

ooo sdp nye if gune santan asli klu buat bubur kan zie...

Mizz Coki said...

Nasib bubo derian, kenak laki akak deng, Wajik Pulut, Sambal Tumis, Rendang Manok,nasib kakak ko tok sempat berguru ngan orang ninggal bapak dolok adoiiii ahahahah mun sik giney nak melayan perut cik abang ya, my girl lagiiilah manok goreng sik mok sebarang, mesti mama nya molah juwak.

eVa said...

waseh!! nyaman jak upa.. p mek tok xpande makan durian nok dpolah len resipi.. hehe.. p suka ngga org molah.. pelik da jak mek tok.. well congrats zie! hehe

Mrs. Adnan said...

memasak ni mudah sebenarnya..antara sedap dengan tidak je....hehe!
syabas zie!!

Myra Jay said...

Tahniah dear..

Itulah manisnya masa bercinta + bertunang, semua sedap :-)

Dah kawen, laaaagi la kita kena masak sedap.

echa takashimaya said...

tahniah tahniah.beruntung bakal en.husband yerrr...semoga mnjadi isteri solehah.amin...=)

alinac lover said...

yong x reti lg heheh

AmirFX said...

Nyaman ehhh.. Antar sikit ngn kmk ctok.. haha...

cik chinta said...

resepi? takkan tunjuk bahan dan gambo da siap masak je kot T_T

Cik Rose Cute said...

Emmm nampak pun cam sedap jer...

ana apez said...

owwhhh kat sana punya bubur durian pakai jagung ye.. baru ana tau.
kat semenanjung klo pakai jagung itu bubur jagung.
klo bubur durian.. pakai kacang hijau then letak jagung..

Puteri Panda said...

bubur durian ni bapa aku selalu gak buat. aku tgk senang ja dia buat. aku pula yg x pandai. hehe...makan pun x berapa. ikut mood baru mau makan. sekali makan..perghh...sedap!