Semalam Tamatlah Riyawat Ikan Kesayangan Dillah





Gara-gara Dillah cuci aquarium ikan dia n pindahkan tempat aquarium tu…sikit je kecuaian, this is PRICE he have to pay :(











Inilah dia “harga” yg perlu Dillah bayar gara-gara kecuaian dia sbb terlupa nk letakkan balik ke dlm aquarium ikan kelisa dia still lg dlm baldi bercampur dgn anak-anak udang. Sudahnya bila ingat, tgk-tgk…dah kejung kaku kooo ikan kesygn Dillah :(

…super down dillah. Ye la uols, sekecil tapak tgn dillah bela ikan ni. Bila dgn sebesar lengan, alih-alih mati. Siapa tak down kan… hemprhhh :(


Zie: Syg nanti kuburkan ea ikan tu. Jgn di buang camtu
Aje taw. Dia haiwan peliharaan kita. Harus kita kuburkan.

Dillah: A’ah. Nanti esok saya kuburkan. Skrg letakkan dlm
Freezer dulu. Dah mlm. .. **sound super down**

Zie: Syg sbr ek. Next time more careful ea.
Dillah: A’ah **still sound down**

Kalau zie giler dgn nyau², Dillah lak berhantu giler dgn ikan. Hehe. Tang ikan dillah penyayang taw. Tp tang nyau…ada kureng ckit. Adeh! Hehe. Nanti nk hadiahkan Dillah ikan jendul lah..hehe. Ikan flowerhorn...suke tgk ikan tu.

cam dahi zie. Tu yg zie suka tgk. MIAHAHAHAHA :P











Blog Pilihan Entry Ini
::::::::::::
CIKGU LANGSING BLOGSHOP
-- Click SINI Blog Cikgu Langsing adalah
blog online yang menjual pelbagai produk
kecantikan & slimming dengan harga yang
berpatutan ^_^

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
-- Here! utk lihat pakej ::







Redbloodsnow Copyright©

10 comments:

Uchi kay-f @hmad said...

lah lupe iye..xper2 nnti beli lagi dan bela !

Dilakochan said...

Adoi sygnya kelisa!

Kelisa a.k.a arowana ni dh ler mahal kn.

Selama ayah kita duk bela kelisa, x pernah dikeluarkan dr akuarium, kalau nk cuci akuarium tu..

sbb kelisa mmg sensitip. pernah sekali xde lektrik pun kurang oksigen kelisa bleh mati..

Ayah kita punya kelisa, dia bela dr besar tapak tgn, sampai besar siku.

Dia pi haji, kelisa tuh mati :'((

Mizz Coki said...

aok mek orang dolok ada ikan kaloi, dari secinonet nya sampei sebesar talam tiba2 mati sebab hubby cuai, masa ngecat umah terpercik dalam akuarium jadi minyak kan terapung alu x dpt benapas nya, bila mak mertua mok nyelamat nya, dah ngelepar seksa nya mati. nangis mak mertua mek ko, nang kedak nangis manusia mati. adoi.... sedih ada jak. Edward nama kaloi ya.. lamak sebelum wujud cita Twilight dah ada Edward umah mek orang. otedah...

Mrs. Farhan said...

alaaa, sian dillah.huhuhu,mesti sedih gila.huhu

Myra Jay said...

Nanti nyau Zie ligan ikan Dillah jenuh ha..

Nyau kan takleh jumpa ikan :)

Cik Rose Cute said...

ikan kelisa mahal tau...tu yang dillah down huhuhuhu

m.shah said...

Em? Boleh makan x ikan tu? Nape xmasak je.

alinac lover said...

alahai..sadis ah~

AmirFX said...

Wahhh.. Mahal ikan ya.. Kmk prefer ikan puyu.. Ketahanan sidak boleh tahan la... haha..

zuneta said...

ikan ni mmg susah sikit nak jaga...salah sikit...suhu air ke...apa2 je la...mmg KO la jawabnya...