Si Perut Terburai Aku Dah Sembuh Dah Dia ^_^



Hehe…nak panggil Rifqi nama Si perut Terburai lah pasnih. Tak nak dh panggil di rifqi lg…hehehe :P On 4/9/2011 (Ahad), Rifqi kena go for follow up check. If jahitan luka dh boleh di bukak ikatannya…doc akan terus buka la.

…so dgn perasaan penuh kasih syg, zie pi bawa dia ke veterinary clinic :)






Alhamdulillah uols, dah boleh di buka dah jahitan dia :) Happy zie dgr taw. Time doc attend dia kan….sejukkkk je hati bila tgk doc tu baik giler layan Rifqi.


Doctor: Amazingly! He’s survived **terus said
gitu bila masok bilik wad Sambil senyum sampai ke telinga
kooo..hehe**

Zie: Ya lo, doc. My boy maa…hehe

Cewah akuuuu…hehe :P Time doc buka jahitan, Zie n 1 nurse yg tolong tahankan kaki n tgn dia. Kalau tidakkk…meronta-ronta kau dia. Hemprhh…rifqi, rifqi **sambil geleng kepala**

Oh ye, FREE je buka jahitan Rifqi :)






See….inilah dia rupa tmpt jahitan tu after jahitan di bukak. Lega hati zie tgk Rifqi dah sembuh taw. Tp he still tak sembuh sepenuhnya. So zie still takut lg nk bagi dia mandi. Wait until Rifqi dah sembuh 100%, baru zie mandikan dia secara sempurna.

Sekarang ni dok mandikan dia guna cara lap-lap bdn n muka dia dgn kain basah je…hehe :)










Blog Pilihan Entry Ini
:::::::::::::::::::
Blog Ieyra
-- Click SINI to view
her blog :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
-- Here! utk lihat pakej ::






Redbloodsnow Copyright©

19 comments:

~♥dieyba_baby♥~ said...

akak.. syukur la rifqi dah sembuh..
suka2 :)..

Mizz Coki said...

"Sekarang ni dok mandikan dia guna cara lap-lap bdn n muka dia dgn kain basah je…hehe :)" adoi kejawak nya Rifqi mandik burong! comel doh!

Adlina Husaini said...

alololo so cute da way u treated him..insya allah balasan allah yg baik2 je utk ko red..

Uchi kay-f @hmad said...

zie anda adalah layak digelar "pencinta kucing"........

**anti pektnode**

echa takashimaya said...

yeayyy Rifqi dah sembuh!alhamdullillah =)

Mila Ahmad said...

macam manusia plak ye nie hehe..

M Firdaus Mohd said...

hehe, comel je, kucing tu baring.

alinac lover said...

fuh mama dia da x risau la ek hehehe

L@dyKichiMachiko said...

yeayyy...rifqi dah cured. jaik ati juak ngganya,luckily he's recovering.

Cik Rose Cute said...

Syukur dah sembuh....semoga aktif kembali...

eVa said...

alhamdulillah.. rifqi is back!! sian tgk nya eyh.. soh nya renah jak lam rumah zie.. jd org dara jak d rumah ahaha

AmirFX said...

Erkkk.. Kmk msh asa gelik nangga perutnya... Nway, shud be occay asanya nak...

Softtouch [Hanim] said...

Alhamdulillah..sihat dah rifqi...

haffizmohdnoor said...

wah siannya.. besar jahitan tuh..

msredcheesecake said...

sikit lagi rifqy sembuh dah....seb baik dia ok...boleh attend wedding....hheee

sweethOneY said...

get well soon !

pRincESs_N said...

syukur rifqi da sihat...

Myra Jay said...

Wahhh okla dah sembuh..

Pasni jgn nakal2 lg na :)

zuneta said...

syukur dah smbuhhhhh...horeyyy...leh buas2 lagi kan??