Yayyy! Akhirnyaaa... AKU DRIVE! Haha



Akhirnyaaaa kan uols kan :P Selalu dok drive kat sekitar area umah je. Skrg after fobia hari tu (click to read entry) baru start drive on road lg tu. selalu berteman. But this time SEORG DIRI okeh.

So proud of myself akhirnya berjaya mengatasi ketakutan diri...hikss :D Tapi kan.... hehe, ada tapi taw.











Part parking Zie FAILED! 2, 3, 4, 5, 6 kali zie reversed, masok...reserved, masok parking, baruuuuu lah dpt that position yg tak center (refer gambar) HAHA. Ok ler tu for a newbie driver mcm saya :P

...seriously uols, I HATE DRIVING :( Ini terpaksaaaa drive taw. If zie beri pilihan, more prefer duduk kat sebelah driver seat je...hehe. Rite now still worry about nk balik nanti.

Adoiyaii...balik lewat sikit la camni. Tggu jln dah tak jammed, baru balik. HOHO :P










Blog Pilihan Entry Ini
::::::::::::
MISS IZZATI BLOG
-- Click SINI utk
view her blog :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
-- Here! utk lihat pakej ::







Redbloodsnow Copyright©

21 comments:

Uchi kay-f @hmad said...

aaaarrr mcm nilah baru zie madini! *thumb -up*

xper2 btw carefully drive iya zie..biar lambat asal slmt sampai,jgn lupe bce doa sblm drive!

Jiejah @ Iza said...

salam zie ,lama akak x drop komen.
nak ckp sket je , alah bisa tegal biasa .. lepas seminggu confirm zie kemaruk nak drive nanti hehehe . hati-hati ye ;-))

nur anis said...

teringat pulak mula2 saya drive pergi kerja. selalu balik awal.tiba2 haritu balik lambat sebab tak nak sesak2..huhu

eVa said...

haha owtedah lok.. nahh berjaya pun.. no fear factor dah..ahhaha.. bait2 drive tym jem k.. ilek2 jak.. mun org honk, boh lalek.. x org ngga ada P lam keta ktk ya.. ahhaha..

My Life's Journey said...

Hihihi ingatkan umije takut nak bawak kete dah ..rupenya zie pun sama gak huhu.

Tapi zie dah berjaya mengatasi ketakutan, umi ni dah dekat berbulan dah kete tersadai tak digunakan hihi :)


Chayo2! zie

♥z@z@♥ said...

kne berani yunk..berdikari..bakal isteri polis kene pandai jaga diri..lama² ko akan biase..mcm aku pernah drive dari KL ke KEDAH sorg²..so, ko kene biasakan diri..nanti nk drive dari kuching ke sri aman kan..hehe

Pupel Liyana said...

zie kuatkan semangat. mula2 drive memang rasa cam patah semangat asik fail je lama2 nanti ok punyeeeeeeee

♛ Dea ♛ said...

wah..guslah kak zie.. mek gya jwk dlok..tok ok kit la since x dok hostel, ulang alik ke unimas dri umah....tp mk g kucg, still takut2..:P

Cik Purple Pinkypuff said...

pelan2 la sis.. nanti lama2 boleh tuh.. siap reverse takyah toleh blakang gi.. ceh..hihi.. :D cp pon 2,3,4 kali eksiden baru bole bawa keta ngan berhemah tp side parking masih fail.. =_='

p/s: thanks suke blog cp yg dan kaler owen2 tuh.... hihi.. :D

Lulu Caldina said...

macam mana dapat lesen ni? grrr :)

Myra Jay said...

Takpe pelan2 insyaAllah boleh punya :-)

Adek Pijat said...

auto or manual?

Atien Dyana said...

sis!! congratz!! awal2 mmg mslh prking. atin dulu pon sama.. dl pkai myvi atin suka parking msok blkang tp biler tukar city pyh la sbb besar, msok dpan lg sng.. kengkdg bab parking ni kena tgk keselesaan driver..atin suka drive. klau atin posting sna, biar atin je la jd driver akak.. :) bnyak lthn lg ye sis comel.. :)

sweethOneY said...

hehe mula2 je tu yg. pastu berdesup la enko :D

AmirFX said...

Haha.. Tahniah2.. Mun dah biasa kelak pejam mata jak masuk parking ya...

Pharmalif said...

kalau taknak drive..cepatkan tarikh nikah tu. lepas ni abg boleh bawakkan.

echa takashimaya said...

thumbs up :)
more confident ok.mesti boleh punya :)

msredcheesecake said...

wah cantiknya parking... hheee.. seb baik ada 1 kete je...

farrah said...

reverse parking lagi senang, zie :) cuba try.

pRincESs_N said...

lame2 nti ok laa skill drive ko yunk..

E F A said...

auto ka manual ya?? ehehehe