Disebalik Senyuman...Tak Siapa Yg Tahu



Morning uols. Hari ini Zie ambil half day. Sekali lg utk uruskan hal borang kahwin dgn JAIS :) Entahlah uols, semakin dekat hari...semakin zie merasa risau. Risau akan tanggungjawap zie pd suami dan emak...After kawen nanti, tanggungjawap zie akan akan sentiasa terhadap dillah dulu.

Itu sudah tertulis dlm peraturan agama yg telah ALLAH SWT tetapkan sejak azali lg. Tempat seorg isteri di sisi suami. Menyediakan makan minum suami. Perjanjian tak akan dpt membatalkan apa yg telah ALLAH SWT tetapkan.

...ibarat perkara yg haram, tak akan dpt kita halalkan.Jgn biarkan zie tersepit dlm situasi yg mengaitkan dgn ke murkaan ALLAH SWT.

Ya ALLAH Ya Tuhanku...terasa begitu berat dugaanMU kepadaku kali ini. Syurga zie nnti di bwh telapak kaki suami. Zie tak dpt ubah itu...itulah peraturan dari ALLAH SWT....







Blog Pilihan Entry Ini :)
::::::::::::
Blog Izza a.k.a SweetHoney86
-- Click SINI utk
view her blog :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
-- Here! utk lihat pakej ::






Redbloodsnow Copyright©

28 comments:

CHU MAJORFLAVA said...

MOWN!!cheer up...semua masalah ada penyelesaian.Kuatkan iman & sabar mengharungi dugaan.

Mizz Coki said...

Jangan dipikirkan gilak.
Jalani seadanya Zie.
Kmk dolok lagilah.
giney lah, adik2 gik sekolah
sepatutnya kerja nolong bapak
tapi cepat-cepat belaki.
syukur, orang tua paham anak nya dah sampei seru
tapi t/jawab meri duit, ngantar daknya ke hospital/klinik, shopping, sik diabaikan.
nasib dpt suami yang memahami dan penyayang ngan orang tua.

Mama_Nabihah said...

Mun dah kahwin lak, banyak gik dugaan & cabaran zie yg akan ktk tempuhi zie..

banyakkan solat istikarah, insya Allah...

cik ika said...

moning sis... sis kuat semangatkn..biasalah , org rmi bilang semakin dekat datekahwin uh byk godaan,dugaan yg dtg..hope sis bnyk kn bdoa, n bsbr mghadapi segalanye..

p/s: tamaw pkir bkn2 aw..:)

♥z@z@♥ said...

InsyaAllah mak ko paham rasenye..coz dia pun seorang isteri kan..

..DaK KeCiK.. said...

Sama la kita zie..Byk sgt dugaan tyme2 dkt nk kawen ni..Di sebalik senyuman tiada siapa yang tahu..Keperitan tu hanya kita yang tggung..xmampu n klau blh x mau siapa yg tau ttg kesedihan kita kan zie..;( sobsob

K O R I E said...

Insyallah kak zie mesti boleh punyalah. kitaa doakan kak zie yea

Redbloodsnow said...

DAK KECIK
--> a'ah dear. hanya kita yg melalui situasi tersepit camgni je yg akan paham perasaan masing².

kita tawakal aje lah ek. semoga pejalanan rumahtangga kita tak akan menyebabkan hati org tua kita terluka.

semoga ALLAH SWT memberi kita jalan utk memudahkan segala kerumitan yg kita tanggung.

thinking about this...makes my tears never stop falling. i was supposed to be happy di saat² dekatnya hari bahagia zie.

tp sebaliknya yg terjadi :(

Redbloodsnow said...

CHU
--> yalah chu. amin. hanya Minie jak yg memahami keadaan kmk. hanya nya jak yg mengerti.

hanya nya jak tauk di sini tempatnya kmk yg paling berhak. eee...teary gik dh kmk :(

Cik Rose Cute said...

Tawakal jer la...Zie...Mungkin sebelum kawin banyak dugaan...lepas kawin tak ada....cam Sis dulu cam tu jugak....

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

insyaallah allah sentiase menolong dalam setiap perkahwinan...allah menjanjikan kemudahan dalam setiap pengorbanan..amin untuk zie yer...

Cik Rose Cute said...

Tawakal jer la Zie...Mungkin ada maksud yang tersirat Allah Beri Ujian sebegitu....Pas kawin Insya Allah "Bahagia"...

Wahidah said...

sabar zie...aperpun yg terjadi wai doakah yg terbaek buat zie...

Nafisah Ruslan said...

kita taat, tempat kita disyurga insya Allah :)

Rosalia said...

insyaallah smuanya ok :) minta tlg kpd yg Esa:)

Amieynna said...

sabar yer zie..
zie mampu hadapi dugaan tu..
sbb Allah menduga org yg mampu hadapi dugaan itu..
doa banyak2 k..

AmirFX said...

Sabar.. Dugaan untuk ktk time tok.. Boh byk gilak pikir...

Stilla Royazrie said...

sabar yunk..dugaan..lepas kawen kelak banyak gik dugaan & cabaran yg perlu ktk tempuh...

now, mek super2 down...mungkin ada hikmah disebalik semua tok...mek hanya mampu berserah jak yang..

nUR_rOsALiNdA said...

Insyaallah Dillah memahami dik..Akak pun pernah berada dalam situasi Zie ni dulu..alhamdulillah semuanya berjalan lancar..Perkara baik Allah tentu mudahkan..AMIN!!~

Redbloodsnow said...

TILLA
--> ya lah yunk. sama lah kta tok tgh down. cuma perkara yg menyebabkan kta down jak different :(

alu kenak migrain mek since these past few days

Natasya Aisya said...

banyak2kan solat hajat and doa..smoga tenang...hiks
p/s: lama x mai sini..rindu kat kak zue :* (hugs and kisses)

Natasya Aisya said...

opss!sorry :) kak zie..sasau plak..hehehe

Zaza Zafran 귀여운 said...

akak,dulu za pon dah rasa semua yg akak rasa..sekarang yg paling penting dillah faham situasi akak..then semua akan settle..za pon nasib pyan fhm situasi za..

Myra Jay said...

Zie, jangan terlalu memikirkan hal depan yang belum tentu kita tau lagi dan dont be too -ve thinking ye Yank.. tak baik untuk kesihatan..

InsyaAllah walau dah kawen, kita tetap boleh bahagikan untuk membahagiakan suami, mak kita dan jugak mertua..

pRincESs_N said...

semoga zie dpt buat yg tbaik in ur life..

Cik Shiqa said...

dear zie, shiqa doakan semoga zie dipermudahkan urusan ni k. sama2 lah kita berusaha jadi isteri yg baik dan soleh... aminn :)

ceria sllu k.

eVa said...

dear... jgn sedih2.. rilek2.. xlamak gik masjid dbina.. Allah suka.. semua masalah akan selesai lak.. suma ya dugaan syg..

Ardini Humaira said...

aku pon sama.. :') nanges weh.. ngan mak pun kengkadang silap kata.. sob sob.. tak lama lagi kita ado tanggungjawab besar