Kejinyaaaaa Mereka yg MELANGGAR dan Mereka Yg MENGABAIKAN Budak Kena Langgar Tu :(


**Credited to MEOW**



Time zie blogwalking as a silent reader di blog MEOW tadi....terbaca post entry dia ttg budak kecik yg di langgar lari oleh sebuah van. lepas itu di lenyek oleh sebuah LORI. Tapi tak ada SEORNG pun org yg lalu jalan tu...

...selamatkan budak tu. Budak tu still hidup time dia di abaikan tak di tolong. Nyawa² ikan i guess :(




Kau tgk uolsss....mereka siap MENGELAK budak tu. Gila KEJI! Tak tahu lah ape jenis hati perut lah mereka semua tu. Yg paling tak leh blah...LORI tu ar. IF TAK NAK tolong, boleh tak kau jgn lenyekkn dia lagi???!!!

...now he's in critical condition. Terkutuk semua mereka yg ignorekan kejadian tu. HATE THEM ALL!!!









Blog Pilihan Entry Ini
:::::::::::::::::::
Blog Ieyra
-- Click SINI to view
her blog :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
-- Here! utk lihat pakej ::






Redbloodsnow Copyright©

16 comments:

ieyka02 said...

da tgk gak semalam..giler sadis kn..sume mcm xkesah budak nie siap pndang n bla jew ...

kayrul-shah said...

sian sangat tengok video tue..rasa macam nak g jer tolong bila first time dia kena langgar...

Riena Haiqal said...

Saya dah tengok video tu semalam.. memang kejam la.. semua tak der nak peduli... Yang herannya ibu dia boleh pulak tak sedar anak dia lepas dari dia... Riena sebagai seorang ibu pun takkan biarkan anak Riena sendirian macam tu.. sedih tengok kejadian ni..

monica lok said...

sis,ada blogger ckp budak ini dah meninggal mengikut china press..tapi tak tahu cerita ini betul ke tidak..cian budak ini.. =(

Diana @ bilakukatacinta said...

akak pon dah rowse bnyak website...n berita pon dah ulang tayang perkara ni beberapa kali..

tertanya jgk akak kenapa komuniti jd mcm ni,mesti ade sesuatu yg tak kena..

So, pg tadi..akak terbaca kat yahoo (tak igt page ape..)...ade beberapa penjelasan kenapa mereka tak tolong...

salah stunya..di China, kalau kita jd saksi/menyelamatkan org yg xcident..kita akan disoal balas oleh pihak polis dan mahkamah. mereka sedaya upaya menjatuhkan kesalahan pd org yang berada ditempat kejadian..

Ada kes pd 2006 (seorg lelaki nama peng menolong seorang nenek yg jatuh telah dihukum bersalah oleh mahkamah dan dikehendaki membayar denda sehingga sekarang)...Kes ini mejadi isu...dan sejak kes tersebut, masyarakt seboleh2 mengelak diri dr terlibat.Eventhough nak selamatkan org...Sebb at the end. mereka yg akan dipersalahkan..

Tihara said...

kejadian ni selalu berlaku kat cina..teruk nya budi pekerti diorang..akk penah tgk nyonya tua jln elok2 tepi jln, pastu cam saje2 je ada keta langgar dia dgn tiba2..takde sape yg tlg..org ramai buat dek je beli belah di pasar..macam kes ni la jugak...teru k kan

sweety_nur said...

betol ckp Diana tue...sblm nie dh ada kes dh kt China bila seorang m.cik tue jatuh dlm train x slp da sorang tolong tp orang tu dipersalahkan pulak....lpas tue bila ada kjadian mcm nie dah xda sape dah yang nk tlong coz tkut kena saman....so pity budak tue....btw budak tue dah meninggal dunia dah....semalam x silap saya....kdg2 geram jugak kt mom budak tue mcm mana boleh biarkan budak tue sorang2......

Myra Jay said...

Myra nanges tengok video tu yang, mmg tak sanggup..huuuhu


**Nak voucher Mekdi ada, sekarang promosi Quarter Pounder
http://normj1001.blogspot.com/2011/10/promotion-mc-donalds-quarter-pounder.html

Ardini Humaira said...

aku rasa hiba sangat bila van kdua pun lenyek dia juga :'(

Redbloodsnow said...

DIANA & SWEETY NUR
--> ooo gitu cerita dia. keji gak ek law kat sana. tu lah yg payahnya bila law bangang sgt cam gitu kan...

pity tak todler :(

eVa said...

sedih ilak2 by deng.. boh diam cya zie.. xselamat jak asa eyh.. gik baby bh toddler ya.. xkan xda prasaan ckit pun :'(

eVa said...

mek tek dgr radio.. pdh nang lori ya tauk miak d dlanggar nya.. tp d biar jak bh.. of coz satu dunia akan kakar hal tok.. tp x cina tauk jak neyda kesah.. duit penting gik.. cdak no 1 dal bisness dunia bh..

Zura said...

mentaliti drg xnk jd saksi kejadian sehingga mengabaikan nyawa yg masih hidup tue...

ArELeEz said...

xde kekuatan nak tgk! takut t'mimpi2. ngeri!

AmirFX said...

Mok diawas anak bila diembak berjalan..

Cik Rose Cute said...

tak sanggup pegi China...undang2 diaorang cam celaka....