Pekara Yg PERLU Zie TAHU Sebelum Bergelar ISTERI



Bila tinggal sebulan je lg utk zie bergelar isteri org ni. Bykkkkk woooo yg emak pesan kat Zie. Itu ini emak kata Zie perlu jg. Paling tak bleh blah...pesanan standard adalah...

"Start bulan hadapan, kau tu dh tak boleh nak malas². Kena rajin bgn pagi..bla bla bla" My Mum

HAHAHA...part bgn pagi tueee lah yg lemau kau! I admit, zie bila weekend mmy selalu bgn lewat. around 9am - 10am gitu lah. MIAHAHAHAHA. KANTOI! :P




Pape pun, here a list of things yg perlu zie titikberatkan :)
1) Jgn MEMBELAKANGKAN suami dlm apa jua hal
2) Jgn keluar rumah TANPA izin suami
3) Since weols long distance - JANGAN tipu Suami
e.g, kata nak tidur...tp berhuha dgn kwn² bercampur
gaul dgn kawan lelaki. Ishhh...tak baik.
4) Jgn Terlampau BEBAS. Takut akan mendatangkan fitnah

Haa...bagi 4 list je la utk tatapan uols :P Yg lain sudah di NOTED di dlm kepala...hehe. Bila dh jd isteri org ni, mane dpt bebas cam kau still single kan. Itu ini pergaulan terbebas. If suami tak izinkan keluar...menjawap lerrr dok rumah je. HAHA

...kena ikut ckp suami dan jgn membelakangkan suami coz syurga seorg isteri terletak pd suami :) Insya'ALLAH...akan menjadi sorg isteri yg baik buat Dillah nanti ^_- akan Zie sematkan nasihat ini di dlm diri :)










Blog Pilihan Entry Ini :)
::::::::::::
Blog Izza a.k.a SweetHoney86
-- Click SINI utk
view her blog :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
-- Here! utk lihat pakej ::






Redbloodsnow Copyright©

24 comments:

Tihara said...

trusty n honesty penting..yg lain tawakal kpd Nya :)

Fadzillah Kamarudin said...

amin...
=)

roha said...

wahhh...hari bahagia semakin menghampiri! saya tumpang gembira.. Semoga ceria selalu ya!

pRincESs_N said...

kne slow2 adapt sume tu..awal2 mmg kekok...b4 ni pape parents...psni appe suami dlu..

shahrul said...

power laa kak~ ;)

Myra Jay said...

InsyaAllah amin..
Yang penting kepercayaan antara satu sama lain :)

sname said...

hadapi dengan senyuman..so be a good future wife fii duunya wal akhiroh!!!
Insha Allah

ika said...

kawen nt jgn lpe jmput..hehe

Mizz Coki said...

amin. semoga semuanya dipermudahkan dan proses menjelang hari bahagia berjalan dengan lancar. auk Zie, this thing yang u akan rasa kekok. Kenikmatan berhuha dengan kawan2 perempuan. Haha.. now I am enjoying it once a month lepas molah facial pergi minum di kopitiam. hari2 nangga muka laki maok juwak nangga muka lain yunk ahahahaha.. ngomong2 my blog masih ber MALWARE gik kah?

My Life's Journey said...

suke tengok ktk zie ..memberi kata2 semangat kepada insan2 yang bakal begelar isteri ..yeayyy

zuneta said...

hehe...risau jgk dekat bangun lmbat tu...hehe...kena ubah diri zu jgk nnti...

SyUhAdA said...

x lama lg la kak zie kan..igt pesan tu tau..hehe~

si tuan putri kiUt said...

wahhhhh sebulan je lagi ek? apa perasaan sekarang? berdebar2 tak?? ke dah tak sabar? hehehehe

Insyaallah selagi ada kejujuran dan keikhlasan dalm diri masing di situ ada kebahagian...AMin

K O R I E said...

SMOGA BAHAGIA YER

Uchi kay-f @hmad said...

setuju 500% zie...

amboi,500% percent tue...hihihi
ampun zie!

Wahidah said...

wah sebulan jer lg...dup dap dup dap eik

Miss Wawa83 said...

insyallah..pasti dek zie bley..amin!! =)

@juera said...

mmg btol tu..
bestnya nk kawen dh zie..
smg bhgia zie..

Cik Rose Cute said...

Betul tue....Insya Allah...Zie akan menjadik isteri yang Solehah....

Halimatun Sa'adiah said...

x sabonye nk kawen....hehehe

msredcheesecake said...

kita sama2 usaha jadi isteri yang baik...

zh-ena said...

saling percayai mempercayai, itu jugak penting

AmirFX said...

KMk asa ktk boleh polahnya kelak.. haaha..

eVa said...

amin zie aminnnn.. bukak buku baru lak zie ow.. jd morning person ktk lak.. bahaha