Sharifah Sakinah (Pelakon Ana Lu'lu) Dah Bertunang???


**Sumber gosip dari Gua**



Siapa yg tak kenal dgn nama Sharifah Sakinah, pernah tak tgk drama Ana Lu'lu??? Haaa dia lah yg memang watak sophie dlm drama tu :) Uiii....senyap² bertunang nampak??? Errr CHOP! Nak kata bertunang....

...pakaian dia tak menampakkan itu adalah majlis pertunangan. Tp seorg perempuan menyarungkan cincin kat jari dia. Sah, ianya majlis merisik je ^_^ Hehehe.







Komen Sharifah Sakinah ttg gambar² tersebut...


“Kami bukan bertunang, tapi ada perancangan untuk berkahwin. Gambar itu diambil masa upacara merisik tahun lepas. Tapi sekarang dah tak jadi kahwin. Kami dah putus sebab masing² sibuk dengan kerja. Walau bagaimanapun, cincin itu masih ada pada saya,” - Sharifah Sakinah

Oooo dh putus. If weols kat Sarawak ni kan...if dah di risik, consider perempuan tu sudah menjadi tunangan lelaki tu. Tak tahu la if uols semenanjung sama ke tidak adatnya...hehehe.






Pape pun kan uols....zie kurang berkenan lah dgn baju yg dia pakai time majlis merisik ni. HELLO! Kau takde baju kurung/kebaya ke??? Kalau yg lain tak pakai, takpe la gak. Tu enko yg di risik.

...hishhh, apa punya adat lah. Ada ke pakai baju cam gitu??? Hishhh... artis²









Blog Pilihan Entry Ini :)
::::::::::::
Blog Izza a.k.a SweetHoney86
-- Click SINI utk
view her blog :)
:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::






Redbloodsnow Copyright©

8 comments:

~AiMi SyAhiRAh~ said...

Em kalau dulu2 sbnrnya merisik atau bertunang ni mmg takde kna pakai lawa2.. kira org dtg trus bg cincin. cos my mom msa bertunang, just pkai baju kurung n kain batik je(pakaian duk kat dapur). zaman skrg yg sumenya nk nmpk lbh proper tp dlm agama takde sbnrnya.:)

Tihara said...

ooo.dia ni ke..tk cam hik3

Cik Rose Cute said...

Merisik pun pakailah baju kurungkan!!! hihihi

fiQ'Ra said...

ermm, teringt pulak masa mas merisik.. pakai baju t shirt labuh dgn kain.. haha.. huhu, lain org lain cara tu..

Myra Jay said...

Mungkin pihak laki mai mengejut kot tu yg tak sempat pakai comel2..


Kat sini merisik tak semestinya akan jadi milik, ia adalah sebagai tanda, kalau putus pun tak sama cam bertunang..

My Life's Journey said...

C tau pulak kmk zie mun dirisik dah jd tunang ..jadi kmk tok dah jadi tunangan orang la zie ..


lalalala senangnya dalam hati ..lalala asehmen berlagu indah nya ya chak!

eVa said...

umi : ktk udah d risik kah??? wahhhhhh hehe

eVa said...

pelik ow zie.. kedak org puteh jak.. tp bgs gik lah cara elok bh nak ow.. mlayu bh..