Uols Panas Baran??? Haaa... MUST Read This Entry ^_-



Rasanya kebanyakkan di antara kita ni memilik sifat panas baran kan. Zie pun tidak terkecuali...hehe. Pantang salah sikit org, terus melenting melangit-langit. But so far....Alhamdulillah.

...Sifat itu slowly zie kikis. Selain dari berwuduk dan berzikir utk mengawal kemarahan. Uols boleh juga amalkan surat al-quran yg ini ek ^_-








1) Surah At-Taubah Ayat 129
2) Surah Al-Baqarah Ayat 88

Insya'ALLAH, sifat panas baran itu akan perlahan-lahan hilang dari diri kita dgn izin ALLAH SWT :) Kemarahan itu api syaitan...so namo lah ek "api syaitan" tu stay forever di dlm diri kita. Marah biarlah berpada-pada...jgn lah sikit-sikit, marah. Sikit-sikit, marah.

...lama-lama org pun bosan dgn kita nanti ^_-








Blog Pilihan Entry Ini
::::::::::::
CHU MAJORFLAVA
-- Click SINI utk view her
blog :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorgdrdp pengiklan zie :) Click
-->> Here! utk lihat pakej ::





Redbloodsnow Copyright©

15 comments:

Tihara said...

nice sharing.. :)

♛ Dea ♛ said...

mek knl glak dh ngn orag pnas baran tok...

Mr feckry said...

terbaik la

Atien Dyana said...

baik!! akan cuba follow!! atin pyh nk mrh tp skali mengamuk, mmg naga api kuar.. tmbh lg klau org yg wat hal, kita yg kena.. mmg terbaek la!! thankz for the tip!

ArELeEz said...

leez pun kategori baran gak. sampai ade gelaran garang kat ujung nama. owh.. sedeh!

sweethOneY said...

betul, selalu sgt marah lama2 org pun fed up malas nak layan.

CHU MAJORFLAVA said...

hehe...mek pun pemoha juak..especially nak period

L@dyKichiMachiko said...

nice info dear...sumtimes it happen to me also..

AmirFX said...

Nice info.. Biasa kmk ambik wuduk jak..

My Life's Journey said...

Benar ya zie ..kmk sokong kitak :)

nUR_rOsALiNdA said...

Zie,
Tajuk tu typo kot...Panas Paran..Hehehehe~

akak ni sepesen la ngan Zie..Pantang la slack sket kang nak melenting jeks..Ok, nnt akak ikut petua Zie ek~

Nafisah Ruslan said...

saya baran pada tempat2 tertentu je.. alhamdulillah masih boleh kawal lagi :)

eVa said...

bgs2!! yalah.. tahan jak perasaan marah ya.. dr setan ya.. mun marah trus mandik zieee... mek salu polah gya juak..

Ardini Humaira said...

aku panas baran gak kengkadang weh kena insaf ni sobsss sian laki aku nanti kau tak ubah pangai

Cik Rose Cute said...

Info yang baguss...Tapi Sis taklah panas baran sangat...