2nd Service For My Persona Elegance :) Dah Over 5,000km Kooo



Whoaa…cepat gak ek meter kilometer ni dah cecah 5,000km ek.. Eh, baru perasan yg baruuu jek 2 bulan lebih dia berkhidmat utk Zie n Dillah…hehe. And this time it will be its 2nd service :) 1st service aritu when km tu reach 1,000km.

so next service nanti will be 10,000km :)







Minyak hitam Shell Helix inilah yg menjadi pilihan Zie n Dillah for our car. Hope dia suka la “minum air” ini…hehehehe :D








Selain tukar minyak hitam, weols juga turut tukar oil filter dia jugak. Ermm…part service menservice keta ni, zei serahkan pd dillah. Biar dillah yg uruskan bawa keta gi service. Kerja lelaki ko noks…HAHAHA. Zie lak hanya drive keta je.

…the rest, suma dillah yg uruskan. Lalalala…heavennyaaaaa jd perempuan :P Hiksss. Tp tak leh ngelat wooo zie, next 10,000km service…it will be my turn yg keluarkan fulus….adeh! :D








Blog Pilihan Entry Ini
:::::::::::::::::::
MAIRA & MICA COLLECTION
-- Click SINI Tempat menjual
pakaian dan barangan baby yg
sgt cantik dgn harga yg berpatutan :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::






Redbloodsnow Copyright©

8 comments:

eVa said...

yahhh.. besar botol ya lok.. bgs2.. tp lak service dikpun.. lak service sejam mok nggu eyh.. mcm mek d perodua bertunggu sempat on9.. bahaha..

My Life's Journey said...

Hihi wah ktk nang selalu guna kereta tok hihi ..umi pulak dah setahun keta baru 4000 running nya .. best c? kmk tok nang pemandu yang berjaya sekali(teruk) hihihi.


Chayo2! zie :) zie nang c gentar pandu kereta :)

♥z@z@♥ said...

aku pun serah kat laki bab servis kete..aku salu gune minyak hitam yg paling up nye so that after 7000km bru servis lagi..malas nk servis selalu..

AmirFX said...

Waaa.. Dah 5000.. Jauh juak jalan ya...

Nini Mohd said...

semua kete sama jer km untuk service, kan. 1000km, 5000km, 10000km, 20000 km, and so on.
mine dah 10bulan pakai, km around 22,000. banyak travel sana sini.
alahh zie, tak susah pun nak service. takde masalah utk kita org pompuan ni.
for me, i pun x tau apa2 pasal kete.
i bawak jer kete tu pegi pusat service perodua and let them do their work. kita just bawak jer. hehee~

http://ninimohd.blogspot.com

Myra Jay said...

Keta baru kena jaga macam anak kecik la kan :-)

Tp tak nk cecah 10,k lambat lagi..

sweethOneY said...

banyak gak berjalan kreta ko ni, cepat sampai 5000 :D

Anne said...

kuat brjalan juak keta ktk ya..my crv msk 9mths blm cecah 10,000km :)