Dah Seminggu Lebih Tanpa NESCAFE. Yayyyyy! :D



Morning uols...Hari ini dah seminggu lebih almost 2 weeks sudah zie dpt menangani ketagihan zie dgn nescafe. Yippieee!!! Im free from nescafe caffeine sudah...hurrayyy! Uols pun tahu kan...

...yg nescafe ni tak berapa baik utk kesihatan. Coz nilai caffeine dia terlampau tinggi. Itu yg zie try tak nak drinking benda alah tu lagi ^_- winks.





So...goodbye nescafe! aku ceraikan kau dgn talak 1....hahahaha :P Rasanya zie nk gantikan my daily nescafe dgn Nesvita lah uols :) Pd siapa yg coffee drinkers kat cnie...

...meh ramai² kita bersara dari minum kopi ek +__+









Blog Pilihan Entry Ini
:::::::::::::::::::
Blog Ieyra
-- Click SINI to view
her blog :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::





Redbloodsnow Copyright©

26 comments:

Cik Ila said...

Ish k.Zie...cerai nescafe talak 1 je??cerai la talak 3 terus..hehe

Redbloodsnow said...

CIK ILA
--> hahaha/ if ceraikan talak 3...karang nanti² if terrrringin nk teguk...dah tak leh rujuk kejap kang. HAHAH :D

hanabunga said...

nesvita cocolate sedap tau kak zie!

...sWeeT uMi... said...

hehehe bagus nye...good for u zie (^_^)

sweethOneY said...

Waaa bagusla yang. Lagipun nescafe tak elok untuk ibu/bakal ibu kannn..

Aku jugak tak dapat nak dipisahkan dengan nescafe. Tengah berusaha jugak ni

eintanliana said...

nescafe mmg favret..every morning mst kene minum...tgh berusha menjarakkan diri jugak ni..hehe

Azzah said...

baguslah dah bercerai nescafe,tak elok minum dia..:)

My Life's Journey said...

Kmk pulak suka kopi ..nyam nyammmmmmmmmmmmmmmmm ..baunya suguh enak :)

cpa zie ..kitak mesti boleh lupakkan nescafe terus hihi

asha said...

hehhee..bagus2...:).

sweety_nur said...

alhamdulillah..... Bagus dengar k.zie dah kurangkan minum nescefe....mmg caffein dia tggi sgt...amat bguslah klu k.zie dh kurangkan mana taw nnt dh preggy x elok tuk baby tu.... (^_^)

athirah said...

sy pun ketagih coffee... susah nk benti.. paling lama stop in 3days... tkt jugak... mungkin kena slow stop2...

mcm mana zie bt? x rs pening ke masa mula2 stop? need ur advice

L@dyKichiMachiko said...

hehehe...nescafe mmg nyaman.kmk pun dh kurang minum nescafe lately,tp mun rasa teringin ya mesti carik juak.

Tihara said...

baru2 ni terjumpa artikel ttg kopi tu sbnr nya baik utk kesihatan..dakyah yahudi je yg katakan tak elok,org yahudi sendiri amalkan minum kopi habatus sauda katanya..tp akk mmg lama dh tk minum kopi..cuma sedang mencari kebenaran ttg artikel tu

Zh!nTho said...

hihihi salam kenal

CAYANG ALIN said...

ala tak bleh nak stop la..sebab cam dah sebati dah..huhu..pagi mesti kena minum gak..kalau tak cam tak berapa nak lengkap hari tu..haih..

CAYANG ALIN said...

suka la makeup mata zie dalam pic ni..so gorgeous..

♛ Dea Arematt ♛ said...

hehe..mek xpat k.zie..;p

nurichinta77 said...

hi zie, akk adalah peminat caffein tegar. xleh say no to caffein. smpaikan mase preggy kene g jumpe pakar pemakanan sbb nk tau lebih lanjut psl kesan caffein utk preggy mommy. so, pakar ckp bleh minum tp amik sbg minum ptg shj. satu lg kalo nk minum, elok minum 'O', x pyh letak creamer or susu, dia akn bertindak sbg anti-oksidan utk buang toksin lam bdn. meaning kite bleh minum drink yg bercaffein tp kene btol cara pemakanannye. just my 2 cents. ;-)

♥z@z@♥ said...

yeay..bagusssss

MARIA LIZA said...

yeay..bagus..baik untuk kesihatan diri sendiri, otak dan paling penting untuk jadi bakal ibu...

Ardini Humaira said...

yunk...
ko amalkan habbatus sauda.. minuman kegemaran Rasulullah :)

Myra Jay said...

Sekali sekala layan nescafe takpe.. :)

Seb baik talak 1, kalau 3 terus, langsung takleh ngadap ha :)

pRincESs_N said...

chaiyok2....minum sikit2 seteguk bole la wat lps gian..tp klo bole elak lg bagus...

AmirFX said...

Kmk nang sik minum gilak kopi kecuali kopi tongkat ali jak.. haha..

saeko_nakamura said...

sis!peminat nescafe juga ka??me too!kt rumah memg selalu wat nescafe. tea memg tak layan!tapi sekarang berjinak2 gan teh hijau..sis boleh try yang lipton or boh. bagus sebagai antioksidan!cubalah!=)

mysara said...

mai pn peminat minuman kafein gk
ari2 minum white coffee...