Esok... Bermulalah Perkahwinan Jarak Jauh :(



Sobsobsob...beratnyaaaa rasa hati nk bye bye kan Dillah balik Sri Aman esok mlm :( Ikutkan hati, nak aje zie resign keja and ikut dillah ke Sri Aman. Cari kerja kat sana. Gaji kecik pun kecik la...janji zie berada di sisi suami zie.

...tp itu la. keadaan belum mengizinkan zie utk follow dillah. Lg pun, Dillah akan uruskan permohonan transfer di Kuching. Harap² approved...doakan ek uols :) If tak approved....

2 tahun akan dtg...zie akan korbankan semua yg ada di Kuching ini utk berada di sisi suami. because TEMPAT zie sememangnya di sisi Dillah. zie harap my family understand my situation.










Blog Pilihan Entry Ini
:::::::::::::::::::
AHM CATALYST
-- Click SINI Tempat menjual
barangan kesihatan berasaskan
minyak kelapa dara brand Catalyst :)


:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::






Redbloodsnow Copyright©

19 comments:

My Life's Journey said...

Insyallah ..segalanya akan dipemudahkan ..banyakkan doa dan solat hajat zie ..insyallah .. :)

Cik Rose Cute said...

Wah!! isteri Solehah....isteri kena ikut suami tau....tak boleh pentingkan diri sendiri hihihihi

Aeen said...

huhuh...betul tu zie..tempat isteri sememangnya disisi suami...hehe...aeen pun sama gak terpakse bekorban utk cari kerja dekat dengan husben..kesian kat dia terpaksa ulang alik jauh hari2...sekrang ni pun aeen dlm proses mcari kerja kat area2 tmpt husben aeen kerja...cuma belum ada rezeki lg...disebabkan dy xleh nk transfer...so..aeen la kena transfer..hehheh

Rozuan Ismail said...

InsyaAllah.mudah-mudahan Allah permudahkan segala urusan zie

Redbloodsnow said...

UMI
--> doakan mek duak ek yunk. semoga yg rumit ALLAH permudahkan ah.


CIK ROSE CUTE
--> sis, isteri mana yg tak nk ikut suami sis. dan dan lg baru berkahwin mcm zie ni. but weols have utk berjauhan sekurang²nya 2 tahun dulu utk stabilkan ekonomi rumahtangga.

lepas tu...if dillah msh gak tak dpt transfer, baru zie let go of my work here. w/pun syg dgn gaji kat sini dh bapak giler besar...

terpaksa gak zie korbankan. cari kerja sana. dpt gaji kecik pun kecik la. janji zie bersama suami. tp itu la...kena stabilkan ekonomi weols dulu.

tp if zie preggy sebelum genap tempoh 2 tahun. zie akan straight away follow dillah.

becoz zie tak nak besarkan anak tnpa ayah 24 jam di sisi.

Redbloodsnow said...

AEEN
--> tu la kan aeen. kesian kta kan. bini mana yg tak nk berdekatan dgn suami kan dear.

dan dan lg kita yg baru berkhwin ni. sememangnya tmpt kita di sisi suami kan yunk. kita semmgnya aware of it. tp apa kan daya....demi financial keluarga kan :)

Myra Jay said...

InsyaAllah mudah-mudah dipermudahkan.

Mcm Myra dulu la masa awal kawen, 6-7bln kami jarak jauh, lepas tu hubby dapat tukar..

Tu orang cakap rezeki kawen nieh kadang kita tak jangka..

Berbagi Kreativitas said...

Istri yang baik pastilah kan selalu setia menemani kekasih hidupnya, apapun yang terjadi :)

♥z@z@♥ said...

semoga bahagia milik ko yunk..bykkan bersabar ye..InsyaAllah..

AmirFX said...

Olaterdah.. Piluk nar ati baca entry ktk tok.. Sabar jak aa.. Mtk2 dillah ditransfer kat kuching...

Ardini Humaira said...

aku lak... akan ikut suami :')

@juera said...

Insyaallah smga dillah dpt tkr kt kuching ea..hepy2 tau zie :)

Redbloodsnow said...

ARDINI
--> haa kau mmg harus ikut suami yunk. coz terlampau jauh. kena guna flight baru leh jumpa.

if situasi aku n dillah gitu pun aku straight away ikut. hehehe. but weols ni jarak berjauhan only dlm 200km gitu je klo tak silap aku.

kena 2-3 hours drive...hikss

Cik Azizah said...

banyakkan bersabar sis. awal2 perkahwinan banyak banyak dugaannya kan..risau jijah nak tempuhinya..

pRincESs_N said...

semoga ko kuatkan ati..jgn sedey2 tao...

lily lotus said...

insyaallah semoga Allah permudahkan perjalanan u guys :)

eVa said...

ow tedah lok.. xpa zie.. sabar jak dolok deng.. klak tak duak kembali bersama.. ehhe

Qienah said...

bgusnya zie, sggup PJJ 2, qienah awl tahun depan kahwin tapi skrg dah behenti keje.huhu..mau ikut bakal suami..ckp dgn bos, mau le kje smpai kahwin tp pyah lk ye nk amk pekerja br.so ye kte terus bhnt le.huahua..duk melepak umah je le skrg..

asha said...

salam zie:)
sik apa ya dear,kita serupa jak.mok tauk apa manisnya PJJ tok?heheh..serius..kita akan mcm org bgerek jak..bila jumpa...rindu ya..kuat gik:)..sabar dan tabah k,.sama2 kita doa dillah and my hubby dpt transfer.amin