My Pregnancy Test Result....




Di atas saranan uols dan suami zie....Terpaksa gak zie gagahkan diri utk gi jumpa doctor utk medical check up. Actually zie nk tggu period delay baru zie gi check up sebenarnya. but since dillah so worried dgn my health condition...

...so pergi je la. and the result is...










**credited to google**


NEGATIVE :( A lil bit disappointed la. Tp doctor cakap, selagi zie nyer period belum dtg, selagi itu harapan still ada. coz doktor kata, skrg terlalu awal sgt utk zie gi check my urine test coz period belum delay.

...Doktor kata lg, If period zie delay....kena tggu another more 1 week baru gi buat pregnancy test lg. Time tu baru boleh detect whether really pregnant or not ^_- Doktor bagi a few medicine yg boleh di ambil time pregnancy. Coz dia kata, takut Zie bebetul pregnant coz symptoms org hamil ada pada zie :)

So uols...tggu zie nye period delay ek uols. baru tahu keputusan yg sebenar ^_^ Doakan ea :)








Blog Pilihan Entry Ini
:::::::::::::::::::
Aisumi Blog
-- Click SINI to view
her blog :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::







Redbloodsnow Copyright©

44 comments:

Dilakochan said...

wahhh!
Kalau period delay nnt,
mmg rezeki zie lah. cepat tu.

Tp xpe, if pragnant rezeki. If not, masih awal zie!

Take care :)

Azzah said...

insyaallah ada la tu nanti..tanda2 cam dah ada tu..:)

Redbloodsnow said...

DILA
--> tu la dear. if delay and preggy...rezeki :) if takde....kena trying hard lg la ni...hehehe

cik ika said...

blom rezeki..ta pe sis..teruskan mencube..hee..

yg pntg sis cpt sembuh okep!

AkUfiZA™ said...

Insyallah ..nanti ade la rezeki tu ;)

MARIA LIZA said...

Yes betul la cakap doktor...tunggu lagi sebulan ada period ke tak...dalam tempoh dua minggu kahwin tak mungkin ada...Kalau nak tau ingat balik 1st day ur last period bile...bermula dari hari ke-10 selepas period adalah hari yang subur sehingga seminggu sebelum next period..selalunya bunting pelamin terjadi in case waktu nikah hari tu Zie period then kebarangkalian untuk bunting pelamin tu ada...Takpe u still young jgn risau ok...

Ciare Baha said...

MasyaAllah zie, kalo betul la pregnant, i'm soooooooooooooo happy for u guys!! Sure comel bangat sich uols punye baby nanti :D

apepon, -ve tak bermakna tak hamil. Kdg2 kena uji dgn pelbagai jenis test kid sbb ada yg detect cpt ada yg lambat/x dpt detect.

Apepon take care taw.. risau tgk zie sakit2 ni...slalu entry kan ceria n penuh gamba2 comel..ni dah ada gamba sedih2 x bermaya ni rasa xbest lakk...

tak care ok gegirl ;p

Miszyuyu said...

wah2 cepatnya dear..xkan cepat sgt kot..hehhe tp mana taw sbb one of my fren pon bln lpas kawen bln ni(few weeks) dh uwek2.. hahahha =p ape pon tahniah.. xlama lagi tu..

Ardini Humaira said...

Aku doakan ko bebenau pregnant yunk, amin.. Reday dgn asam boi taw :)

Redbloodsnow said...

AZZAH
--> tu la dear. doktor pun cakap camtu. thats why td dia bg zie pills yg boleh di makan oleh org pregnant. katanya takut zie bebtul pregnant :)


CIK IKA
--> a'ah dik.still ada byk lg masa utk still mencuba. Skrg ni akak harapkan kesembuhan kesihatan akak back to normal.


AKU FIZA
-->> insya'ALLAH :)


MARIA
--> a'ah betul tu maria. zie lak period habis time 5 hari mcm tu la baru zie kawen. itu pun zie tido dgn suami zie on 13/11/11 selepas hbis persandingan belah zie.

means time tu zie dh tak consider tak subur. tp itu la...sama² kita tggu whether period dtg ke tak. if tak...means kena sekali lg buat pregnancy test ler gamaknya..haha


CIARE
--> hehehe. zie td time doktor tunjuk result nya...mmg hampa a lil bit. coz zie tak mengharap sgt. tp seriosly yunk, zie nyer alahan dgn bau² mmg serious taw. terus muntah. cium bau KFC pun muntah :(

thats y doktor kata simtom² org hamil ada pd zie. tu yg doktor sure tggu sampai period delay... lepas tu buat pregnancy test lg.

Riena Haiqal said...

InsyaAllah, semoga cepat2 dapat baby.. hehehehehehe.. apa2 pun tunggu la keputusan yang akan datang.. jangan terlalu berharap gak k.. :))

Redbloodsnow said...

ARDINI
--> hahaha. skrg ni pun aku dok telan asam boi weh. utk redakan aku nyer vommiting...huhuh


MISS YUYU
--> lom congrats lg yunk uii. zie nyer result tu -ve :( sobsobsob. tp itu lah...doktor pun ckp terlalu awal zie buat pregnancy test coz time seminggu lebih gitu...payah nk detect.

kena berminggu² baru alat detect tu dpt kesan. we'll see nnti ek :) tp zie mmg kena alahan yg teruk ni :( uuwaaaaa

kondisi kesihatan mmg keeps on vomit :(

Redbloodsnow said...

RIENA
--> a'ah yunk. zie mmg tak berharap sgt. td time tgk result kat alat pregnancy test tu hanya ada single line zie...ada la terasa a lil bit kecewa. sikittt je la. coz zie tak berharap sgt...hehehe

perubahan hormon kot :D

Fina said...

zie...result upt kmk pun negative masa kmk molah first test..masa ya gik awal gilak..bila period dah delay berbelas hari, brk kmk molah upt gk..baruk positif...

for the time being..boh lasak2 gilak..who knows ada nak..

take care..

lily lotus said...

insyaAllah akak doakan yer :)

Redbloodsnow said...

FINA
--> mena ka dear. haaa...hopefully mek kdk ya juak eh..hehehe. tp mek x maok berharap la. but buat masa to selagik period mek lom dtg, selagik ya mek akan jg mena²

ni tauk "ada" bah nak ow :D


KAK LILY
--> hehe...thanks akak cyg :)

fatin syamimi abdul rashid said...

amin . kami semua doakan akak zie cpt cpt ngadung :)

..DaK KeCiK.. said...

inda pow nikah 11/11 ritu..de jgk simpton2 mual2 ni tp xmuntah pow..sesaje la g bli prgnant test tp ble test single line jer..kecewa sgt2..nak sgt baby wlpon tahu nikah baru jer lagi..huhu

mummy_ayu said...

takpe....pelan2..sbb nie pun lum lagi kan.mana tau.so..kena jaga la sikit, jgn makan nenas, jgn minum air gas...ok ..take care!!

AmirFX said...

Asa nangga cita omputeh jak.. Dolok2 sik pernah ada jak orang polah pregnancy test.. haha...

My Life's Journey said...

Wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh hihi dah check dah kwn kita ..c pa ..zie ..tunggu beberapa minggu gik krtk check ho ..amin ..mesti ada rezeki ya :)

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

takpe zie, usaha lagi.maera dah setahun lebih kawen lum dpt hasil.lum rezki agaknya. byk kena usaha nie. =)

Aleeya (Yaya) said...

mybe symptom penat kot..ye la wat preparation,kak yaya dulu pun ..lepas kawen ..terus demam haha..tp after 3 months kawen..rupanye da ade baby 1 month dlm peyut..tak sedor pong...=)

♥z@z@♥ said...

InsyaAllah yunk...pray for you...=)

CAYANG ALIN said...

mungkin sebab awal sangat..sebab tu tak nampak..takpe..ade la tu..from now on kena jaga dah..jangan banyak jalan..jangan banyak berdiri..mana tau bebetul prgnant kan..so tak mo lasak2 ek..

sweety_nur said...

insyaAllah k.zie.....myb time nie terlalu awal lagi....kita tggu time period nnt yer....mana taw delay..... kmi semua doakan tuk k.zie...

saeko_nakamura said...

Zie, tahniah jadi pengantin baru!huhuhuhu...insya allah ada rezeki tu ade...doa byk2 yea..=)

hira said...

wahhh.. seronoknya. insya Allah ada la tu kak. hehe

Stilla Royazrie said...

tedah ktk yunk...get well soon k..

tggu delay period lak bok ktk polah pregnant test gik yunk...hope ada brita gembira kelak..heheh

nUR_rOsALiNdA said...

Insyaallah kalau ada rezeki pasti ada...Betul la apa kata doctor tu..Awal sangat lagi nak detect form your urine...Next week g check lagik ek~

Mama_Nabihah said...

aih.. kejeron na juak ktk zie, bok seminggu kahwin, memang la belum dpt detect. hehe.. jgn terlalu mikir gilak, org tua madah, mun excited gilak mudah nak lambat. ilek bah...

mun dari apa pdh ktk ya, 2-3 hari sblm kahwin ktk habis period, mun bena nya jadi, time tok bok nak bercambah (conception date) koh zie.

sabar... kebanyakan org yg bok kahwin ada simptom mual2 ya, perubahan hormon & tired.

bila ktk terlalu mikir gilak nak preggy, mudah nak sik lekat. just rilek, ingat jak, mun ada rezeki, adalah ya. mun xda, try again bak kata husband mek. Kita hanya merancang, Allah swt yang menentukan.

Just enjoy ngan husband ktk, cepat atau lambat rezeki anak semuanya ketentuan Allah swt. just wait peroid ktk delay then you check UPT.

mdsaf_kyo said...

aduh!...nk kitorg tunggu u punye periood watpa....

(unlike)...

Wahidah said...

relax zie...still awal lg...dont stress urself ok..get well soon

zuneta said...

hehe...tak sabar pulak nak dgr berita gmbira dari zie ni...hehe

fairus said...

DULU ORANG RUMAH SAYA "BUNTING PELAMIN" ;)

e F a said...

insyaAllah mun ada rezeki ktk ngan husband ktk, mek doa ktk cepat bait. :)

even though sik kenak jmput d mjlis ktk (wa, sedih alu jak bunyi tek ah) ahahah.

:) get well soon

sarah mohamad said...

Alohhh akak zie. Takpe boleh cuba lagi. Jangan putus asa.

Sumijelly said...

oh ya zie.. at the moment jgn urut2 badan @ kaki tau...

biarla rasa x sedap ker apa.. jgn tau... tunggu betul2 confirm KOSONG baru leh urut badan pula pas tu..

takut kalu tetiba ada isi then g urut benda lain lak jadi..

ingat yek!! huhuh

any way take care tau!!

Sumijelly.com

Pupel Liyana said...

teruskan mencuba. sabau ye pupel dah 8 bulan kawen, sintom3 nak mngdung memang selalu dapat lebih2 lagi time nak datang bulan. upenye takde pung hehe

Qaseh said...

apa apa pun take care yourself jgn terlalu aktif sgt.

Aisumi Chan Kawa'i said...

ada rezki insyaallah.. pape pun jaga kesihatan yer kak..

Cik Rose Cute said...

Sis sokong cakap doktor...tunggu sebulan tengok periad datang ke tidak hihihi...Tak sabar ya Zie...nak jadik mummy...

L@dyKichiMachiko said...

sabarr dear sabarr..mek stju juak dgn apa nk dipadah oleh Mama_Nabihah ya tek,ada bnrnya ya.juz enjoy ur happy moments dgn ur hubby lok..cgek gik, tok nasihat drp org2 nk berpengalaman la, masa baru2 kawen tok jgn juak kita suka madah "sik mok anak lok..", "ilek2 dlok..", "blum ready gik".. coz stiap apa nk dipadah kita ya adalh doa. Mun terjadi mcm ya, mudah lambat mok dpt anak juak. So, juz chill jak..okey dear..

~apapun, take care of urself k dear..neytauk rezeki ktk awal..amin

eVa said...

sabar syg.. ilek2 k.. jgn stress juak deng.. jaha kesihatan.. makin darling ktk bbg nak ninggal ktk lak