Sekali Lafaz Je.... Terus "YAY!!! Aku Dah Ada SUAMI!" Haha



Teramat sgt punctual lah rombongan pengantin lelaki ni uols. Janji 2:30pm harus sampai....tepat jam 2:30pm dorg sampai :) Dan dan gak pengantin baruuu selesai bermakeup ^_- Zie mengahwini Dillah dgn berwalikan abg sulung Zie, Hazimi :)

...Sumpah uols, Sebak Zie bila terkenangkan arwah ayah :( Teramat pilu jiwa bila ayah tiada :( Al-Fatihah buat arwah ayah.






Yg mengakad nikahkan weols adalah Imam Besar Masjid Jamek Kuching, Ustaz Hj. Jorgi Bin Suhaili. Beliau merupakan ayah angkat kpd emak Zie. Dialah yg mengislamkan emak Zie dulu dan dia juga lah yg mengakad nikahkan emak dan arwah ayah dulu.

...along zie dulu pun dia juga yg mengakad nikahkan. HEHE. Kiranya dialah Tok Kadi turun temurun weols kot. HIKSSS :P






Selesai je lafaz akad...acara menyarungi cincin sbg tanda terikatnya ikatan perkahwinan weols. YAY!!! Aku dh ada suami woi! HAHAHAHA.






Mencium tgn suami dgn penuh kasih sayang ^_^ Heee heee. Hati byk bunga bunga dlm taman koooo noks. Payah nak di gambarkan. Dlm hati terdgr bisikkin "oh...sudah menjadi isteri org dh aku" haaa gitu...hehe.

...Insya'ALLAH, akan zie jd isteri yg solehah dn mendgr kata :)





Meh zie introduce ek uols, dari kiri Pak Long (abg paling tua arwah ayah zie), Zie, Qeera (anak buah Zie), Kak Midah dan my beloved BFF, TILLA (click her name to view her blog)





Zie bersama-sama Kak Midah dan anaknya, Qeera. Zie nk ucapkan byk-byk terima kasih kat kak midah coz dia dan suaminya yg sgt bertungkus lumus dlm menjayakan hari-hari bahagia zie.

...tak pernah dgr dorg mengeluh letih taw. Bertambah syg zie dgn my one and only sister ni :)





My Family Potrait :) Coming soon, CHU akan berada inside our family potrait gak nanti...hehe :D Can't hardly wait for it ^_-








Blog Pilihan Entry Ini :)
::::::::::::
Blog Amy Ameera Make-up
-- Click SINI If interested
nak gunakan khidmat andaman
utk majlis2 uols :)


:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::







Redbloodsnow Copyright©

33 comments:

~~zAnAfAhMi~~ said...

Tahniah Zie dah jadi isteri orang, honeymoon kat mana?

eVa said...

congrats syg!.. best eyhh.. mesti berdebar2 time ya.. hahah.. kck ktk eyh.. dh ktk tinggi deng... mata ktk menyerlah.. mesti suami mu makin jatuh cinta.. bahaha!

ieyka dinda said...

tuh la guna nyer siblings kak..saling bntu xberkira kn..:) cantek kak zie ni taw...suke3..bju nikah pon cntek...:) kak kite phm perasaan akak tuh..rindu kt arwah ayah tuh mnyeksa jiwa betul...:(
kite doa akak cpt2 ade isi...hihi

My Life's Journey said...

Hihi cantiknya ................... sapa madah mekap kitak c cantik zie ..kacak ada muka kitak kat cia koh hihi .. mau tangga gambar gik .. best2 :)


Taniah zie :)

I`mulan said...

tahniah zie... selamat menempuh alam rumahtangga yang MAHA mencabar... yang penting sabar dan toleransi...
Mulan Maseirra

*Vivilicious* said...

eh..baru tauk kmk zie..mak ktk sblm tok bangsa/agama apa? best eh!! mix blood..patut ktk kacak!

Redbloodsnow said...

V
--> iyerr...alu kembang idong mek di kata kacak tek oi. HAHAHA. Mak mek bangsa iban dear. iban dari lubok antu :D

so mek mixblooded malay-iban ^_^ hehe. sama dgn Eva juak. emak eva pun iban :D

ya kali nyuroh muka mek duak hampir sama. HAHAHAHA. leh ka gya :P

sweethOneY said...

Congrats syg !!

Masa majlis ni mmg paling terharu tgk adik beradik dan sedara mara bertungkus lumus untuk majlis kita kan.. *sebakk

sweety_nur said...

tahniah k.zie...... hope dpt jadi isteri y baek dan solehah....

k.h.a.l.i.l.a said...

tahniah zie. ^_^ cantik zie

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

tahniah zie! welkam to da club.hehe~

mysha said...

taHniah...welcomE to wOrld of loVe heheheh

Riena Haiqal said...

Wah.. beautiful la Zie...sangat2 cantik dan berseri2.. and WOW, sekali lafaz jer dah jadi isteri orang.. Riena, Mr. Hubby 2x lafaz baru la sah jadi isteri dia.. hahahahaha... gugup n dup dap dup masa tu...

Wahidah said...

Salam zie..wai ✗ nmpak kiki pun die ✗ dpt dtg ke

Redbloodsnow said...

WAHIDAH
---> wslm. a'ah dia tak dtg :) maybe bz kot. zie ada invite dia thro phone for both of my ceremony.

but she can't make it

asha said...

:)..salam zie..yeah..tempek2 lagik gambar ktk dalam tok.
juh hi 5, kita geng sekali lafaz aku terima nikahnya:)))

♥z@z@♥ said...

mendoakan kebahagiaan ko selamanye yunk..happy² selalu ye..

Miszyuyu said...

tahniah zie.. hehhe cantikla style attire time nikah ni..sukaaa

pRincESs_N said...

sah!! yeaayy...welcome to da club...pasni join club mummy plaks....

| SUE | said...

tahniah...selamat pengantin baru

Siti Nurhayati Dollah said...

Cantik, nampak macam artis pulak :P

neyra shazeyra said...

grats dear. ni pelik ni. office eyra blocked kalau bukak2 blogspot. tapi... bukak blog zie boleh plak.s aje je tau IT dept nk bg can tgk gamabr nikah ahhaa

mrs. daydeck said...

zie, kacak kitak pake tudung nempek kedak ya.. hahaha ayat nempek. ngenak ngan kitak.

Myra Jay said...

Tahniah again :)

Bestkan perasaan lepas akad nikah tu..
Macam tak percaya je kan..:)

jiejah said...

hai..tahniah yer..suke baca cerita2 dlm blog zie ni...semoga berbahagia ke akhir hayat..

p/s:zie lagi cantik tanpa bermake up..atau pun make yang natural..bila makeup nampak lain..

fairus said...

TAHNIAH.. SEMOGA KEKAL HINGGA KE ANAK CUCU...

kayrul-shah said...

tahniah zie dan dillah..cantik sangat tengok deco masa akad nikah tue..baju zie pun cantik sangat

Cik Rose Cute said...

selamat jadik isteri orang dan tak lama lagi jadi mak orang hihihihi

Ardini Humaira said...

best ko dah selesai :)
cantik ko yunk!

AmirFX said...

Boleh polah iklan love story jak ktk ngn dillah...

aReLaN said...

alhamdulillah dan tahniah. gokekkon omedetou = congrats 4 ur wedding. mga menjadi isteri yg terbaik buat si suami.hehehe

che'q na story said...

hai, nak panggil kak zie ke zie je ek.. heheheh...

ai, salam perkenalan dari semenanjung. tahniah! selamat penggantin baru. cantik pelamin, pengantin nya pun cntik jugak, slmat menempuh alam baru..

actually, ina selalu skodeng blog ni, tp jd silent reader jer...

echa takashimaya said...

alhamdullillah.everythings going well :)