Nak Bershawl Ala Zie??? Nah...Ini Tutorialnya ^_-


Nih ada request dari Umi Khaltom utk zie buatkan tutorial style zie bertudung. Cara dia senang jer uols. If uols tahu camne nk buat style Hana Tajima loose Shawl...so senang je uols nk ikut style zie punyer.

...coz zie nyer stepp sama dgn steps loose shawl tu cuma di penghujungnya...instead of biarkan it loose. Zie pinkan dan muncungkan :) So below some pictures utk uols tgk step by step ea :)




1) Pinkan hujung shawl kat inner pd paras telinga gitu. Gunakan jarum peniti ek. see red arrow tu ^_-





2) Ambil kain shawl bahagian bawah (tgk red arrow) dah lilitkan ke atas. Pandai² ler uols adjust ea. Ikut keselesaan masing². Since konsep dia loose, so jgn lilit ketat ler ek.





3) Ianya akan jd mcm gnie bila uols finish step 2. So step seterusnya...ada tgk 2 red arrows tu kan? So uols pinkan dgn menggunakan jarum penititi kat kedua² belah tu. Pinkan dgn inner ek

utk melihat cara pemakaian inner ala zie, uols boleh click --- SINI :)






Tadaa! Siap sudah. Kemaskan mana² yg patut tu ek. Dlm pic ni...ianya belum berkemas lg. Tu yg kembung sana sini...hehe.





Since zie memakai shawl pashmina berwarna plain hitam. Harus kooo zie pakaikan accessory... hehe :) Since baju zie petak², so zie pilih pin reben yg petak².

Baru sesuai noks ^_- winkss....





Okeh...rasa cantik sudah..hehehe :P Paras shawl pun menutup dada. zie sgtttt selesa berstyle gnie. nampak sopan dan simple je. So uols...SELAMAT MENCUBA ^_-










Blog Pilihan Entry Ini :)
::::::::::::
BRAINY-FAIDA
-- Click SINI utk
view her blog :)


:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::






Redbloodsnow Copyright©

14 comments:

sweethOneY said...

Aku mmg suka sangat pakai pashmina sekarang. Sbb tutup dada :)

Tapi aku macam tak berapa paham lagi tutorial ko ni. Haha. yang mula2 tu tibe2 je amik ujung shawl tu pinkan je ke? takyah pakai mcm biasa. Ke camne? takpelah, nnt aku kaji lagi gambar ni

AmirFX said...

Terer ehhh.. haha.. Ayu jak ktk k tudung cemya.. :D

Redbloodsnow said...

SWEETHONEY
--> alaaa...tak paham ea? haa...pi kaji lg. if tak gak paham. terpaksa lerr aku rajinkan diri buat tutorial secara video :P

Uchi kay-f @hmad said...

terbaeklah pn.zie tutorial shawl kamu ni,kan bagus klu diupload dlm utube!

thumb -up!!!

Pupel Liyana said...

sekali pandang macam nora danish la zie ni

My Life's Journey said...

Aaaaaaaaaaaaaaaaa zie cuba kitak masuk youtube mesti best gik .. piwetttt ktk nang kacak :)


ada bakat jadi duta tudung tok hihi

cik ika said...

wah2..comey2..n ika try wat..

khalila said...

hehee... comel la zie. ade jugak org tanye cmne cara saya pakai shawl. tp................. x reti nk buat tutorial. haha....

ana liyana said...

zie.. thanks a lot!! ana bru tau inner tu kena tetas dlu baru selesa... lepas ni baru ana ada mood nak bershawl ala Zie.. thanks again!!
yang pasal shawl toturial ni plak.. ana still lagi compius.. nak kena study sambil amali.. baru faham kot.. hehehe

Cik Meeja said...

Memang suke tgk cara zie pakai tudung..nampak simple & sweet..Tp bile try2 lilit sendiri x jadik plak..Uhuhu..ni dah ade tutorial, nnti balik nak tryla..

Thanks darl sudi kongsi cara pakai tudung yg sweet ni..=)

Myra Jay said...

Myra skg ngah coba2 dengan shawl, nanti nak try la ;)

Cik Rose Cute said...

Nampak senang la zie...Nanti kamek nak try hihihi

eVa said...

ngam li jak ktk pake gya eyh..mek xbrapa ilak.. pelik rupa mek huhu

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

comellll! Like it!