Permohon Transfer Suami Di Bekukan :(



Salam uols. Zie pagi ini sgttt sgttt moody :( Mood sesgt bila ingatkan balik ttg permohonan transfer dillah :( Rasa kecewa giler koooo uols.

Dillah: Yang, saya dah try utk isi borang transfer.
Tapi pihak office and sarjan saya kata, semua permohonan
transfer anggota semua di bekukan. Sampai bila pun tak
tahu. Syg jgn marah ea.

Zie: Hemprhhh...takpe la. Kita tunggu je la ianya tidak
dibekukan lg. we just wait sampai 2 tahun. If still juga
tak dpt or still dibekukan. Zie akan ikut syg.

Seriously uols...kalaulah ekonomi weols stabil, tak perlu dillah nk apply² permohonan transfer bagai. For sure lepas kawen zie akan on the spot resign n ikut dia di Sri Aman. Tapi itu lah uols....Zie tak nak ekonomi rumahtangga cukup² je.

...Zie nk ekonomi rumahtangga ada byk lebih utk di jadikan saving. Thats why zie still stay bekerja kat Kuching because my salary kat sini alhamdulillah, gaji besar. But if zie resign n work kat Sri Aman.

Uols pun tahu kan...gaji kat kwsn pedalaman berapa lah sgt. It going to be 3x times kecik dgn gaji zie skrg :( Uwaaaaa...jiwa kacau zie bila kenangkan :( Ya ALLAH....permudahkan segala yg rumit. AMIN.

Moody + Kecewa sgt² zie uols :( Doakan agar permohonan transfer dillah tidak di bekukan secepat mungkin ek uols. Thanks.









Blog Pilihan Entry Ini :)
::::::::::::
Blog Izza a.k.a SweetHoney86
-- Click SINI utk
view her blog :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::





Redbloodsnow Copyright©

24 comments:

siti said...

sabor k..?insya'allah Allah membantu kalian ...

mysara said...

moga sis tenang k...
mohon doa mintak ptunjuk dberikan jalan yg terbaik...;)

Kancilbiru said...

setiap yang berlaku ada hikmahnya zie. Allah nak berikan yang terbaik..

since tak bleh bersama2 lagi, masing2 kerja kuat buat savings dulu. rezeki tu akan sampai kelak. Insya Allah.. :)

baby said...

sabaarr laahh zie !
pasti ade jalan..insyaALLAH..~

iffah imani said...

kamek pun penah mengalami situasi kedak ya,..lama kamek sendirian kat kuching bjauhan ngan husband and ank,...alhamdulilah berkat sabar padah orang , awal tahun tok ari ya, husband mek dapat pindah g sitok and anak sekali...

Adam Malaysian Idol said...

cian ngan kitak ... x pa ... anggap ianya sebagai ujian buat pengantin baru ... hu3 ...

mungkin pembekuan ya lantaran daripada sbpa kot ... nak ke apa2 perubahan yang nak dibuat pada tahun depan semuanya dibekukan ... sabar zie ...

InsyaAllah mun xda pa2 lak trnsfer la hubby tercinta kitak ya ... walaupun mungkin ngambik masa ckit la ... biasa la ya zie ... namanya pun dah "saya yang menurut perintah" koh ... sama cam kamek tok o ...

sweety_nur said...

sabarla k.zie....tu dugaan pertama apabila uols bergelar suami isteri... kita kena sentiasa berdoa k...jangan sedih2...mesti ada hikmah disebalik semua nie yerk...

My Life's Journey said...

Hrmmm harap kitak bersabar zie .. mudahan apa yang diminta akan ditunaikan ..jadikan ianya sebagai hajat dan impian tahun baru ..amin :)

Tak mau sedih2 ar dear ..lak c cantik gik hihi ..sempat gik mau ngaco ..(senyum jahat hahaha)

Erynz Shah said...

bnyk2 bdoa, insyaallah..
myb xlama dibekukan, antranya sbb myb pilihanraya dh nk dekat..
sabar jerla k..

twinkle twinkle said...

sbr ye kak zie..ade hikmahnye tu :)

Noa Hamrin said...

Salam Zie, tergerak juak hati kamek nak dush² hihi :-) cz lebih kurang lah juak lah, i m working in Betong, hubby's in Kuching. Dah 2x i apply pindah x juak dapat. Soalnya bukan gaji yg jadi penghalang, it's just kita wifeys tok kesian hubby kita hv to uruskan diri nya sendiri, mkn, berbasuh kedirik etc² kan... i work in Betong, so mls lah nak madah pedalaman, cz x utan ney pun..apa tah lagik c aman ya, but Alhamdulillah gaji pun sama besar ngan gaji yg keja di Kch. InshaAllah, rezeki Allah ada di mana² k dear. Jgn sedih :-) doa jak byk² agar dipermudahkan perpindahan hubby ktk in future time. Ada rezeki ya klak k. Good luck :-)

lieynanilaz said...

semoga dipermudahkan urusan...insyaallah...

Aeen said...

sabar yeh zie......insyaAllah....dillah boleh transfer.....mungkin xlama dibekukan tu....

Tihara said...

sabar zie, akk pn ada kawan mcm zie dah ada ank 3 tp berjauhan..sorang kat johor n sorang kt selangor..akk doakan semuga mudah lah urusan ea..

atty's said...

salam zie..kalau kty kat tmpt zie pun mesti seedih

semoga semuanya dapat settle dengan cepat..

Cik Niza said...

sabar je la ae zie..kewangan keluarge tu yang penting..sekarang masih berdua..bile dah de anak kewangan akn bertambah..so, sabar ye..mesti de hikmah di sebalik ni :)

AmirFX said...

Sabor Zie.. Insyaallah semuanya akan dipermudahkan...

Myra Jay said...

Allah Maha Mengetahui, pasti ada hikmah nye..
Sabar ye Yank... :)

CAYANG ALIN said...

kan nak PRU dah..memang cuti ke transfer ke semua beku..tunggu pas PRU ni..mana tau kot bleh..dont worry dear..

hazimsgt said...

Salam zie.. Tempat seorang isteri adalah disisi suami.. Skrg dillah yg mengambil sepenuh tanggungjawab menjaga zie dan bakal anak2.. Mana tahu jika zie berpindah ikut suami, rezeki zie sekeluarga semakin bertambah.. Jgn fikir sgt menda yg belum jadi.. Dillah seorg suami yg blh diharap walopun msh muda.. Bertuah zie.. Ms awal2 inilah nk mengeratkan ikatan yg diberkati ALLAH SWT.. Jgn sedih2 sgt kay..

Cik Rose Cute said...

Tuhan ingin menguji kesabaran Zie...Banyak2 bersabar okey...

pRincESs_N said...

insyaAllah..ade rezeki pengantin ni nanti duduk bsama..mana tau rezeki anak..

CERITERA kisah YayaSheikhAhmad said...

sabar yee kak ? hmmmm , yaya harap kaka dan abg dillah tabah :(

♥z@z@♥ said...

mmg cmtue biasenye..mcm sepupu aku dia keje polis kat sabah, wife dia cikgu kat perak..lama jgk la PJJ nie..then ble wife pregnant, time tue jgk wife dia dpt tukar ke sabah tue..rezeki anak mmg la sgt berkat..