Petua Nenek Kebayan : Cara Mengecilkan Liang Roma Di Wajah


Lama kan zie tak bertukar menjadi Nenek Kebayan dgn berkongsi petua² kecantikkan yg zie amalkan dlm kehidupan seharian. Well...takde lah dok rajin nak ngamal setiap ari. Ketika mood rasa nak cantik je, baru di amalkan..kehkehkeh.

...haaa, uols plak jgn jd mcm zie taw. Kena amalkan SETIAP hari if nk muka secantik Neelofa & nora danish. Cewahh! Hahahaha :P


Petua utk hari ini, zie kongsikan camne cara² utk mengecilkan liang roma di wajah ek :)




1) Gunakan TONER Selepas Mencuci Muka SETIAP HARI!

---- Utk toner, zie setia memakai toner brand Eskinol. Murah je toner ni...tak sampai pun RM7. Selalunya zie campurkan toner zie dgn 2 biji serbuk antibiotik. Utk toner selain brand Eskinol...zie tak rekemenkan campur serbuk antibiotik gak ea.

kang tak pepasal lak muka korg berkusta. Pastu korg ngiyau kata, ikut cara zie. HOHO. Hanya utk toner ESKINOL je ea, di galakkan campurkan dgn serbuk antibiotik ^_-





2) Lumurkan Ais Di Wajah SEBELUM Apply makeup ^_-

----- Kaedah ni amatttt lah jarang zie nak amalkan. Mengigil kau kulit muka gwe...hahaha. Tp org kata berkesan. Coz ianya mengecutkan liang roma :) Pd uols yg rajin... Zie cadangkan, selepas cuci muka,

...lumurkan ais kat muka dulu, lepas tu baru bertoner. then baru bermakeup setebal²nya...hohoho. Utk yg mls mcm zie...pilihlah salah satu drpd 2 option diatas ^_- winks.

SELAMAT MENCUBA!











Blog Pilihan Entry Ini
:::::::::::::::::::
MAIRA & MICA COLLECTION
-- Click SINI Tempat menjual
pakaian dan barangan baby yg
sgt cantik dgn harga yg berpatutan :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
----- Here! utk lihat pakej ::







Redbloodsnow Copyright©

34 comments:

sweethOneY said...

Yunk antibiotik tu mmg bleh beli je ke kt farmasi ?

Redbloodsnow said...

SWEETHONEY
--> A'ah yunk. beli kat pharmacy. mcm aku kan...setiap kali beli eskinol kat pharmacy. mesti salesgirl tu akan tanya...nak campur antibiotik ke tak? kiranya tak perlu kita mintak la.

tp tak tahu la if pharmacy kat sana mcm pharmacy kat sini gak ke tak..hehe. Klo tak silap aku. sebijik antibiotik RM1.50 gitu la.

sarah mohamad said...

Yang ini samaaaa sebijikkk! The best toner kot eskinol ni cuma saya guna lemon. Besttt! Campur dgn antibiotik jugakkk!

Redbloodsnow said...

SARAH
--> hi five yunk! hehehe. ooo sarah guna yg jenis lemon ek. mcm akak...akak setia guna limau nipi...hehehe

AmirFX said...

Sik cramp muka kenak ais ya kah?

♥z@z@♥ said...

dh try carik toner eskinol tp x jmpe pun..huhu

My Life's Journey said...

wauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu menarik ..leh try tok :)

Miss Kagimoto said...

suke petua ni :D
tq share ^^

@juera said...

wah good sharing ni..nk try option 1 tu..tq share :)

twinkle twinkle said...

thnx utk tip ni kak zie,,

hehe da lame duk asrama,,baru skrg tahu kak zie da slmt kawin ;D

Qaseh said...

toner + antibiotik mmg xpernah tahu pun patutlah kulit Zie cantik je...

cik chinta said...

ko saje je menggode ak kan zie? wakakak..byk lg ni toner yg ade. kn la habiskan dlu.

L@dyKichiMachiko said...

wahhhhhhhhhh...eskinol user juak ktk duhalnya tek yunk. Kmk pun pake juak eskinol tp sik pnah campur antibiotik la..

baby said...

errkk..ta pahaam laa..erkk...antibiotik tuh pki cmnerr...cmpur je ?? dy pil kan?
boleh hancurr kaa??

Redbloodsnow said...

BABY
--> campurkan serbuk dia je. Kan pil tu berjenis capsul. so bukak je capsul tu. ambik serbuk dia je.

pastu gocang bagi sebati :)

baby said...

ohh..mcm tuh kew??..pil tuh nk dibuat ape ek?...

ohoo..sebat ek/ cmpur toner..then cmpo air ke?

Redbloodsnow said...

BABY
--> antibiotik tu, di taruk dlm botol toner tu. tak perlu campur pape air. just letakkan je serbu antibiotik dlm toner tu ek

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

yezzz...nak cube laa zie...kalau berjaya..weee sukenyerrrr

Um!3 4n!$ said...

hye sweety.. akk nk tnya ni, toner tu kita normally pakai malam kan?? then tdo dgn serbuk antibiotik tu sekali eayh? ke masuk kan 2 bijik antibiotik tu dlm botol toner tu utk pemakaian satu botol??? atau setiap kali nak pakai toner, baru campurkan 2 bjik antibiotik?? gerk???!!!! confused sudah :P

baby said...

hurmm..betol tuh..sysuke soaln @umi4n!$ tuh....

erkk..antibiotik tuh keras kn??
letak pil dua biji tuh kew..or
serbuk sahajaa??

ermm..untuk satu botol hanya satu toner yeahh??

semua kulit boleh ke??

Redbloodsnow said...

umi4n!$
--> 2 capsule antibiotik tu. utk sebotol toner tu. just tuang je serbuk capsule tu dlm sebotol toner ek.

pakai toner ikut suka sendiri,. mcm zie. zie pakai siang malam pagi petang. hehehe. janji after cuci muka

BABY
--> Baby, kan zie dh kata. pill tu berjenis capsul dan kena bukakan capsule tu. dia bukan berjenis pil yg keras.. dlm capsule tu serbuk.

so serbuk tu di tuang kan. nk buka capsule tu senang je. just pusing je. jd jgn risau dgn whether capsule tu keras ke tak. coz dlm capsule tu serbuk.

so serbuk mmg mudah cair. jgn plak pi letakkan capsule tu dlm sebotol toner dgn sarung capsule tu sekali. kalau yg itu...mmg payah lah nk larut

coz yg di perlukan hanya SERBUK sahaja. jd utk dptkan Serbuk...just pusing capsule a.k.a pill tu. if still keliru lg.

tak pandai lg lh zie nk explain dah. hehehe :P

baby said...

ohhhoo !!

baek !
thanx !

hehee..pahaam2..tuhlaa dy..sy pelik..cmne laahh nk dptkn serbukk tuhh ek?? tkde piic pusing2
cpsule..huhu...erkk...

now..nk try...hehee
..mcm tuhh..nk pi try arr nihh..letak antibiotiik pulaakk ~

Redbloodsnow said...

BABY
--> hPssttt...hado. hehe. Harussss hado. previously zie pernah publish entry ttg cara penggunaan toner eskinol berantibiotik ni

baby click link ini ek --> http://princessredbloodsnow.blogspot.com/2009/12/cara-pemakaian-toner-si-cik-zie-reddish.html

selamat berantibiotik toner. hehe

baby said...

ohh...ok...nnti i komeng lg..tungguuu !!

td dh usha tp x jumpe..seb bg linkk.tq !

Cik Rose Cute said...

Akak tak pernah pakai toner...nak carik jugak la toner eskinol campur berantibiotik nie....hihihi

eVa said...

toner nang mek amal... nok ais ya mek mok amal eyhhhh.. alu merah2 jak muka.. haha

ana liyana said...

zie.. zie tau x kat ne nak dapatkan produk ni kat KL?? rase mcm best je.. kat sana jual kedai farmasi tu mcm ne? guardian , watson ade jual x?? hope zie dpt membantu..

Redbloodsnow said...

ANA
--> erm...rasanya ade kot. cuba try cari kat pharmcy or guardian or watson. coz kat sini, hado aje. hehe

tp if beli kat guardian or watson, mmg takde antibiotik la. just beli toner tu je

orangelove said...

hai awk tau x name antibiotic tu.sbb wktu hr tu sy pergi farmasi.org tu tyer nak antiobiotic ape sbb byk jenis antiobitic yg bleh letak dlm toner tu.leh x bagitau nama antibiotic tu.thx u :)

@juera said...

Salam zie,

hmm..dh puas la jura cr toner ni kt area timur mmg x de..rupenya pengeluar produk ni dkt kuching ptt la byk kt sna.

If mtk zie tlg belikan n pos kt smnanjung ni bleh x? hehe..nti jura bank in duit. If boleh email me : era_cit@yahoo.com.

hrp2 zie reply. TQ

Crysella Summer said...

bace pelan-pelan : " A L L A H " ........, Aku cinta dan memerlukan Engkau, bersihkanlah hatiku dengan KUASA-Mu ........ Lindungilah Rumahku,keluargaku & orang2" tercinta ........ (Kirim ke 15 orang special dan lihatlah keajaiban besok pagi). Amin ,,,,آَمِيّـٍـِـنْ... آَمِيّـٍـِـنْ يَآرَبْ آلٌعَآلَمِِيِن Tolong jangan di abaikan ........ !!! Kita cuba buktikan ........ besok

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Wahhh....kne try nih.kulit ym pun dh mcm surface bulan dh ni...oooo tidakkkk

wardatulAhdhar said...

Smua jenis antibiotik ke bleh guna ngn toner tu?

Farha IbuCergas said...

eh antibiotikk apa tu? Boleh ke makan antibiotik selalu?

Farha IbuCergas