Waktu yg Paling IDEAL Utk Uols Timbang Berat Badan ^_-




Pagi uols! Pepagi but nih, Zie nk bagi tips menimbang berat badan pd waktu yg paling ideal utk uols menimbang berat uols. Melalui pengalaman Zie, waktu yg paling ideal adalah bila uols baru bangun tido and belum makan or minum :)

...meh zie explainkan dgn lebih lanjut ek :)




Here is my berat bila Zie timbang dlm waktu tgh ari or ptg gitu. For sure akan plays around 52kg - 54kg. but when zie start timbang berat time bgn tido di sebelah pagi, nak tahu berapa berat zie...???

...meh skodeng bwh :D



Tadaaa! 49kg je noks...hehehe. So the truth is, berat SEBENAR zie never reach 50kg dow ^_^ yayyyy! Happy. Takde lah dillah dok kata Zie gemuk je memanjang....HOHOHO. uols cuba la timbang berat time bgn tido early in the morning ek.

...Itu lah berat sebenar uols if nk tahu ^_- Sharing is caring....hehe. Tips dari Puan Hazizah. Ceaaa...janggal nah sebut PUan tu...haha!











Blog Pilihan Entry Ini
:::::::::::::::::::
BLOG ZAZA
-- Click SINI to view
her blog :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::






Redbloodsnow Copyright©

17 comments:

cik ika said...

wah.sis kurus ringan giler..sanad cemburu..

eVa said...

aie mena kah??? adoiii.. mun gya 40kg gik maseh lah kmk tok.. aiee kuruss ilak kmk.. bila gk kmk nak berat kedak ktk eyhhh.. huhu jeles muchh!! haha..

morning zie!! ;)

Cik Ila said...

Alahai..apsal kurus sangat..huhu..Cik ila kalo 40+ tu berat masa skolah...skrg tak pernah kurang dari 50kg..huhu..

Redbloodsnow said...

CIK IKA
-->> hehe. sesuai dgn ketinggian bdn akak berat camgnie. tp plg afdal 50kg la sebenarnya..hehe


EVA
--> haaa...gi try timbang time bok bgn tido ah. for sure berat ya akan menurun berkilo². ya bok berat sebenar kita..hiksss



CIK ILA
--> hehehe. berat tu sesuai dgn ketinggian zie yg 165cm ni. if over 51 keatas...zie kelihatan kementot nanti :D

anyss said...

Assalamualaikum,
Mmmmmm macam ok jugakidea tu...nanti nak try!

WaWa said...

panama nak gemok ya.. kitak ya kurus dooooo jakkkk.. haha.

sweety_nur said...

wahhhh berat kita serupa.....hehehe betol2 klu kita timbang time laen jer mesti mendadak je naik then wat kita down....heheheh nice tips k.zie...

Mr feckry said...

cuba timbang sebelum tidor..lebih bermotivasi untuk diet

sarah mohamad said...

Berat ideal tuu kan untuk ketinggian akak zie. HEHEHE Me dah dalam kategori gemox :( dalam BMI.

AmirFX said...

Makseh atas tips ya Puan... Kaktok kmk nimbang badan terus... hihi...

e F a said...

duhal. thank u 4 da tips puan hazizah. ehehehe

SyuQ said...

salam. sekadar satu perkongsian... biasanya ada perbezaan diantara penimbang digital dan penimbang mechanical. kebiasannya penimbang digital lebih tepat berbanding mechanical

My Life's Journey said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ringgan kitak zie .. dah la tinggi .. slim ..ringan gik ya ..nang best.


kmk pun ringgan tapi kmk montel hihihi ..

[z@ck] said...

best gila berat tak pernah cecah 50kg!

Myra Jay said...

Mmg bangun tido kita blom makan so berat akan turun..


Tp realiti seharian kita mmg akan makan punya, jadi rasanya macam tak sesuai lak timbang waktu pagi :-) Sebab itulah hakikatnya :)

pRincESs_N said...

ko kuruss kot beb..gemok tang manenyerr...

Khairul Bakhtiar said...

Good info, tapi jangan sampai jadi sesetengah org sampai nak timbang tiap-tiap hari.

http://www.ilost20kg.com/