Atas Nasihat Uols... Terpaksa Gak Zie Abaikan Movie Underworld : Awakening dan Sumpahan Kum Kum Nanti... Uwaaaaaa. Payah Gak Preggy Ni Kan :D


Underworld : Awakening


Sumpahan Kum Kum



Atas nasihat uols... kebanyakkan rakan blogs dan rakan FB menyarankan Zie agar TIDAK menonton 2 movie di atas coz takut "baby kenan" dgn mahkluk² pelik dlm movie tu, demi mu anak....mama akan batalkan hajat nk tgk 2 movies tuh.

...terpaksa lah gamaknya tunggu after 9 months utk tgk movie cam gnie² nnti kan. hehe. Payah gak ek being a pregnant lady ni. Byk pantang larangnya.


P/S:
Let say la zie nk gak tgk movie
Underworld tu. Ada apa² tips tak
dr uols yg berpengalaman??? If nan
hado tips yg bernas...menjawap ler
tak leh tgk...huhu.










Blog Pilihan Entry Ini :)
::::::::::::
BLOG MIRA MEGHA
-- Click SINI utk
view her blog :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::






Redbloodsnow Copyright©

19 comments:

Adlina Husaini said...

baguslah tu zie, memang tak elok pun tengok pelik2..nanti terkejut ke apa ke anak kat dalam boleh rasa tu..banyakkan baca quran untuk anak ye..^_^

Izan Ishak said...

yelah zie... kalau boleh tak payahlah tgk filem2 seram ke apa ke... demi anak yg dikandung kan...

AmirFX said...

Tedah.. Baca buku discovery planet ngn polah soalan matematik.. Sak anak ktk pemandey...

delour said...

seeloknya mmg xyah tengok tkt menurun kt bby..sy nk tgk japg..akak jgn jelesssssss=P

Riena Haiqal said...

betul tu Zie.. kalau boleh sila abaikan dulu nak nonton filem2 horror or seram2 ni k.. baby Zie tu perlu djaga dengan sebaik yang mungkin.. memang banyak pantang larang semasa preggy ni tapi jangan d ambil mudah... semuanya demi kebaikan baby yang bakal lahir nanti... :))

acikpurple said...

sori kalau sy nyampuk hehe.tp mempercayai kenan disbbkan bnd2 berikut adalah khurafat.kalau tak percaya boleh rujuk di intenet :)

dan mempercayai pkr khurafat adalah terbatal imanya.sy hny ingin memperbetulkan pemikiran umat islam.tq

acikpurple said...

http://members.tripod.com/ahkam_2/soaljawab/soaljawab203.htm


ok kak ni link nye.akak jgn takut,dan jgn percaya.percaya pd Tuhan danjgn senang percaya pd cakap2 org wpun mrk kena atau sbgnya.

lg senang sy bg logik akal : ada pelakon kita berlakon time menandung kan? tp ada anak dyeorg jd mcm watak yg dilakonkan?comel lg ada lah hehe.so percaya pd Tuhan sj please :)

Redbloodsnow said...

ACIK PURPLE
--> Haaa...akak pun ada gk terfikir soal gitu. cam semua tu kerja tuhan kan. takut gak jd khurafat nnti.

btw, thanks for ur komen dear :)

nadia arrumaisha said...

xape lah zie...nanti baby dah besar ckit, layan habisan ya.....yg penting kesihatan zie and baby....

budak kecik said...

best kak citer underworld: the awakening!! serius best!. tp better akak tgk citer tu after brsalin sbb mmg btul pn, muka dorang sgt pelik plus menakutkan. sabo ea kak. tnggu baby kuar dulu. ala, x ke mana pn citer ni. huhu.

msredcheesecake said...

Masa akak pegnen dulu gi tengok citer melayu je.... Lain2 tu takut...

acikpurple said...

:) sbb sy taw akak ni pndai.kalau sesetengah org kite ckp dye mati2 xpecaya...

fatin amalina husna said...

huk3..sbar ye..after 9 months qada balik..haha..

nyway..husna dah tgk underworld awakening..hehe..

fatin amalina husna said...

huk3..sbar ye..after 9 months qada balik..haha..

nyway..husna dah tgk underworld awakening..hehe..

Tihara said...

best2 cite ni..tp elok zie tahankan dulu..imaginasi,emosi kita pengaruhi ank lam kandungan..rasanya betul la pendapat2 yg lain..take care zie :)

K O R I E said...

dia bukan apa.. risiko kpd ibu dan bayi yg dikandung..
nanti klu terkejut, terus heartbeat jd tinggi lps tu hormon adrenaline meningkat.. boleh dpt hypertension dan seterusnya akan dirujuk sebagai
PIH (Prenanancy induced hypertension)

bila dpt PIH.
Byk risiko boleh dpt .
k.

jge baby elok2 ;)

Wanie-san said...

btl zie..jgn tgk la..bukan tkt zie percaya kepada benda2 ni semua..tp tkt zie terkejt then kenan pulak..byk tuu....:)

mas saari said...

bukan kita nak percaya 100% perkara ni, tapi seeloknya elakkan demi kebaikan baby dalam kandungan! kalau tengok asyik terkejut2 je, tak elok jugak pada kandungan...

bagi akak istilah kenan tu memang takde, itu semua kuasa tuhan! tapi kita sebagai hamba ni kalau boleh elakkan, kita elakkanlah!

eVa said...

mena padah cdak zie.. elak ngga benda mcm tok.. mek pun lupak nak pdh ktk hahaha... ktk ngga movie nok cute2.. alu kuar bby cute2.. hehehe