Cara Utk Mengetahui Bantuan BR1M Lulus atau Tidak... Ini Caranya :)


Td zie baruuu je dpt info terkini dari rakan kerja zie taw. Dia ada apply for BR1M (bantuan khas RM500 tue), jeles arrr tgk uols apply. Zie nk gak apply woiii...tp idak layak ler plak :( Uwaaaa....

...menurut ramzi (rakan kerja zie), cara² utk semak status pemohonan anda lulus ke tak....uols have to do this ^_-


Semakkan Status Permohonan BR1M
1) Call LHDN yg terdekat dgn anda. ckp uols nk semak status permohonan BR1M. Nanti dorg akan minta number IC uols ATAU;

2) Uols boleh aje call terus hotline ini 1800222500 atau 1300883010 mulai Isnin ini antara jam 9am hingga jam 5pm

Haaa gitu je caranya. Senang je kan :) so pd yg tak tahu camne nk semak status permohonan uols, boleh aje buat 2 step dia atas ek :) Menurut Ramzi lg, since dia nyer permohonan lulus...

...katanya nanti LHDN akan hantar surat utk suruh uols gi ambik RM500 tu :) so good luck uols. Zie doakan permohonan uols semua lulus ek ^_-









Blog Pilihan Entry Ini :)
::::::::::::
BLOG MIRA MEGHA
-- Click SINI utk
view her blog :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::





Redbloodsnow Copyright©

11 comments:

Erynz Shah said...

i dh dpt last week, dear :)
alhamdulillah, rezeki nk kawin cpt dpt.. hehehe

Zura said...

xleh cek online erk..

Redbloodsnow said...

ERYNZ
---> alhamdulillah...dh dpt ek. rezeki nk kawen la tue. hehehe


KAK ZURA
--> dgr² tak leh kak. takpe...kalau zie dpt tahu info ttg cek secara online...akan zie update lg ek inform kat uols :)

Miss Nadya said...

ayah nad beria suruh nad isi borang tu sebab masa bantuan di hulurkan kt tmpt keje nad...ramai giler budak2 sebaya nad dapat..adeh..jeles betei..:)

p/s :: hehe..ada masa rajin ada masa mmg tak rajin..sebab tu nad wat sticky mood dulu..:D
kan akak,biar kita komen terus...tak payah guna cik anon ni..at least kita boleh perbaiki diri sendiri..:)

Ima Salsuzaima said...

sik dapat call bah bak.. balik2 busy jak talian..hehehe

nadia arrumaisha said...

easy je kan....apapun nadia pn xapply...begitu jgk ngan famili sbb xlyk...xaperlah, rezeki mereka yg lebih memerlukan...

sweethOneY said...

Kenapa tak layak ek yunk.. Aku tatau sangat pasal BR1M ni.. Dok dengar2 sikit2 je hari tu

lieynanilaz said...

erk yg lom kawen pun dapat kerr...ala x apply...anggaplah jerla bukan rezeki...:)

Redbloodsnow said...

SWEETHONEY
--> a'ah yunk. aku tak layak. if belum kmk....mmg aku layak coz gaji aku belum cecah 3K.

but bila dh kawen ni, gaji laki n bini combine...if after combine amount dia still less 3K...layak.

but mcm kes aku n dillah...over 3K. tu yg tak layak...huhu

Tihara said...

best nye dpt wet free :)

AmirFX said...

KMk sik apply.. hihi.. :D