Ouuchhh!!! Rim Kereta Zie Calar Teruk. Arghhhhh!



Kau tgk tu uols...arghhhhh! Hampir keseluruh rim tu calar taw zie kerjakan aritu. Gara² buat corner tak reti nk adjust jarak tayar keta dgn beam jln la ni uols. Sudahnya....aduhhhhhh, cacat sudah my rim :(

...bising dillah taw. HEHE.






See uols. Hampir penuh bulatan tu tercalar :( Mahal tak ek nk polish rim ni back to its original bentuk ek? Tak lawa arr rim calar balar cam gitu....huhu. Pssttt...inilah FIRST zie melanggar benda alah sejak zie driving :D

...luckily langgar beam je kan. Bukan langgar hak milik org. HEHE :P Puhhh...simpang malaikat 44 :D









Blog Pilihan Entry Ini :)
::::::::::::
BLOG MIRA MEGHA
-- Click SINI utk
view her blog :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::







Redbloodsnow Copyright©

15 comments:

nur anis said...

saya hari tu tak dapat bajet corner, langgar tiang elektrik. habis kemek and pecah cat. dah ketuk, cuma belum cat sebab mahal..T__T

CHU MAJORFLAVA said...

Hehe..mun gik keta kin dijaga kin ada jak penyakit timbul.keta mek dah sikpat nak jaga gik.dah kdk hilux menar.ya sa sikda hati nak nukar keta.

ompuan dear,mun org laki jaga puas hati.

Wahidah said...

beselah tu zie..kalo br dpt lesen mmg tk digalakkan bawa kereta baru..hihih..:)

Bui Junaidi said...

ZIE..RIM KITA DUA SAMALAH..NANG TOLEN2..HAHAHA..LAK KMK AMBIK GMBR,KMK ENGKAH LAM BLOG KTK NANGGA K..

Riena Haiqal said...

waduhh calar balar sudah.. sayangnye... utamakan keselamatan diri sendiri gak k.. :))

Redbloodsnow said...

CHU
--> nang jak mena sis. Mun org laki jg keta, bok puas ati nk ow. mun mpuan ka...iboh harap jak la. hehehe.

mek hal keta, suma mek tolak ke dillah. mek hanya drive jak :P


BUI
--> aie mena ka. yayyy! hi five! hehehe. aok engkah ktk..pat mek diat :D

lieynanilaz said...

lepas ni terer lah amik side bila corner...:)

Adylia Qarissa said...

tukar rim baru heheeee

Dilakochan said...

Hadoiii zie!Sygnyaaa....

xpela, nasib kereta bukan orgnya!
Next time lg hati2 ya!

My Life's Journey said...

huhu nasib kitak da pa pa ..bahaya juak langgar bim ya deng .. cian kitak ..nasib kitak c kalut .. mun kedak orang merico melangar barang ..

sarah mohamad said...

Akak ziee, sayang dekat rim tu. HEHHE Takpe learn from our mistake kan :D

cik chinta said...

pasni hati2 k :)

AmirFX said...

Pernah juak kmk melanggar bim.. Kmk gusok ngn kertas pasir alus dolok kakya bok polishnya. Tadaaaaaa..! Rim ktk akan kedak baru gik... :D

mytayardotcom PJ said...

Nak cari tayar? Cuba website http://mytayar.com

Ada >50 kedai di Klang Valley yang feed harga kat website. Harga yang dipaparkan dah masuk balancing dan valve. Free alignment kalau beli 4 tayar. Confirm tak kena tipu dengan kedai sebab semua terms + conditions dah dijelaskan di website.

Anda hanya perlu masukkan spec tayar terus ke website. Website akan menunjukkan info mengenai offer dari Network Workshops kami. Anda boleh pilih apa yang penting untuk anda samada harga, lokasi, jenama atau model tayar.

Kita akan pantau kedai supaya mereka tak menipu customer website. Anda hanya perlu bayar 5% deposit online. Lepas tu website akan hantar email info mana nak pergi. Balance 95% bayar terus kat kedai.

jiWa keSepian said...

mcm mne hilangkan calar tu kak???????