Peneman Setia Di Kala Hamil :D



Skrg ni tak leh kehabisan purple prune yg masam² nih. Ianya utk hilangkan sedikit rasa loya² tekak. No wonder lah kan, bila tgk perempuan preggy...sure dok ngunyah asam². Now baru zie experienced it....hehehe.

...rasa cam nakkk je cepat² masa berlalu. Tak sabar nk tgk muka baby :)










Blog Pilihan Entry Ini :)
::::::::::::
Blogshop Alinac Shoppe
-- Click SINI If nak
product2 kesihatan dan
kecantikkan. Macam²
ada kooo uols :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::






Redbloodsnow Copyright©

26 comments:

Cik Pengat Pisang said...

hehehe....xlme je lg kak zie.nnt bila dah klua si kecik tu,mst akak rndu time preggy.pandai je sy ni kan padahal kawin pon blom :p

fatin amalina husna said...

husna mnat asam jgak..ntah knapa ska sgt msam2 nie..haha..

tp bkan preggy cam k.zie ok..muda lg nie..hak3..

- Ma StOrY - said...

teringin nak pregnant gak la.. hahaha~ boleh ke ? :P

Cik Meeja said...

Tak sabar nak merasai pengalaman preggy..Huhu~~

NANIE said...

hi zie.. jgn byk sgt mkn asam2 nie tau... tak bape elok sgt... byk kn mkn kismis dn buah kurma tau..

zh-ena said...

time preggy adalah waktu yg akan mencabar dan menguji kesabaran kita yang bakal menjadi seorag ibu

AmirFX said...

Masam ehhss.. haha..

@juera said...

ak ari2 nk nelan asam je keje..bkn kate preggy yunk, kahwin pn x lg ni..hehe..tp fevret ak asam ni..=)

Aeen said...

aeen xde lak nk mkn bende masam2 ni...lbh kpd nk mkn bende mnis2...hehe

msredcheesecake said...

Akak tak suka masam, pregnen pun tak suka masam2 suka yg manis2 je....

Mr feckry said...

bagus untuk elakkan sembelit

nadia arrumaisha said...

kata org pregnant neh pengalaman yg sangat indah bg pompuan...Moga nadia jgk rasainya nanti...

Miss Nadya said...

nyum nyumm..wah..baby akak suka masam2..:)

mcm bby boy lak..:D

My Life's Journey said...

Hihi wahhhh cpa dear ..asal kita c mual ..berguni2 asam ..berjenis2 asam diguyah pun cpa hihi

Softtouch [Hanim] said...

pembawakan budak tu zie...

sy plak dulu masa peknenkan dicha sy suka mkn gula2 atau coklat ..nasib xkene kencing manis..heeee

Azwa Azee said...

sis, org2 tua cakap makan masam-masam, it's not good for ur baby. nanti mukanya masam macam asam. heheh..

ktptmnsriutama said...

tahniah kak zie..eee seronoknya ada bby lam peot...t kalu dy tendang2..gtaw dy jgn nakai2 naaa..heheheh cumil2...mcm kak zie..heheh ;)

CHU MAJORFLAVA said...

nyaman.mek kat opz nang tauk ada buah asam or prun gtok..k ilang sa mual.

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

Zie jgn amalkn mkn asam tau...nt baby kecut ehehe...tapi dr segi sains tak elok utk pertumbuhan otak baby...mkn kismis pon oraite sebab masam dan manis...

Ima Salsuzaima said...

kamek sik suka asam.. atleast masa pregnant pun tak berapa nak makan asam-asam ni.hehe

SyUhAdA said...

sbr ye kak zie..pejam celik pejam celik dah muncul dah baby nnti..hehe.

eVa said...

purple prune nyuroh kta berak nak.. ahhahah.. tp mesti nyaman.. tedah zie lok.. ckit2 makan.. xlamak gik ya.. hehe.. mek pun xsbr mok ngga bby lak ;D

Adlina Husaini said...

zie, elok2 tau..jgn jadikan amalan..clerk ina pun mengandung ni..keja dok makan asam..tak elok tuk baby.. nanti muka baby pun kerut2 menahan masam tu hehehe

Izan Ishak said...

samalah zie... kak izan pun ada teman asam2 ni. kadang2 rasa takmo makan apa2 even nasi pun..

hmmm... tak sabarkan nak tunggu bby masing2 keluar ni!

Ardini Humaira said...

btoii.. sedap kemain asam prune tu kan yunk.. aku nak makan... deen tak kasi :'( huaaa.. dia kasi makan sikit2 ja... kebetulan aku tak loya tak muntah2.. tapi aku suka makan asam. lom ngidam2 lagi aku.. cuma rindu makan2 semenanjung.. gulpp

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

nyum2...sedap betul buah Prune kan?:)