Rita Rudaini: Aidil Zafuan Tinggalkan Rumah di Bantu Oleh Zaquan Adha Dan Ayu Raudhah


Part of zie, kesian giler tgk nasib si Rita Rudaini ni. Ye la...if kita di tempat Rita, perkahwinan tak di restui mak pak suami...dan dan plak keluarga belah mentua seakan tak menerima...seriously, mmg sadis n kesian

...tp kena lah tahu camne nak ambil hati. Entahlah...kita pun tak tahu keadaan sebenar. Tp apa yg pasti, gara² --- Perang Twitter antara Rita dan Zaquan membuatkan suami Rita, Aidil Zafuan mengambil keputusan utk meninggalkan rumah :(



Sampai tahap itu Zaquan dan Ayu mahu melihat kemusnahan rumah tangga saya. Mereka tidak fikir, Aidil meninggalkan anak-anak yang masih kecil? Sanggup mereka nak memutuskan kasih sayang bapa dan anak-anak. Mereka tidak seharusnya campur tangan, Aidil sudah cukup matang dan boleh berfikir baik buru tindakannya. Saya kesal, perbuatan Zaquan dan Ayu menjadi batu api dalam menghuru-harakan rumah tangga saya - Rita Rudaini

Menurut apa yg Zie baca di blog gosip BeautifulNara, Aidil sudah keluar dari rumah mereka sejak seminggu lalu semasa ketiadaan Rita dan anak². Mereka di khabarkan balik kampung. Bila balik je ke rumah...takde satu pun barang Aidil :(

...kesian kan. Letakkan diri kita di tempat Rita. Pity ar...







Saya rasa maruah saya seperti dipijak-pijak. Apabila saya membongkar rahsia bersama seorang wanita sebelum berkahwin dulu, dia mendakwa saya menyebarkan fitnah. Seperti mana mengaibkan saya, dia juga tidak akan terlepas daripada dimalukan. Fitnah atau sebaliknya, saya rasa Zaquan dan adik beradiknya tahu. Saya akui tidak pernah berbaik jauh sekali nak bercakap dengan Zaquan mahupun Ayu. Saya tidak faham kenapa Zaquan menggunakan Twitter untuk menyerang saya. Kalau tidak berpuas hati, kenapa tidak menghantar SMS? Zaquan seolah-olah membuka pekung di dada. Secara tidak langsung mengheret keluarganya sekali dalam pertelingkahan ini. Orang luar menilai baik keluarga kami. Tapi saya nak menegaskan saya tidak memulakannya - Rita Rudaini

Bagi zie la...walau sebenci mana pun Zaquan-Ayu dgn Rita, please lah...jgn runtuhkan masjid org. Mcm mana kalau pekara camgni terjadi kat rumahtangga dorg plak??? Takut sikit dgn hukum karma...hemprhhhh.

...pape pun, harap perkahwinan Rita dan Aidil still boleh di selamatkan.











Blog Pilihan Entry Ini :)
::::::::::::
Blog WAWA
-- Click SINI utk
view her blog :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::






Redbloodsnow Copyright©

13 comments:

siti said...

tau xpe..sedih tgk rita...anak2 dorg....dorg tak de anak..tak rasa sngt...smpinya hati dorg...tpi harap2 hbgn dorg dpt di kekalkan..amin

My Life's Journey said...

Bencik na juak gan cdak duak ya ..dari dolok agik rita tersiksa .. sapa c tau suami rita and adik eradik ya ya ..duak2 c bagus kmk dengar ... kaki minum and empuan .. kmk dengar gosip2 dolok .. mun cdak salah ..salah la kmk ..


susah na mauk pertahankan rumah tangga yang diganggu gan anasir jahat .. menderita rita and anak2 nya .. mun kmk ...c hegin berlaki gan keluarga ya .. bencik eh ..


emo dah tok .. jahat na keluarga laki rita ya eh ..mun dapat di cabik .. ku cabik mulut nya ..huhu


emo emo emo .. cian zie dengar kmk berleter ..

msredcheesecake said...

Dpd sibuk rumahtangga org, jagalah rumah tangga sendiri... Keluarga adik sendiri pun nak diruntuhkan.... Tak paham....

Adam Malaysian Idol said...

hisk, sampey na hati ipar biras camya o ... ayu raudhah pun sama. pahal nak masuk campur n menghasut urang adik beradik.

x sedar nya mpun ya tek urang luar. heran koh ... kalinya jeles ngan rita nak ...

rita kan lebih glam dari ayu raudhah ...

My Life's Journey said...

Hairan kmk ..dolok keluarga aidil madah c mau bermenantukan artis ..ya ..si ayu ya .. bukan artis ..seksi gik ya ..hipokrit da juak ..uwekkk ..manas bunyi kwan hahaha

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

kesian rita ..masih tak habes..habesh kes rumah tangga nyer

Cik Dee said...

lgpun mak pak rita tu mungkin xsuka cara rita ngan aidil kahwin dlu.sia ayu lak konon konon ye menantu kesygan wat perangai cam hermm..lu pk la sendiri ayu..if bende ne patah balik kat ko..xtkt ke hukum tuhan.. ape nak jadi la manusia zaman skrg ne.jgn di kaitkan dgn masalah family dgn masalah peribadi.xde guna ye nak dengki mendengki dan iri ati.ko pk skit si rita tu ada anak..kalo ko ada anak.. si zaquan buat mcmane aidil buat kat ko ape ko rase..

zie: sorry la..yaya mmg xsuke la zaquan ngan ayu ne..PLASTIK!!~ konon bahagia..aritu ade gosip sal rumahtangga dorg pun dah mengelabah..konon ye bahagia? ummm..

peminat pun dah meluat ngan lakonan zaquan ngan ayu ne.. sesuai la uols berdua..sama sama batu api neraka..!

saeko_nakamura said...

terfikir juga dapat apa klu wat dia cmtu skali..xdapat pape pon..ish, pelik la manusia..

Dilakochan said...

Kita rasa kesian kt rita tu.
Lps satu ..satu!

Tp klw mmg bukan rita yg mulakan perang tu.. sepatutnya, rita jgn melatah. Sbb semua org pun memerhatikan.

Klw benar adik iparnya buat statement di twitter. Kita rasa rita xpayah buat statement bls kt twitternya.

Sbb kita baca twitter rita pun sama xnak kalah...

Masing2 pun nampak mcm tanak mengalah. Rasanya klw rita xmembalas, husband dia xkan keluar rumah mcm tu je..

(Whoahhh panjang plak bebels)

nik rosmawati said...

tak suka nya dengan ayu dan suami dia.geram jea bila tahu perangai diorg ni.tak abis2 la.nampak jea baik tapi hati busuk
kalau hubby rita tu tak fikirkan isteri dia, fikir la pasal anak2 dia.blaja la matang.dia ketua keluarga kot,

Ardini Humaira said...

yang tak tahannya si aidil tu leh bongok ikut kata orang.. eee geram toi

Um!3 4n!$ said...

psstt? pe kata kita tgk yg ni pulak?

-http://www.zonartis.com/dakwaan-rita-rudaini-berbaur-ugutan-zaquan-adha/

-http://www.zonartis.com/perang-twitter-rita-rudaini-dakwa-zaquan-adha-pernah-mengandungkan-anak-orang/

xberani kan nak bgi apa2 judgement.. pape pun, kalu da jdoh xkemna kot.

Cik Rose Cute said...

Sis no komen hihihi...