Sehari Bertenaga...Dua Tiga Hari Lemah-Lemah :(


Ya ALLAHHHH...tak bermaya nya Zie pagi ni. Harappppppp sgt tak sepanjang hari tenaga begini :( Tak kan dok ambik leave or sick leave arr uols. Kita ni makan gaji, kang dari boss suka, jd tak suka plak kang.Org lain pun mengandung gak..

Adoiiii....baruuuuuu lah zie mengerti dan memahami keadaan emak zie mengandung kami adik beradik dulu. Ginie rasanya rupanya. No wonderlah ALLAH SWT meletakkan syurga anak di bawah telapak kaki ibu.

Besar pengorbanan seorg ibu. Esok rasanya zie nk jumpa doktor. Nak consult dgn doctor vitamin apa yg boleh di makan oleh perempuan mengandung utk kekalkan tenaga. Skrg zie tak berani nk ambik mana-mana vitamin tnpa consult dgn doctor.

I won't put my baby in risk....











Blog Pilihan Entry Ini :)
::::::::::::
Blog Izza a.k.a SweetHoney86
-- Click SINI utk
view her blog :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seor
gdrdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::





Redbloodsnow Copyright©

12 comments:

hanizeyecandy said...

Kalau early pregnancy biasa doktor akan bagi Vitamin B. Ambik herbalife shake juga boleh membantu.. Biasa by second trimester akan ok dan bertenaga.

Cik Ila said...

Besar pahala seorang wanita tu mengandung dan melahirkan...
Semoga k.Zie kuatkan diri ye..
demi baby comel inside your tummy tu.. ;)

...sWeeT uMi... said...

awal preggy mmg cam tu zie..kena byk2 bersabar and pasal vit tu mmg patut tnya doc...anything bb come 1st ok (",)

My Life's Journey said...

ummm cian zie .. bagus juak ktk jumpa doktor ..tedah nanga kitak ..ktk da g poli c? knk buat kad ya ..supaya kitak selalu kenak check

Super Nia Hana said...

bykkan zikir zie,
isnya allah akan boleh kurangkan sikit rasa morning sickness tu

hana doakan morning sickness zie kejap saja
sbb hana dulu meloya smpai 6 bulan

setiap org jgka masa alahan tak sama.
huuhuh

Aeen said...

siannnye zie....sabar yeh...dugaan ibu mengandung mcm 2 lah....nanti gi tnye doctor vitamin ape yg ssuai....ain pun xde amek apa2 vitamin....coz g klinik pun doktor just suruh mkn acid folic je..vitamin blom lg....

eiyzniey said...

Wahhh..bez nye kak zie nk dpt baby!
Jge dri tauu..
Hee:)

Ayu Firzara said...

Kalau tak larat jangan paksa tau zie...better amik mc or cuti...ayu dulu pun asyik tak larat jer...berehat kat rumah je boleh selesaikan masalah...jangan jalan banyak... =)

enjoy every moment of it..coz u'll gonna miss it!

hazimsgt said...

Salam zie.. Tiga bln pertama mmg mcm tu, mmg kena byk berehat.. Mmg kena pentingkan diri sendiri juga kandungan zie.. Mkn byk buah, jeruk semua kalo blh jgn mkn.. Yg penting mmg kena byk berehat.. Jgn pedulikan kata2 org yg kata kite ngada ms peknen, setiap org lain2 dugaan ms peknen.. Vitamin yg doktor bg mkn ok.. Take care n mkn selalu.. Setiap masalah ada penyelesaiannya..

Ct R Miena said...

Adik pernah dengar 4Life Transfer Factor??? Selamat diambil utk bayi dah ibu2 mengandung. Ramai yang dah mencuba.. ia terbukti bukan dadah.. dan tidak meninggalkan sebarang kesan sampingan pada tubuh. Transfer Factor hanya merupakan supplement kesihatan yg mendidik sistem imun badan supaya bertindak balas dengan lebih bijak...

pRincESs_N said...

biasa mmg doc akn bg vit...mkn je sume tao..

Um!3 4n!$ said...

ermm.. pst3! bukan ka obimin gud utk pregnant lady?
-http://pharmalogik.blogspot.com/2007/12/comparing-vitamins-in-pregnancy.html