Tak Nak Bleeding Lagi... So Harus Berbotol² Minum Kooo :P


Gara² --- PANIC ATTACK pagi semalam, gara² bleeding disebabkan kurang minum air yg menyebabkan body heat menaik. Demi my kandungan....harusss koooo rajinkan minum air masak. Target Zie utk hari Zie...

...zie kena minum 4 botol (500ml x 4) air. W/pun zie tak suka air masak **hanya suka air kaler-kaler je :D** Demi my kesihatan dan my baby, akan mama gagahkan minum ea, nak.

Ceaaa...mama kooo. HEHE :P Oh ye, so far zie dah mengalamai morning sickness. Dah start muntah-muntah dah di setiap pagi. Adoiyaiii....









Blog Pilihan Entry Ini
:::::::::::::::::::
Blog Ieyra
-- Click SINI to view
her blog :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
-- Here! utk lihat pakej ::






Redbloodsnow Copyright©

22 comments:

mysara said...

take care sis...:)

Cik Rose Cute said...

hihihi biasalah tue...awal kandungan..kena banyak minum air masak....

Aeen said...

kena byk minum air masak zie.....baby pn nak minum gak....hehe

twinkle twinkle said...

berkorban utk baby :)

Siti Asiah said...

arap tak kuat la morning sickness Zie k...:)

Nor Adzwaty Rokkafella said...

congrats zie...besa la the 1st trimester mmg akan mgalami simptom2 mcm tu...:)

awEEN said...

waaa..air masak k.zie dah rope air sirap dah tu dalam botol merah menyala..takpe je k.zie..anggap je tu air sirap yang tawar..hehehee...

echa takashimaya said...

minum jgn tak minum.good mama.hehe.morning sickness ye?sian dia..sabar eh.

Riena Haiqal said...

sabor jer la Zie.. demi baby yang Zie kandung tu jaga kesihatan selalu k... banyakkan minum susu gak k.. tahan2 la morning sickness tu gak k sebab lama gak nak lalui benda tu.. masa Riena dulu, mak ai balik2 nak masuk tandas jer sebab nak terkucil jer setiap masa... muntah tak kira pagi petang.. tapi tetap nak gagahkan diri juga sebab ingat kat baby yang tengah berkongsi dalam badan kita.. :))

Ardini Humaira said...

banyak2 minum air yunk... kalo tak, aku babapppp! :)

sweety_nur said...

bgusla klu k.zie minum air banyak2 ae...btw jgn lupa amalkan tips yg saya bgi tuk k.zie yer in my blog...kan dah muntah2 dah sekarang nie....hehhe bila muntah mmg perlukan air masak yang banyak dear...take care ur health....

Mummy Dasy said...

mmg kna byk mnum air masak.. klu akak morning sicknes smpi warded drip vitamin coz rehydrate...

Um!3 4n!$ said...

congratulation zie.. ;)

zie.. utk pengetahuan zie, akk ada amalan tradisional utk 'buasir' TATAPI..... ada satu masalah lgi.. kalu peknen, mmg xboleh wat amalan tu uhuk3!! at the moment, bertahan & make sure jgn makan pedas sngt, kene byk minom air (spt biasalah kan)

gud news is, utk legakan morning sickness, sila lah berlari dapat kan biscuit jacobs yg empat segi tu (jacobs cream cracker), hanya jenama jacobs sahaja ye? boleh diamalkan coz akan mengurangkan morning sickness.. akk sendiri dlu pernah amalkan, pernah suggestkan pd rakan2 & gud thing is ITS WORK OK??!

gud luck dear

~@mOi ~~ said...

take care zie.. makan obimin tu bagus...

L@dyKichiMachiko said...

ooo tedahh..take care dear.jgn stress2 k,juz chill jak. =)

cik chinta said...

bertekad cemerlang ye yang :)

My Life's Journey said...

hrmmm cian kitak ..banyak dugaan ..dah la mengandung ..datang buasir ..banjir gik ..harap kitak bertahan ar dear.. bagus minum air banyak2 :)

Miss N said...

Congrate Zie.. minum air banyak-banyak. Air kaler-kaler ni tak elok sangat :D

Aleeya (Yaya) said...

Jaga diri Zie, mkn makanan berkhasiat okey...kak yaya ngeri teringat preggy dulu mabuk teruk huhuuuu..slmt menempuh 1st trimester..enjoy the journey sepanjang preggy okey...saat manis utk dikenang hingga ke akhir nanti....

pRincESs_N said...

selamat menempuh hari2 mendatang...b strong bebeh esp bila hubby jauh ni..kita kne banyakk sgt bkorban & bdikari...

AmirFX said...

Air kosong bagus untuk kesihatan walaupun ktk sekda baby.. :D

Adam Malaysian Idol said...

x pa zie ... air kosong ya bagus untuk kesihatan kitak n baby ... tapi jangan la sampey terover banyaknya ...

ujong2 anfusahom baby kelak .... banjir kedak kuching kelak eh ... hu3 ...

pa pun, we alls doakan kitak akan sentiasa sihat ... al maklum la 1st baby tok oi ... bungas ko ...