Zaquan - Ayu Tertekan DiTuduh Batu Api


**sumber dari Gua**



Tu la...if tak nak di tuduh batu api, sila main jauh² dari rumahtangga org. If iyer pun si Aidil Zafuan tu nk keluar dr umah...tak perlu lah korg dua pun sibuk rajinkan diri pi bantu dia angkut barang. Uols had be caught on CCTV maa....mana dpt nk ngelak kat takde di tempat kejadian bagai.

...hilang respect zie kat Ayu Raudhah. Before this zie minat Ayu. But now...sorry to say. TAK MINAT SUDAH!

“Sebenarnya saya tak nak mengeruhkan lagi keadaan. Tapi bila Rita cakap kami tolong abang saya untuk keluar dari rumah, sudah timbul salah faham di situ. Ya, saya mengaku tolong hantar abang ke rumahnya, tapi tak lebih dari itu. Pada masa itu, kami nak keluar pergi The Curve dan Aidil meminta tolong kami untuk menghantarnya balik ke rumah. Selepas hantar, kami terus pergi The Curve,” - ZAQUAN ADHA

Ye ke??? Org kalau salah akan bagi apa² statement utk cover up kesalahan sendiri n try sooo hard to be innocent...ceh. Tp tak tahu lah kan...who knows its true jugak kan. So jgn speku. Kena baca alasan pihak yg ini plak :)

“Saya sebagai adik, bila abang minta tolong hantar ke rumah, saya tolong saja. Tak ada isu langsung kononnya kami tolong dia angkat barang. Selepas hantar, kami terus keluar dan tak tahu apa jadi selepas itu. Bila orang tuduh kami batu api dan punca keretakan rumahtangga mereka, saya dan Ayu agak tertekan. Masalah rumahtangga mereka dah lama, sebelum saya dan Ayu kahwin lagi, jadi bila kami dituduh sebagai punca, memang tertekan.”

“Berkenaaan Twitter, dia membabitkan nama mak mertua. Saya sangat marah bila orang gunakan nama mak saya. Saya hanya mempertahankan hak saya sebagai anak. Tak apalah, asalkan kami tak masuk hal rumahtangga dia, itu sudah memadai." - ZAQUAN ADHA

"Abang Aidil sebenarnya bukan budak kecil lagi yang kami boleh nak arah dia untuk keluar ataupun masuk. Dia dah cukup besar untuk berfikir sendiri. Kami hanya pergi hantar dia saja dan kemudian terus balik. Jika ada CCTV, kenapa tak tunjuk kami tengah buat apa.

“Saya tahu keadaan kami betul, jadi biarlah orang nak cakap apa-apapun. Bagi saya, mereka tahu masalah mereka dan mereka tak patut tuding jari kepada kami. Kami tak ada sebab untuk melaga-lagakan atau menghasut mereka. Kami tak masuk campur pun hal rumahtangga mereka. Sepatutnya, rumahtangga kita, kita kena selesaikan sendiri, jangan nak kaitkan orang lain,” - AYU RAUDHAH

Ok...skrg kita sudah dgr penjelasan kedua² pihak. So weols sbg org luar...biarlah bagi mereka handle sendiri pemasalahan mereka. Nak tuding jari kepada pihak zaquan - ayu je yg salah...tak leh jugak.

...coz pd pandangan zie, Rita pun ada kesalahannya gak. W/pun kesian giler tgk nasib Rita, but still...Rita ada salah gak. apa² pun, zie doakan kemelut kekeluargaan di anatara mereka dpt di settle dgn baik hendaknya.

Pd Aidil Zafuan plak...if tak fikir pasal bini, fikirlah pasal anak² ek, dik. Kesian anak²....










Blog Pilihan Entry Ini :)
::::::::::::
BLOG MIRA MEGHA
-- Click SINI utk
view her blog :)


:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::





Redbloodsnow Copyright©

14 comments:

Riena Haiqal said...

Kesian sangat kat Rita.. minat sangat kat Rita sebenarnya.. Riena memang tak suka dengan Ayu raudhah tuu.. nama jer cantik tapi tak secantik orangnya.. dari sebelum kawin dengan zaquan dah memang dia ni suka cari pasal dengan Rita..

My Life's Journey said...

Huuu cian rita ..haa susah mau padah .. kenak la jadi mcm tok ..harap cdak semua ok :). Amin

~~zAnAfAhMi~~ said...

Kesian kat anak2 tu sepatutnya, bukan lari dari masalah. Mungkin belum cukup matang si lelaki, bagaimanapun itu bukan alasannya. Masa nak nikah tu, takkan dia tak dengar apa tok imam ckp, tanggungjawab suami ni berat, semua perbuatan/kesalahan isteri dia kena jawab.

Cik Dee said...

huh.. bg la statement ape pun.. yaya tetap xbleh terima.. sorry la..nak tertekan tu uols ye pasal la..jd amek pengajaran xyah masuk campur tambah tolak bahagi ngan masalah rumahtangga org..jaga rumahtangga sendiri sudah ckup baik.

.fariizza. said...

macam-macam. tapi kalau tak nak melaga-lagkan kenapa tak kasi nasihat suruh baik-baik balik. manusia manusia.

LydSunshine said...

Apa-apa pun tak minat ayu raudhah.

Miss Nadya said...

akak,nak add fb akak boleh??

Miss Nadya said...

tertarik nk buat akak jadi senor nad..boleh?

kayrul-shah said...

sian kat kedua-dua pihak...harap2 jgn sampai bercerai berai sudah la si rita nie

♥z@z@♥ said...

pada aku kan yunk..x gentle langsung sikap aidil yg keluar rumah tue..hello, ko ketua keluarga, apa saja masalah ko xleh lari camtue je..kene la dok berbincang settlekan..

atty's said...

itulah..kita x tau sapa salah..cuma septtnya ayu ngn laki dia takyah lak campurtangan pasal rumahtangga aidil, sepatutnya nasihat, yg aidil lak mcm tak matang tau ler muda jauh dr rita..tp nampak benor tak matangnya ,

pasal rita lak , kita tak tau apa yg jd dr sblh pihak dia, rasanya dia cuba juga buat yg terbaik..tp kalau org dah tak suka tu ada je yg tak kena, jdk rita diamkan je diri,.

Adam Malaysian Idol said...

best2 komen kat ctok ... tapi yalah tek, pa pun alasannya, biarlah jangan nak masuk campur hal umahtangga urang ...

bagus gik jaga hal dirik mpun. Mun nak gago pun, biarlah berik nasihat yang berguna sak x porak peranda umahtangga urang ...

tok x ... nak meruboh masjid urang jak ... coba dirik mpun ya tek diruboh urang masjid mok x?

hm ... pa pun, sepatutnya nya 2 adik beradik tok saling berbincang bagus2 ... nama pun dah adik beradik koh, dicincang lumat2 camney pun ikatan darah ya x kan putus ...

ingatlah duhai safuan n zaquan ... bini tak 2 ya urang lain ... nak nama tek masing2 da mungkin iri hati ka, pa ka nak ...

bak kata nabil ... lu fikirlah sendiri ...

ieqa said...

Masing2 dah besar, pemikiran pun patutnya dh matang.
Public figure plak tu.
Kena laa pandai jaga air muka.
Macam-macam..

eVa said...

aiee mcm2 jak crita.. kmk nang xtauk crita.. byk ketinggalan