Dah 2 Bulan Dah Tak Merasa Air Bergas :(


Zie sgttt sgttt merindui rasa air bergas especially coke nyer taste. Bila tgk org minum je...sure rasa cam terkecur lior gitu. Hehe. Tp nak buat camne kan, for the sake of my baby...harus di pantangkan diri dari minum.

...takpe², lepas je habis pantang nanti...zie nak teguk bergelas² air coke. HOHOHO









Blog Pilihan Entry Ini :)
::::::::::::
Blog Izza a.k.a SweetHoney86
-- Click SINI utk
view her blog :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::





Redbloodsnow Copyright©

25 comments:

siti said...

haiyoo bakal mama nie cian dye kena berpantang sume tuh..xpe diberkati Allah tuh ....:)

atty's said...

kty pun 3 kali pregnant..memang pantang air gas..langsung tak sentuh..

Adam Malaysian Idol said...

yah, harus saba tahap dewa n segala2 jenis jin ho ... lak dah bis pantang ... mek orang hadiahkan sekilang2 coke untuk kitak ... sampey kembung perut minum nyeh ... hu3 ...

jangan mare ...

My Life's Journey said...

Hihi ..baby teringin tu ..tak pe dear ..nanti dear minum la cikit pas bersalin ye :)

Cik Meeja said...

Hukhuk..susah jugak preggy ni ekk.. Makan minum sume nak kene jage.. Takpe, sabo jela bebanyak.. Nanti da selamat sume nak makan ape, nak minum ape, bedal je..^^,

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

biase la bile preggy jew sume nak makan...ehehehe sob...sob...

Aeen said...

same la aeen..kena berpantang dlu dgn air gas nie....nak2 air coke..perghhh...terliur la plak....zie baru 2 bln...ain ni start dari lepas kawen .....lngsung x minum dah...husband x bagi....sebb dia kata kalau nak pregnant xelok minum...so skg ..da pregnant..trus x minum....huhuh

Pupel Liyana said...

sabar ye zie. untuk kebaikan kandungan juga :)

Yana@Nana said...

alah sianyer kak zie.. But yana ada baca info air coke ada kandungan sedikit alkohol tau..

betul tak betul yana x pasti.. hanya untuk info kak zie sahaja

Tihara said...

air bergas mmg tk elok..tp besenye kalo beli mekdi mesti ada..elakkan ea ..tak care zie :)

zh-ena said...

lepas pantang jgn amalkan minuman bergas..utk diri jugak

CHU MAJORFLAVA said...

dapat ktk berpamtang dear..mek xpat ya sakit jak2

Izan Ishak said...

takpelah zie.. lepas bersalin n bby dah besar sket bolehlah minum coke tu.

mMoOnN aAlLeEaA said...

sabar...

AmirFX said...

Air coke-coler ya nang addicted... P nektok sik minum gilak dah.. :D

Ardini Humaira said...

hehe
aku lak ngidam kfc, mc d, pizza... nak berpantang dulu dalam 5 bulan usia kandungan baru nak ngap

Erina Asmawani said...

lepas nangga coke tok lalu kamek pun ngidam juak mok minum coke eh..

p/s: mek dah 36weeks preggy yunk, mun dapat minum sikit pun jadilah..hehe..btw, mun disarawak coke is known as cola..betul x? hehe

Bui Junaidi said...

KMK DOLOK XDA PANTANG APA2 ZIE..APA JAK RASA NAK MAKAN,KMK BEDAL JAK..HIHI

Aleyn said...

Memang tak leh air gas uth preggy,....kena kuat sabar yer Zie....9 bulan lagi tu...jangan dipikirkan sangat

intandayani said...

buang jejauh eh keinginan tu dlu...tp kan mse kte preg ni mmg berdisiplin tol sbb pkkan baby kt dlm tu...tp cam sye pas gugur ritu trs da xpk nk jge mkn...hehehe

Mr feckry said...

tak elok la minum air coke

*ayu the sun* said...

tak pe zie... sekejap je.... ok?
tak sedap pun air gas tu..
(Siko ni)
hehehe

YaYaNsMuM said...

Biasalah dear...bila berpantang tu la yg kita teringin sgt kan..hehe...Lepas deliver nanti, confinement period lagi merana dear..hehehe...sabo jelah... (^_^) Takpe, utk kebaikan gaks..

Miss Nadya said...

ini baby ke mummy nak minum ni..sabar ye sis...jangan ikutkan hati..:)


teringin nk tengok kakak in pic preggy..:)

akak take care taw..

Cik Rose Cute said...

kalau terliur sangat-sangat..minum jer sikit...takut nanti air liur baby meleleh pulak hehehe