DON'T Judge A Book By IT'S COVER


**gambar sekadar hiasan**


Morning uols, pagi jumaat ni...zie nk share uols satu story ttg apa yg zie lihat pd petang semlm time OTW balik kerja. Time zie nk reached Traffic Light...tetiba dari kejauhan tertgk ada mamat naik motor self accident. Jatuh la tertiarap kat atas jalan raya. Kesian dia taw.

...tp takde seorg pun pemandu/penunggang lelaki yg nk tlg abg tu. Until lah, came this chinese guy.



Lelaki tu kan, mmg kelihatan cam budak jahat taw. Dgn tatu penuh di kedua belah tgn dia mcm ala-ala Fred Durst tu taw. Rambut plak...jenis rambut punk dgn subang bapak beso di telinga bagai.

...hanya that chinese guy, yg sanggup parking keta dia tepi jalan n pi lari-lari tolong abg motor tu. Sumpah uols, saat tu mmg SALUTE giler zie kan mamat cina tu. Nampak mcm cina ahlong yg kejam taw.

Tp...SEEE! dlm ramai-ramai yg elok penampilan, kacak n smart. Tp takde terlintas hati nk tolong. Org yg selalunya org chop sbg penyangak besar itu yg pi tlg. Sbb itu lah...DONT JUDGE A BOOK BY ITS COVER ^_-

Yg berpenampilan ganas/jahat...tak semestinya hati busuk. Kdg-kdg hati dorg suci lg dari org yg kelihatan suci :)





P/S:
Time Zie passed by dorg tu kan
Zie bagi thumb up n kat mamat
cina tu. he deserved it :)








Blog Pilihan Entry Ini
:::::::::::::::::::
Blog Ieyra
-- Click SINI to view
her blog :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
----- Here! utk lihat pakej ::





Redbloodsnow Copyright©

10 comments:

Bunny Nur Riena said...

betul tu Zie... jangan nilai orang pada luaran jer kan.. dah terbukti gak kan orang yang kita chop penjahat, penyangak, penyamun tarbus, dan sama waktu dengannya itulah sebenarnya lebih prihatin tentang kesusahan orang lain.. bukan kita cakap yang smart2 tu tak prihatin tapi tengok sendiri la kan... hehehehe :))

atty's said...

setuju ngn zie..kita takleh judge sesorg hanya dgn luaran jer..

Adam Malaysian Idol said...

yah ... tersentuh mek dengar kisah tok koh ...

nang bena padah kitak ya zie ... orang yang selalu dianggap jaik yalah yang akan mok give hand koh ...

yang sok suci ya tek eksen jak ... bertopeng koh ... cam the mask ...

pa pun kamek bangga juak la coz tok la dinamakan 1 malaysia ...

Mr.Clive said...

faith in humanity restored!
hahaha

setailo giler...tu la pasal.just as you said,jangan judge a book by its cover.

aritu kat depan university hospital,sebuah bomba ni nak jalan tapi stuck kat trafic jam sebab lampu merah g. so, ada satu moto ni lawan arah pastu stop kat the other lane untuk halang dorang gerak so that kereta yang stuck ngan lampu merah tu boleh jalan untuk kasi ambulans kan belakang tu gerak.

respect doh.
meremang bulu roma! seyes!

AmirFX said...

Salute ngn orang cemya.. Nang jarang nak nemu orang cemya nektok... Syukur alhamdulillah masih ada yang prihatin...

Zura said...

erm...nape erk jd cm tue plak kan..

CHU MAJORFLAVA said...

Solute!!!love dis entry..

Ernie said...

Dik,salute bkn solute..:)

Zie Madini said...

ERNIE
--> eh. typo rupanya zie. hahaha. thanks kak :)

eVa said...

wowww! mesti org ya san nyawa bila ditolong gangster nak ow hahaha.. mun mcm kmk terkejut juak nak.. yalah org mdh boh judge dr luaran jak. dalaman kta xtauk .. aiee pelik ilak bunyi dlm bm hahahha