Please, Don't Be a SUCK-UP!


Memang best jadi org kesayangan boss. Memang best if jd staff yg boss kagumi. Tp boleh tak jgn jd PENGAMPU a.k.a suck-up???!!! Jgn disebabkan kau naaaaaaak sgt jd org kesayangan boss sampai kau menyusahkan org lain.

...kalau org lain suroh buat barang, bising mengomel cam mak nenek padahal itu kerja dia. Cuba kalau boss....belummmm lg boss sebut nama kau, laju aje kau offer diri...puiii. Menyampah okeh dgn org cam gnie

being backstabber plak satu hal. jenis colleague yg harus di hindari. parasite dlm office environment nih, huh!









Blog Pilihan Entry Ini :)
::::::::::::
BBQ @ ZOO
-- Click SINI utk
Siapa yg berminat utk berBBQ di Zoo.
Disamping itu ada live performance
dan byk lagi acara :) Click banner for
more info ek :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::





Redbloodsnow Copyright©

12 comments:

[sutera kasih] said...

bahaya colleague perangey camya kak oh huhu

KhaiZa said...

eeeiii... tak sanggup den ngampu begini rupa.. tgh2 pregnant ni jgn selalu marah-marah nanti taku tterkenan kat baby.. hu hu hu... org tua2 ckp la.. tapi jgn ambik serius sgt.. :)

@juera said...

org jnis kaki pengampu ni hidup nya x kn sng jgk zie..percayalah..sbr k!

YaYaNsMuM said...

A'ah. YM pun menyampah ngan staff tis types...lagi teruk klu take credit from others punye effort...cehh

echa takashimaya said...

sabar zie.jangan marah marah.its not good for your baby.chill ok :)

p/s : rasanya setiap office pon kena ada staff yg mcm tu.bosan kan.

Nath said...

these are the kind of people that will taichi problems to others ISH!

Bunny Nur Riena said...

ish bikin geram jer kalau ada colleague jenis macam ni.. kalau ada orang macam ni kat ofiz Riena, dah lama dah kasut ni jadi makanan dia.. pantang Riena kalau ada orang macam ni.. tunjuk baik dan tunjuk rajin depan bos..

CHU MAJORFLAVA said...

kamek pun ada berisik org gya..lejuk sa nyawa ngan environment gtok.cam nak quit da juak.ngenang ngan tgjwb & tggungan.hmmm....

My Life's Journey said...

uuuu kmk pun c berapa bekenan dengan orang jenis mcm ya .. umm harap cdak ya akan berubah la hooo

AmirFX said...

Tok mesti Miss D nak?! Sabar Zie.. Dah peelnya kedak ya kali.. Suka nak bodek2...

eVa said...

hohhh.. xbest da jak mun ada org gya sama keja.. part ya paling lemah koh.. huhuhu

Stilla Royazrie said...

kmk sik suka juak yunk...anti abis ngan org giya!!