Please OK... Jgn Biarkan Anak Uols Cam Gnie. BAHAYA!



Salam uols n morning! Pagi ni zie nk share satu moral story kat uols. Khas utk mak bapak or driver yg bawa budak kecik kat dlm keta. Di harap uols pantau-pantaukan lah anak/adik/anak buah uols dr bertabiat cam story di bawah ni.

...budak kecik tak tahu apa. weols yg dh besar yg dh tahu menahu ni patut LARANG budak-budak dari bertabiat camgnie.










Lihat gambar kat atas ni??? Zie kan uols, paling meluat tgk mak pak yg tak larang ank dia dari keluarkan kepala/whole body kat tingkap kereta. Tak sedar ke dorg yg tindakan anak dorg tu membahayakan nyawa dia. please lah....STOP UR KID FROM DOING IT!

Coz its REALLY DANGEROUS, for god's sake! Mcm budak kat dlm picture tu kan, sepjg perjalanan dia dok keluar masuk, keluar masuk kan bdn dia dari tingkap kereta. Part kat traffic light ini lah yg paling bahaya.

Time dia keluar masuk kan bdn dia dari tingkap...ada fast moving motorcylist hampir-hampir terlanggar dia taw. Nasib mamat motor tu dpt elakkan. BUT STILL, mak pak dia tak stop her kid from doing what she's doing tu.

Sakit hati zie tgk taw. Please lah, nak dpt anak susah taw. dan dan lg kandungkan anak dan lahirkan. Jd PLEASE hargai nyawa anak anda. Kat jalan raya bukan tmpt utk biarkan anak bermain cam gitu.








Blog Pilihan Entry Ini :)
:::::: ::::::
Blog Ardini Humaira
-- Click SINI utk
view her blog :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::





Redbloodsnow Copyright©

14 comments:

Mizz Coki said...

nang ada gila nak parents ya? terus mek tingat ngan kisah di samarindah last year, mak nya nandah penjan terbukak anak nya tepelantin keluar alu ninggal. bongok sik?? dahla makei Wira, kan Wira ada windows auto lock??? mun katakan ekon keta rusak sekalipun, cobalah bukak dikit penjan ya kakya lock kan. ekon dapat dibikik, anak dapat encarik nyawa balit??? kali sengaja nak munoh anak, ney tauk miak ya ada insurans, dpt parentsnya claim. Emo indah aku aiiihhh....

Cik Wanie Ghani said...

Ya Rabbi,
bahaya tol lah mcm nie,
ish dok terbayang dah apa akn terjadi,
ish ish ish

Mr feckry said...

peh, nyawa di hujung tanduk tu

saya_arief said...

bahaye tuu.. bukak sikit udah la tingkap tu. ni sampai budak tu boley terjun je teros.

sweethOneY said...

pernah nampak scene gini jugak, aku turunkan tingkap. marah budak tu suruh masukkan balik kepala dan badan ke dalam pastu jegil bijik mata sikit. Hahaha terus dia takut duduk senyap2 je. Mak dia tak perasan kot anak dia kena marah ngan kreta sebelah. HAha

Pupel Liyana said...

bahaya gila, tu la kadang2 mak ayah ni tak ambil peduli benda2 cam ni. kalau pupel, memang tutup la tingkap tu pakai aircon je. kalau nak buka pun biar dibahagian pemandu je

Wahidah said...

salam lama gile tk jenguk blog zie..tetiba..fuyooo sudah bertukar la..lg matured gitu sesuai ngan jiwa bakal ibu yea..:)

take care zie...insyaAllah u still in my mind..:)

aiDieNa said...

Memang betul..sangat bahaya.. dan lagie.. please make sure buat child lock kalau ada anak² yg masih kecil dan tak paham bahasa naik keta.. kot² tengah jalan.. dia main bukak² pintu.. budak² mmg suka main².. nak² yg tak dengar kata... haishhhh!

fatin amalina husna said...

bahayanya..siap keluar separuh bdan lg.. buatnya yg dlm trtolak bdak tuu x terhumban keluar ke..ish3..

Zue AnnaLeeya said...

mmg bhya... akak mmg pantang bab gini zie... akak mmg akan larang anak klu wat gitu..... smp anak akak pon dah tau jwb... klu akak ckp "jgn kuarkn kpala tuh ok...." anak akak blh jwb, "haah kan ummi... bahaya..." hehehe....

YaYaNsMuM said...

Ish! YM pun penah experience scene camni dulu. Bayangkan budak tu terpelanting keluar kat atas jalan raya masa bapaknya buat u-Turn!
cesss!sakit jantung YM.YM masa tu kat belakang kete tuh, nasib baik YD tak bawak laju taw, kalo tak, tak ke kitorg sapu budak tuh!arggggghhh!
tidakkk...YD brek, terus je ym keluaar pi kutip anak depa!kalo tak mmg digilis ngan moto le jawabnya...mungukkk kan???dah le lembab, ambik anak...hehehe, jaat mulut YM, bkn pe...geram!hehe

AmirFX said...

Nang bahaya.. Munnya keluar dari tingkap ya kuar aek mata darah pun sik guna gik dah..

Adam Malaysian Idol said...

memang mak bapak miak ya xda kesedaran sivik ... yalah nandah anak camya ...

mun kamek la nemu situasi tok, memang mek terais pemandu ya ... mek x duli.
Daripada anaknya yang x berdosa ya kenak hal nak ...

My Life's Journey said...

Bena kata kitak zie .. cpatut na juak mak bapak nya c tegur ..mun terguguk miak ya apa jadi huhu .. sedih ngenang ehhh :(