Yayyy! Dah Beli Domain Lagi Dah ^_-


Weehoooo uols. Zie dah decided utk guna dot.com sekali lg :) Kali ini zie guna perkhidmatan ServerFreak ^_^ Utk domain ber[dot][com], fee dia hanya RM40 jer utk setahun taw. Skrg ni zie dlm proses utk install dot.com zie....

...tp seems ada sedikit error ler plak..adeh! Rupanya kena tggu 24-48 jam utk activate www.ziemadini.com zie tu...hehehe. sooo uols, tunggu lah kemunculan WWW.ZIEMADINI.COM esok or lusa ^_-




P/S:
If nanti ada problem dgn nuffnang
cam previous domain zie dulu tu.
mls dh nk peduli. Still akan stay
guna domain sendiri ^_-











Blog Pilihan Entry Ini
::::::::::::
Tilla Putree Sejinjang Blog
-- Click SINI utk
view her blog :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::





Redbloodsnow Copyright©

24 comments:

Pupel Liyana said...

beshnye. nak juga!!!!

YaYaNsMuM said...

Wahhhhh...seronoknye...Ym pun teringin pulaks...hehehhe

CHU MAJORFLAVA said...

best..mek lom pandey glak..blog gik terkial2..

SyUhAdA said...

besnye..syu pon cam nak guna domain sndri jgk..tp tgh dok pikir lg..mksudnye blogspot nie takde dah ke kak zie?

KhaiZa said...

wau.. beli domain sendiri.. belum terpikir lagi nak pakai domain sendiri

@juera said...

bestnya de domain sndiri ni..=)

fina fento said...

teringinnya nak pakai domain sendiri huhu

Butik fiQ'Ra said...

laaa RM40 je setahun.. besnya ada domain sendiri ;)

Bunny Nur Riena said...

Wah.. maju kehadapan dah ye.. hehehehe... rm40 jer ke utk setahun? lepas tu tahun depan bayar lagi ker?

L@dyKichiMachiko said...

wahhh.....mantapppppppp! maok juak tapi blog pun msh lom sempat berupdate gik..huhuhu..

Zie Madini said...

SYUHADAH
--> Blog ni still ada lg. cuma URL nya aje yg bertukar. if andai kata syu taip URL yg lama, ianya akan redirect ke dot.com :)


RIENA
--> a'ah tahun depan pd tarikh yg sama kena renew lg. RM40 tu utk setahun

mMoOnN aAlLeEaA said...

bestnya.da domain dirik pun

My Life's Journey said...

wahhh best juak, tapi kmk c berapa paham pasal hal tok

Ezzattie said...

kak zie, ezzat pun berminat jugak nak ada domain sendiri. tp nak register n payment tu zatie x reti la.. xtau langsung.. boleh tlg zatie x? explain sikit cmno nak buat smua tu.. Harap kak zie boleh tolong ezzat.. hehe TQ!

AmirFX said...

Tadik kmk sekpat bukak site ktk.. Nektok dah dapat... Kmk nunggu masa yang sesuai bok kmk pakei domain dikpun...

eVa said...

yeay! sama lah kita ada domain.. hehe.. tp setakat tok blog mek dpt detect nuffnang.. rasa nya xda masalah juak ktk lak.. best eyhhh ada domain ow.. hehe

Zie Madini said...

EVA
--> ktk pun makey ServerFreaker juak ka dear? Tp mek sa serverfreak tok should be ok la. coz blogger fames, redmummy makey domain under serverfreak.

mcm mek ariya...makey yg lain. murah bayarannya. RM25 jak setahun. ya nyuruh kali nk...nuff x pat detect. hahaha.

nang best berdomain dikpun. bok ada feel yg lebih ummph! haha

Bunny Nur Riena said...

owh macam tu... faham dah.. best pulak kalau dapat guna domain sendiri ni kan...

Pupel Liyana said...

zie, pupel pun dalam proses nak tanya ServerFreak untuk buat domain cuma nak tanya zie, nak linkkan domain kita ke blogspot tu kita kene buat sendiri atau ServerFreak buatkan?

Zie Madini said...

EZZATIE
--> nanti akak ajar ek ezz.


Pupel
--> kita yg install sendiri, yunk. takpe...insya'ALLAH mlm ni if zie sihat, zie buat draft utk autopublish utk esok ek.

zie akan tunjukkan cara² camne nak daftar n install domain ke blog kta :)

Pupel Liyana said...

thanks zie:) sayang lebihhh :)

Stilla Royazrie said...

best...mok juak eh...tp tggu lok lah...hehhehe

[sutera kasih] said...

nya ggu nuffnang juak ka kak?
biarla ohhh..hehe

Zie Madini said...

SUTERA KASIH
--> domain mek dolok, yg bayar RM25 setahun ya. nya ganggu nuffnang mek. coz nuffnang x dpt detect mek pun iklan.


tp yg tok (ServerFreak pun), so far lom gik ganggu. mek trust website serverfreak coz so far redmummy makey Webhosting dr cya juak :)